Dersimiz Atatürk..

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Dersimiz Atatürk.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,361 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı Dersimiz Atatürk..
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Senaryosunu ‘Çılgın Türkler’ ve ‘Diriliş’ kitaplarının yazarı Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği, Hamdi Alkan yönetmenliğindeki ‘Dersimiz Atatürk’ filminin çekimleri başladı. Atatürk’ü filmin başrol oyuncusu Halit Ergenç canlandırıyor. Film, Atatürk’ü en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatma iddiasında. Filme ismini veren dersin hocası, anlatıcı ‘tarihçi dede’ rolündeyse Çetin Tekindor’u göreceğiz. Yapımcılar, çocuk ve gençlerin hedef alındığı masalsı öğeler içeren bu projede anlatılanların belgelere dayandırılacağını söylüyor.

10 KASIM'DA VİZYONA GİRECEK

İlk görüntüleri medyaya yansıyan belgesel film, 10 Kasım’da vizyona girecek. Makyöz Derya Ergün, Atatürk’e benzemesi için hergün Aktör Ergenç’e 4 saat makyaj yapıyor. Daha önce Sarı Zeybek filminde Sümer Ezgü’ye Atatürk makyajı yapan ancak eleştirilen Makyöz Ergün’ün bu kez çok daha titiz çalıştığı ve gelen tepkilerin olumlu olduğu öğrenildi.

Can Dündar’ın ’Mustafa’filimini “Ana fikri yok. Yanlış, çarpıtma, sulandırma var. En büyük kusur Atatürk’ü anlatan iki önemli olgunun yansıtılmaması: Kurtuluş ve çağdaşlaşma. Laikliğin üzerinde bile durulmamış” diyerek eleştiren Özakman çekimleri süren Atatürk filmiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi korumak için büyük küçük, kadın erkek herkese doğru, gerçek Atatürk’ü anlatmak zorundayız. ” Dersimiz: Atatürk “ bu büyük ödevin bir adımıdır.”

TARİHÇİ DEDEYİ TEKİNDOR CANLANDIRACAK

Yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Hamdi Alkan’ın yaptığı, “Dersimiz: Atatürk” filminde başrolleri Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya paylaşıyor. Filmde, çocuklara ve genç nesile Ata’nın en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatılması öngörülüyor. Filme ismini veren dersin hocasını, yani “Tarihçi Dede”yi ise Çetin Tekindor oynuyor.

LATİFE HANIM'I İSE DOĞA RUTKAY OYNUYOR
Dersimiz Atatürk filminde Atatark’ü Halit Ergenç, Latife Hanım’ı ise Doğa Rutkay canlandırıyor. Daha önce de Atatürk’ü Haluk Bilginer, Alican Yücesoy, Nursel İdiz, Bülent Emin Yarar, Oktay Kaynarca canlandırmıştı.

O

ovulkayaalp

Kullanıcı
28 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
seyredilmeye değer bir film gerçekten..

ama umarım buda hayal kırıklığı yaşatmaz...

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sanmıyorum..
Dersini iyi çalıştığından eminim Turğut ÖZAKMAN'IN..
"Mustafa" dan sonra ve özellikle 10 kasımda çıkması iyi hazırlanıldığını gösteriyor:)

Turğut ÖZAKMAN'ın "Şu Çılgın Türkler" ve "Diriliş" teki gibi anlatımı ve rekor sayıya ulaşması kitaplarının,beyaz perdeyede aksettrireceğini umud ediyor ve bekliyorum..

S

Subutay

Su Perisi' Alıntı:
Sanmıyorum..Derdini iyi çalıştığından eminim Turğut ÖZAKMAN'IN..
"Mustafa" dan sonra ve özellikle 10 kasımda çıkması iyi hazırlanıldığını gösteriyor:)

Turğut ÖZAKMAN'ın "Şu Çılgın Türkler" ve "Diriliş" teki gibi anlatımı ve rekor sayıya ulaşması kitaplarının,beyaz perdeyede aksettrireceğini umud ediyor ve bekliyorum..

Bu yorumdan sonra bu filmi kesinlikle izlemem gerek. Gerçi yorum olmasaydı da izleyecektim ama. Sabırsızlığım arttı diyebilirim.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
"Mustafa" adlı filmi izlediniz mi? Ya da Turğut ÖZAKMAN'ın kitaplarından her hangi birini?

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
O kitapları müthiş bir heyecanla okumuştum. Umarım filmi "Mustafa"ya dönmez.. Gerçi eleştirenlerden ama yine de içim buruk bekliyorum Mustafa'dan sonra..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Biraz önce aldığım son dakika haberine göre Filmin yazarı Turgut Özakman star tv'de canlı yayındaymış. Filmin Mart ayında vizyona gireceğini söylemiş.
10 Kasım'a yetişmesi zaten zor görünüyor. 1 Ay gibi kısa bir zamanda yapılacak film çok başarılı olamaz.

