Dalkavuk Çeşitlemeleri..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Dalkavuk Çeşitlemeleri.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,054 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Dalkavuk Çeşitlemeleri..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mehmet90
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Dalkavuk Çeşitlemeleri

1. Filozof ve dalkavuk
Bir filozof ile bir dalkavuk konuşuyormuş. Filozof ne derse dalkavuk onu tasdik ediyormuş. Nihayet sabrı tükenen filozof haykırmış:
- Birader, hiç olmazsa bir kez olsun dediğime itiraz et de iki kişi olduğumuzu anlayalım.

2. Devlet adamı ve dalkavuk
Önemli mevkide bulunan bir devlet adamı dalkavuğun birine
- Sıfır nedir?
diye sormuş. Cevap tam beklenildiği gibi olmuş:
- Sizin huzurunuzda ben.

3. Bey ve dalkavuk
Eskiden konaklarda dalkavuk bulundurmak adetmiş. Konağın birinde bir gün Bey demiş ki:
- Bir dalkavuk alacağım, filan gün imtihan var, sağa sola haber salınız.
Derken o gün gelmiş, kapının önünde dalkavuk adayları sıra olmuş. Biri içeri alınmış. Bey sormuş:
- Sen dalkavuk musun?
- Evet efendim.
- Ama sen dalkavuğa hiç benzemiyorsun.
- Olur mu efendim? Ben filan Bey'in yanında şu kadar, fişmekan Bey'in yanında da bu kadar sene dalkavuk olarak calıştım.
Bey:
- Olmadı, sen çık.
demiş.
Derken ikinci, üçüncü..... adaylar gelmiş, konuşma hep aynı, cevaplar hep aynı. Bey, dalkavuğunu bulamayacağını düşünmeye başlamış ki, içeri biri girmiş. Bey:
- Söyle bakalım sen dalkavuk musun?
- Evet efendim.
- Ama sen dalkavuğa hiç benzemiyorsun.
- Hayır, hiç benzemem efendim.
- Dur bakayım, biraz da benziyorsun galiba.
- Evet efendim. Ben biraz da dalkavuğa benzerim.
Bey hemen dışarı haber salmış:
- Tamam ben dalkavuğumu buldum.

4. Kral ve dalkavuk

Kral ördek avında... Av uşakları çevredeki ördekleri kışkırtıp, kralın önüne getiriyorlar. Sonunda hazret önünden geçen bir ördeğe ateş ediyor, heyecanla dalkavuğuna soruyor:
- Nasıl? Vurdum mu? Vurdum mu?
Dalkavuk:
- Majesteleri zavallı ördeğin hayatını bağışlamak alicenaplığında bulundular.

5. Padişah ve dalkavuk
Padişahın biri patlıcan yemeğini çok severmiş. Bir gün yemekte
- Şu patlıcan ne güzel sebzedir.
demiş. Dalkavuğu hemen:
- Haklısınız Sultanım. Bu patlıcan öyle lezizdir ki, kırk çeşit yemeği olur, tatlısı olur, turşusu olur, yemeğe doyamazsınız.
diye methiyeler düzmüş. Derken birkaç gün sonra yemekte yine patlıcan varmış. Padişah da o gün tersinden kalkmış
- Ne bu yahu, yine patlıcan, yine patlıcan. Bari bir şeye de benzese.
diye kükremiş. Dalkavuk da ele almış:
- Yaa evet Sultanım. Zaten kara kuru bir şey, tadı yok, kekremsi, yemeği yemek değil, tatlısı tatlı, turşusu turşu.
Padişah da:
- Sana da bir şeyler oluyor. Daha iki gün önce patlıcanı öve öve bitiremedin. Bugün de yerin dibine batırdın.
deyince, dalkavuk hemen atılmış:
- Aman Sultanım, ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Arkadaşa- dosta bazen duymak istediklerini söyleyecek onure edeceksin ama bu alışkanlık haline gelirse yaranma duygusunu fazlaca tetikler.
Yine de esas düşüncenizi belirtmekte yarar var.
Olduğunuz gibi görünmektir doğru olan.
Yoksa kişiliğinizde ödün vermiş olursunuz ve yaranamazsınız kimseye amannn dikkat:)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Paylaşıma teşekkürler özellikle ilk söyleşiyi çok beğendim ,güldüm  :)
dalkavukluk deyince aklıma ilk siyaset adamları ve diğerleri geliyor ama site kuralları gereğince konuyu açmadan kapatıyorum ...
Hayatta insanları biraz gözlemleyecek olursak herkesin işine geldiği gibi yaşadığını göreceksiniz.Binbirtürlü yalan uydurup ,buda yetmezmiş gibi kendi söylediği yalanada inananlar almış başını gidiyor.
Karşımızdaki insanın 2. örnekteki gibi devlet adamı olduğunu düşünelim.Bu tür insanlar sürekli çevrelerinden bir onay beklerler ...Dalkavuk insanları anlamaksa dahada basittir.Onları sürekli denemek ve neden sorusunu sormak yetecektir.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Dalkavukluk,yalakalık ,yaranma içgüdüsü vs. günümüzde hızla yaygınlaşarak oldukça olağanlan bir hal olmaya başladı.!Şimdilik bu tipler oldukça popilist görünüyorsada:)
Unutmayınızki moda geçici bir hevestir.. Siz siz olun kendinize yakışanı uygulayın.(derim).
Birde nacizane önerimolacak daima onurlu dik bir duruşunuz olsun ve kimseye yaranmaya çalışmayın ezilen ve kaybeden yine siz olursunuz.
Gerçekten inandığınız doğrularınızla hareket ettiğiniz taktirde daha dengeli olacaksınız ve kişilik-kimlik bunalımı yaşamayacak...Hayata dair uyum zorluğu çekmeyecek ....Aynı ayarda kalacaksınız...Psikologlarsa nerede bu psikopatlar diyeyerak bağırıp çağıracak beşparasız kalacaklar yane:)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
crt' Alıntı:
Birde nacizane önerimolacak daima onurlu dik bir duruşunuz olsun ve kimseye yaranmaya çalışmayın ezilen ve kaybeden yine siz olursunuz.
Gerçekten inandığınız doğrularınızla hareket ettiğiniz taktirde daha dengeli olacaksınız ve kişilik-kimlik bunalımı yaşamayacak...Hayata dair uyum zorluğu çekmeyecek ....Aynı ayarda kalacaksınız...Psikologlarsa nerede bu psikopatlar diyeyerak bağırıp çağıracak beşparasız kalacaklar yane:)
O0

Kısa zamanda haysiyetsizçe kazanacağınız anlık itibarlar,uzun vadede kimliğinizden,şahsiyetinizden çalar

M

mehmet90

Kullanıcı
12 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
1. Filozof ve dalkavuk
Bir filozof ile bir dalkavuk konuşuyormuş. Filozof ne derse dalkavuk onu tasdik ediyormuş. Nihayet sabrı tükenen filozof haykırmış:
- Birader, hiç olmazsa bir kez olsun dediğime itiraz et de iki kişi olduğumuzu anlayalım.
Bu çok iyiymiş :)