Deliler..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Deliler.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,136 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Deliler..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Deliler..!

Dokuz köyden kovulmuş bir delinin attığı kaba kahkahaları saymak da deliliktir, bilirim. Kel bir kafaya atılan şamarın ardından, zafer kazanmış bir komutan edasına bürünüp kaçmak delilerin işidir kuşkusuz, bunu da bilirim.

Delirmek ile delirtmek arasında gidip gelen bir köy kahvesi muhabbetinin tonu, ömründe deniz yüzü görmemiş ancak denize nazır bir villada yaşamak isteyen bir köy muhtarının dili kadar soğuktur. Delilik bu ya, ne dediğini bilmemek de deliliktir!

Deliler önce delirir, sonra delirtir… Kendi dibi boylayanın aklı başkasını da dibe çekmekle meşguldür. "Ben delirdim, sen neden delirmedin?" sualiyle geçen bir ömrün son demlerinde, bir bakmışsın ki, dibi boylamayanın adı sanı yok gibi… Yaşasın! Herkes delirdi (mi) acaba?

Hayatını balık tutmaya adamış, ancak yosun tutmaktan başka bir işe yaramamış bir adamın tuhaf görüntüsü geldi aklıma, delirdim mi ne?

Mahalle aralarında koşturup duran, önüne gelene tekme/küfür savuran, yerden topladığı ikinci sınıf izmaritlerle ciğerini coşturan, tandırdan yeni çıkmış bir parça ekmeğin buharıyla ısınan, sakalları ortalama üç ayda bir sıfıra vurulan bir adamın deli oluşunu anlarsınız elbet. Kabul görür; icabında hoş görülür bu durum. Peki ya benim deliliğim?..

Deliler cesaretlidir..!
Hangimiz kafamız büyüklüğündeki bir taşı alıp, karşımızda sırıtan "akıllı delilere" fırlatma cesaretine sahibiz ki?

Deliler renklidir..!
Hangimiz karıncalarla oyun oynarız ki?

Deliler zekidir..!
Hangimiz karşımızdakinin gözlerinin içine bakarak doğruları söyleyebiliriz ki?

Farkındayım, delirmek ile delirtmek arasında gidip gelen bir çizgideyim. Korkaklardan, monotonlardan, aptallardan sıkıldım. Deliliğe uçuyorum, delirdim, herkes delirsin istiyorum…

Ama olmuyor işte.

Korkaklar bir taşa el atamaz ki, bakamaz ki karıncaların yüreğine, söyleyemez ki doğruları soytarıların o çirkin yüzüne… Korkaklar bu yüzden erken ölür, aptallar da öyle! Monotonları saymıyorum, onlar yaşamıyor zira…

"Deliliğin özgürlüğündür" demişti biri… Aydınlığa ulaşmanın yoludur bu, ne kadar çok delirirsen o kadar iyi!

Kendini akıllı sanan insanın kaygıları bitmez bir türlü. Delilerin ise yoktur kaygısı ve en içten türkü delilerde bulur yaşam alanını…

Tamam, delirmedim belki ama delirmek istiyorum "deli"ce…

Delice eğlenmek delice içmek gibi, deli dolu geçmiş bir yaşam gibi… Delirmek istiyorum…

Korkaklıktan, monotonluktan, aptallıktan sıkıldım

Fıttırmak istiyorum, yeter..!

(alıntı)