Daha Az Uykuyla Ayakta Kalabilmeyi Öğrenebilir miyiz?

businessmann

Kullanıcı
Web
site.mynet.com
Bir dereceye kadar evet.Gece uykusu iki bölüme ayrılıyor.İlki 4 yada 5 saatlik 'derin uyku' en ideal fiziksel ve zihinsel zindelik için gerekiyor.Geriye kalan 'paradoksal uyku' sevdiğimiz için uyuduğumuz bölüm oluyor.İkinci uyku bölümünden kurtulmak istiyorsanızbir hafta süreyle her gece 30 dakika geç yatmayı, ama sabahları aynı saatte kalkmayı deneyin.Bir sonraki hafta bir saat daha geç yatın.Bu şekilde sürekli kendi sınırlarınızı zorlayın.

Kaynak:Focus Dergisi Hayatın El Kitabı.

arkadaşlar uyku gerçekten çok önemli.Erdal Demirkıran günde 8 saat ve fazlası uyuyan insanlar için şöyle der:Hiçbir aklı başında insan ömrünün 3'te birini yastığa bağışlamaz!

iyi bir yöntem :) bir de ben gece,özellikle uykum gelmeye başlaynca,beni eğlendirecek,ilgimi çekecek şeyler yapmaya çalışıyorum.uykum gidiyor,kendme geliyorum.bunu da söylemeden edemedm  :) sağol paylaşmn için businessman  :)

bu hayatta yapmayı en sevdiğim şey uyku tek bana ait şey o valla ondan kendimi mağrur edemem ama daha sağlıklı olduğu konusunda bilgim var ;D

Ben derimki gece geç uyumak çözüm değil...
sabah erkenden kalmak sorun olur genelde...
sizinle kendimde denemiş olduğum bir yöntemi paylaşayım...
Benim için iş sabah 8.30 da başlar...
Bir çok arkadaşım için çok geç bir saat olduğunu biliyorum ama konumuz bu değil...
tek yaşıyorum ve beni saatinde uyandıracak kimsem yok...
bunun için iki yol denedim...
Uçan bir çalar saat ile başladım her çaldığında onu yakalayıp tekrar yatıyordum...
ama sonra uçma mekanizmasını bozup uykuya devam dedim...
ikincisi ise (hala başarı ile devam ediyor)
alarmı yatağıma uzak bir yere aynanın karşısına koydum ve aynanın köşesine de
( Uyumak sana Başarı sağlamaz ) diye yazdım her sabah 6.30 da uyanmaya başladım...
bence denemenizde yarar var derim...

aslında 30dk geç yatmaya gerek yok.5 saat uyuduktan sonra zaten uykuyu almış olarak kalkarız.ama 5 saati geçirince sayaç sıfılanır ve tekrar saymaya başlar 5 saatten sonra kaç saat uyumuş isek uykuyu o kadar alırız.

Geri