Doğa için neler yapabiliriz

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Doğa için neler yapabiliriz başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13,128 kez görüntülenmiş, 32 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Doğa için neler yapabiliriz
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tüketmeye ayarlanmış çağdaş insan kaynakları sorumsuzca tüketiyor, parçaları artık geriye dönülemez şekilde kapatılıyor, dolduruluyor, betonlanıyor. Düşünüyorum bu konuda nasıl insanları bilinçlendirebiliriz? Yeteri kadar önem verilmediğini düşünmekteyim. Yanılıyormuyum yoksa?
Neler yapabiliriz?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Tuğba:)
Fazlasıyla önemli bir konuyu tartışmaya açmışsın...
Bakalım gençlerin ne gibi önerileri  olacak ?
Bu konudaki düşüncelerimi daha sonra yazacağım...
Hoş sesimizi duyan olur bizleri dikkate alın olur mu bilinmez ama olsun...
Bir yinede görüşlerimizi belirtelim:)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
o kadar gereksiz videoları izliyorsunuz gülüyorsunuz zamanınızı harcıyorsunuz,

peki şimdi buna bakmayacak mısınız? 

Dünya'nın Doğal Kalan Bazı Yerleri

Sesinizi çıkarın yoksa nefes bile alamayacak hale geleceğiz.

Bu dünya sadace bizim için yok geleceğe bunları bırakmaya hakkımız yok onlara temiz bir Dünya bırakmak için

Sende tepkisiz kalma....

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Paylaşıma teşekkürler.Doğa dendiğinde benim için akan sular durur.İşe sokak köpeklerini kısırlaştırmakla başlayabiliriz mesela.Veya kendi çevremden bir örnek ; kuma ve denize yabancı madde,izmarit ve cam şişe sokmayın ! ! !
BU kuzularda ne şeker şeyler canım böle bi ıslıkta nasıl koşuyolar ya  ;D

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:
Paylaşıma teşekkürler.Doğa dendiğinde benim için akan sular durur.İşe sokak köpeklerini kısırlaştırmakla başlayabiliriz mesela.Veya kendi çevremden bir örnek ; kuma ve denize yabancı madde,izmarit ve cam şişe sokmayın ! ! !
BU kuzularda ne şeker şeyler canım böle bi ıslıkta nasıl koşuyolar ya  ;D
Sevgili turtur;
bahsettiğin bu duyguyu yaşamaktan aciz o kadar çok insan var ki...  Bırak sevmeyi zarar vermesinler o bile yeter.

Toprağınız varsa onu mutlaka değerlendirin. Hazıra alışmayın kendiniz bir takım şeyleri evinizde, balkonunuzda, çatınızda ve ya bahçenizde yetiştirin. Hem sizi bu stresli hayattan alıp götürecektir.

Çocuklarınızı toprağa bırakın, bırakın toprakla kirlensinler yaşayabilsinler sevebilsinler toprağı.

Onlarla beraber bitki yetiştirin, hayvanları tanıştırın onları sevmelerine olanak verin..

Tv karşısında oyalamaktan vazgeçin...

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Arkadaşlar Doğa için gezin ,

Doğa için çalın , 
Doğa için yazın ,
Doğa için çizin ,
Doğa için okuyun ,
Doğa için izleyin ,
Doğa için anlatın ,
Doğa için çalışın… 

Yeter ki duyarsız kalma!

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Atık su arıtma tesisleri artırılmalı. Bizzat yerinde görme imkanım olmuştu. Aslında bu projeler ilköğretim çağındaki çocuklara yerinde anlatılarak bilinçlendirilse sanıyorum o çocuklar çevre konusunda daha duyarlı olacaktır.

Ne kadar okunsa da, yerinde incelemede herşeyin daha iyi farkına varıp ayrıntıları görebiliyor ve o kareleri beyninize resmedebiliyorsunuz.

Arıtma tesisine gelen atık suların,geldiği halini ve  en son tesisten çıkış halini görseniz eminim ağzınız açık kalacak. İnceleyip anlamanızı ve öğrendiklerinizi çocuklarınıza anlatmanızın faydalı olacağını düşünüyorum.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Masal bu ya ...İsterseniz birde benden dinleyin...
Yıllar önce Sen-ben-hepimiz  radyasyondan falan bi'haber yaşıyorken mesut bahtiyar..
Durup dururken  Rusya'da 'Çernobil Kazası'yaşanmıştı...
Hani Karadeniz'de yetişen onca çay heba olmasın dedik ve kanseri falan hiçe sayarak  (değerli yöneticilerimizinde güzel telkinleriyle) içtik afiyetle:)
Çok yakın zamanda yine duyduk ki  Japon halkı önce deprem ve tsunamiyle, ardından Fukuşima nükleer santralindeki patlamalar ve radyasyon kirlenmesiyle ağır bir darbe almış ,biraz üzüldük ama  çabul toparlandık:)
Şimdi çıkıpta örneğin Akkuyu'ya, Sinop'a, Türkiye'nin ya da dünyanın herhangi bir yerine nükleer santral istemiyoruz... Yaptırmayacağız.
Akkuyu, Sinop Fukuşima olmasın.. Kirlenmesin Dünya Nükleer Santrala Hayır" desek
Ne dersiniz duyan olur mu sesimizi ?