D

derman86

Kullanıcı
2 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
çok merak ediyorum canım tşk gitmeyi çok istiyorum mustafa gitmiştim ama inş bu hayal kırıklığı yaratmaz

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Dün uğur dündarın yayınındaydı Turgut bey. Malum "Mustafa" yı ve gibi çalışmaları yapanları işaret ederken kullandığı kelimelere şaşırdım açıkcası.
Keza mehmet ali birand'ın sunduğu bir programda Malum "Mustafa"ylave gibi çalışmaları yapanlarla  ilgili tam tersi düşüncelerini beyan etmişti.

İnsanlara anlam verememem benim suçum değil. Hatta bundan eminim.
Neyse.. Bu mustafa'yıda izleriz..

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dün uğur dündarın yayınındaydı Turgut bey. Malum "Mustafa" yı ve gibi çalışmaları yapanları işaret ederken kullandığı kelimelere şaşırdım açıkcası.
Keza mehmet ali birand'ın sunduğu bir programda Malum "Mustafa"ylave gibi çalışmaları yapanlarla  ilgili tam tersi düşüncelerini beyan etmişti.
Bunu bilmiyordum. Ben de şaşırdım açıkçası..

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
O dönem 32 inci gün programıydı. Can dündar'da oradaydı. Orada hiç dünkü gibi konuşmadı.
Ya ben aslında can dündarıda pek tutan biri değilim. Ama yüz yüze gelince bir geri duruş sergiliyorlar.

Sonra hepsi hep bir agızdan çıkıp şeffaflıktan dürüstlükten felan bahsediolar.
Buda bana inandırıcı gelmiyor valla.
Ama yinede  gösterime girer girmez izlerim. Konusu atatürk olsun her ayrıntısını öğrenmek lazım ata'nın. Ne kadar iyi tanırsak bu ülke insanı için o kadar yararlıdır diye düşünüyorum.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Evet "Mustafa" adlı filim oldukça tartışılmıştı.

Turgut Özakman

Can Dündar'ın  ’Mustafa’filimini
“Ana fikri yok. Yanlış, çarpıtma, sulandırma var. En büyük kusur Atatürk’ü anlatan iki önemli olgunun yansıtılmaması: Kurtuluş ve çağdaşlaşma. Laikliğin üzerinde bile durulmamış” diyerek eleştirmişti.
Kendi adıma bu eleştriye aynen katılıyorum.
Umarım
"Dersimiz Atatürk" filminde aynı çelişkilerle karşılaşmaz..ATATÜRK' saldırmanın dayanılmaz hafifiliğini yaşamayız.
Neyse Filimin viyona gireceği günü merakla bekliyoruz.

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Dünyanın hayranlığını ve taktirini kazanmış bir lidere sahibiz. Yazıkki onu layıkıyla sinemaya aktaran bir başyapıt yapmayı başaran çıkmadı. Onun ince zekasını devrimleri bize kazandırdıkları konuşulacağına hala ıvır zıvır şeyleri bütün bunların önüne koymaya çalışanlar var. Mustafa filminede eleştirim bende aynı etkiyi yapmamasına rağmen malesef böyle düşünenlere çanak tutması.
Dilerim beğenerek okuduğum bir yazar olan Turgut Özakman da en az Çılgın Türklerdeki kadar iyi bir iş çıkarırda Atatürk'e layık bir filmimiz olur.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Özlem' Alıntı:
Dünyanın hayranlığını ve taktirini kazanmış bir lidere sahibiz. Yazıkki onu layıkıyla sinemaya aktaran bir başyapıt yapmayı başaran çıkmadı. Onun ince zekasını devrimleri bize kazandırdıkları konuşulacağına hala ıvır zıvır şeyleri bütün bunların önüne koymaya çalışanlar var. Mustafa filminede eleştirim bende aynı etkiyi yapmamasına rağmen malesef böyle düşünenlere çanak tutması.
Dilerim beğenerek okuduğum bir yazar olan Turgut Özakman da en az Çılgın Türklerdeki kadar iyi bir iş çıkarırda Atatürke layık bir filmimiz olur.
Düşüncelerinize aynen katılıyor
ATATÜRK devrimlerine sahip çıkabilen bir ükle , ATAMIZA  layık filimleri  çekebilme cesaretini göstertecek yürekli bir toplum olduğumuzdan endişemiz yoktur.
"Dersimiz ATATÜRK" filminin umarım gereken başarı sağlanır.