Dilinizi de fırçalayın!

• Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan Dilinizi de fırçalayın! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,435 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Dilinizi de fırçalayın!
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan catzilla
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Memorial Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Baykal, ağız kokusunun yüzde 87 oranında ağız içi kaynaklı olduğunu belirterek, dişlerle birlikte her gün dilin de fırçalanması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Baykal, ağız kokusunu önlemek için dil sırtında yerleşik bakteriyel birikimleri ortadan kaldırmanın önemli olduğunu belirtti.

Baykal, "Ağız kokusunun sebeplerinin yüzde 87'si ağız içi kaynaklıdır. Bunların yüzde 51'i dil, yüzde 32'si diş ve diş eti, yüzde 17'si ise bunların karışımına bağlıdır. Kişi her gün diş fırçalamaya ve bu sırada dilini de fırçalamaya alışmalı. Özellikle dil kökünün sert ve güzel olarak fırçalanması gerekir" dedi.

Prof. Dr. Baykal, sakız çiğnemenin dil sırtına yıkama etkisi oluşturduğunu ve bakteri çoğalmasını kısmen engellediğini kaydetti.

Baykal, çinko içeren gargaraların da ağız kokusu tedavisinde faydalı olduğunu bildirdi.

Ağız kokusu olanların ancak yüzde 25'inin diş hekimine müracaat ettiğini dile getiren Prof. Dr. Baykal, ağız dışı nedenlere bağlı ağız kokusu görülme sıklığının da yüzde 13 dolayında olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Yavuz Baykal, "Ağız dışı koku nedenlerinin yüzde 7'si kulak-burun-boğaz kaynaklıdır. Sindirim sistemi kaynaklı olanlar ise yüzde 1 civarındadır" dedi.

K

Kristal

Bazı diş fıçaları dil temizliğini de sağlıyor.
Teşekkürler. :)

S

SUNFLOWERS

Teşekkürler... :)
Bende dil fırçalanmasını duymuştum 8) ama hiç fırçalamadım  :-\::)

A

ayçiçeği

Kullanıcı
31 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
Paylaşımın için teşekkürler. :)

K

kaganca

Kullanıcı
26 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
zonguldak
aşırı derecede mide bulandırıcı.bir kere denemiştim

R

Real_Factor

Kullanıcı
9 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Paylaşım için teşekkürler ağız sağlığına önem veren insanları severim.Özellikle ağız kokusu hiç çekilmiyor arkadaşlar ne biz insanları rahatsız edelim ne de insanlar bizi  ;) ::) :)

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
kaganca' Alıntı:
aşırı derecede mide bulandırıcı.bir kere denemiştim
evet biliyorum... ben yapamıyorum :)
çözümü gargarada buldum...
şahane oldu :)
dil fırçalarken midesi bulananlara duyurulur :D:D

C

catzilla

herzaman dilimide dişimide fırçalarım.... :)

dil kısmını, abartmadan. ;D