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:

Masal bu ya ...İsterseniz birde benden dinleyin...
Yıllar önce Sen-ben-hepimiz  radyasyondan falan bi'haber yaşıyorken mesut bahtiyar..
Durup dururken  Rusya'da 'Çernobil Kazası'yaşanmıştı...
Hani Karadeniz'de yetişen onca çay heba olmasın dedik ve kanseri falan hiçe sayarak  (değerli yöneticilerimizinde güzel telkinleriyle) içtik afiyetle:)
Çok yakın zamanda yine duyduk ki  Japon halkı önce deprem ve tsunamiyle, ardından Fukuşima nükleer santralindeki patlamalar ve radyasyon kirlenmesiyle ağır bir darbe almış ,biraz üzüldük ama  çabul toparlandık:)
Şimdi çıkıpta örneğin Akkuyu'ya, Sinop'a, Türkiye'nin ya da dünyanın herhangi bir yerine nükleer santral istemiyoruz... Yaptırmayacağız.
Akkuyu, Sinop Fukuşima olmasın.. Kirlenmesin Dünya Nükleer Santrala Hayır" desek
Ne dersiniz duyan olur mu sesimizi ?

Bende varım, +1 olduk....

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Evinizden işinize ya da okulunuza olan uzaklık 5 kilometreden fazla değilse bisikletle ulaşımı deneyebilirsiniz. Hem spor yaparsınız, hem trafiğe takılmazsınız, hem park sorunu yaşamazsınız, hemde ulaşım için harcadığınız para cebinizde kalır ve her ay ciddi miktarda para tasarrufu edersiniz ve tasarruf edeceğiniz para ile zamanla hayalinizdeki bahçeyi kurabilirsiniz.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Önerin çok güzeldi ama bisiklet kullananlar için (bizim buralarda) tahsis edilmiş ne yol ne iz bulamazsınız . Kaldırımlarda dahi zor yürüyoruz:)
  İstanbul'un trafiği malum ?

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Önerin çok güzeldi ama bisiklet kullananlar için (bizim buralarda) tahsis edilmiş ne yol ne iz bulamazsınız . Kaldırımlarda dahi zor yürüyoruz:)
  İstanbul'un trafiği malum ?

Elbette öyle ablacım ama biz elimizden geleni yapalım da kullanabildiğimiz her yerde elimizden geldiğince dikkat edelim. Ben Adana da bol bol kullanıyordum :) çok zevkli tavsiye ederim

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
"Her çekirdek bir ağaçtır"

Yıl içinde yediğimiz meyvelerin çekirdeklerinin biriktirdiğimizi düşünelim, sonra daha fazla meyve toplarız.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Derelerin Kardeşliği Platformu'nun çağrısıyla 9 Nisan'da Ankara'da buluşacak olan demokratik kitle örgütleri...
'Yaşamın ve Doğanıın Yağmalanmasına Hayır' mitingi düzenliyor.

Miting için Cumartesi günü saat 12.00'de Ankara Kolej Kavşağında bir araya gelecek olan gruba çok sayıda sanatçı ve aydının yanısıra meslek odaları da destek veriyor.
'9 Nisan doğanın ve yaşamın yağmasına hayır mitingi çağrıcıları şunlar:
Derelerin Kardeşliği Platformu, Munzur Koruma Kurulu, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Bursa Su Platformu, Sinop Nükleer Karşıtı Platformu, Mersin Nükleer karşıtı Platformu, Perisuyu Koruma Platformu, Çanakkale Çevre Platformu, GDO’ya Hayır Platformu, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, Hasankeyf Yaşatma girişimi, EGEÇEP

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Çevreye ve doğaya verdiğimiz zararları azaltmak için temizlik ürünleri seçerken de dikkat edelim, çok ÖNEMLİ

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bazı güzellikler anlatılmaz izlenir dinlenir bu yüzden video paylaşıyorum lütfen izleyin.

The Aurora (Northern Lights) 

Bütün bunları yaşamaya bizden sonraki neslin yaşamaya hakkı yok mu?