Cumhuriyetimiz 85 Yaşında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Web
www.kendinigelistir.com
asilbayrambudur.jpg

19 Mayıs 1919da Ulu Önderimizin Samsun'a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelemizin şerefli sonucudur 29 Ekim 1923. Bugünse bu sonuca erişin 85.yıl dönümüdür.
Başarı öykümüzün yinelenişidir!

Acısı ve tatlısıyla, Türk olana ne mutludur.

Atamız demiş ki (1926):

"Temeli büyük Türk milletinin ve onun kahraman evlâtlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanında akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf dimağlı bedbahtlardır. Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde lâyık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olmaz. Benim naçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşıyacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir."

ataturk.jpg
Ne mutlu Türk'üm diyene!

Bunu bilmek ve yaşamak inancıyla, Cumhuriyetimizin 85. yaşının sevincini yaşayarak, diyorum ki:

Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak veözgürükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir.Türk Milleti Cumhuriyet'e bağlanıp,onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki yerini alır.Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her Türk'ün milli görevidir.

Bu vatan,bu Cumhuriyet, bize emanettir. Değerini bilelim... Şehitlerimizi rahmetle anarak ve içten içe şükranlarımı sunarak, saygıyla siz kendinigelistir.com & kalbim.gen.tr ziyaretçilerimizi selamlıyorum.

Türk olarak dünyaya geldiğim için gurur duyuyorum.
Ne kadar çok sevinen var ise de ,bir o kadar üzüleninde olduğunu biliyorum ve Dilerim ki sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti varolur..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.....

Ey Büyük Ata,

Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz.
Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan
döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam,
yaptığımız her atılım bilinçlidir.
En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez
başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir.
İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en
kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır.
Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen
temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımız olacaktır.

Ey Türk'ün büyük Ata'sı !

İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz.
Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.

Türk Gençliği

Türkiye Cumhuriyetini gerçekten seven herkesin CUMHURİYET BAYRAMI kutlu olsun..

Yazı Türk Gençliğinin Ata'ya yanıtı adı başlığı ile internette yayınlanmıştır.

Ne mutlu bize böyle bir önderimiz olduğu için. Cumhuriyetimizi kuran önderimizi sevgiyle anıp herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyorum ve bu gün bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan nice şehitlerimizide anmadan geçemiyorum onların canlarını feda ettikleri bu tapraklara daha bi sahiplenerek bağlanmalı ve çalışmalıyızki ancak öyle haklarını ödeyebilelim :)

şu fotoğrafta ki asillige bak gerçek anlamda lider........ Allah olmayanlara da versin ne diyeyim

Geri