combofix - virüs ve zararlı yazılım temizleme

• Konbuyu başlatan hayalhane
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde hayalhane tarafından oluşturulan combofix - virüs ve zararlı yazılım temizleme başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,430 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı combofix - virüs ve zararlı yazılım temizleme
Konbuyu başlatan hayalhane
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hayalhane
H

hayalhane

ComboFix
   İndirme: 1,486,478
Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD'lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor.

Amvo.exe Nedir?
Popüler antivirüs yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendini system32 klasörünün altına atıyor. En tehlikeli özelliği ise sisteminize bulaştıktan sonra kendini kopyalaması ve gizlemesi.

Amvo.exe'nin Zararları Nedir?
Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda "Gizli" durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra "Klasör Seçenekleri > Görünüm" bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanızda sonuç değişmiyor.

Amvo.exe'den Nasıl Kurtulurum?
ComboFix'i bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Vista kullnıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız "Güvenli Kip"te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere "Evet/Yes" diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçları C:'nin içerisine attığı log dosyasında size bildirecektir.

Not: ComboFix ile temizlik yaptıktan sonra alternatif olarak Dracula Virüs Temizleyici yazılımı ile tarama yaptırıp mevcut autorun.inf dosyalarını sistemden temizlemenizde fayda var.

Tavsiye: Autorun şeklindeki bu tip zararlı yazılımlardan kısmen de olsa korunmak için bilgisayarınıza taktığınız flashdisk ve CD'leri Otomatik Başlangıç Seçeneğinden değil "Bilgisayarım"dan ilgili sürücünün üzerine sağ tuş ile tıklayıp "Araştır sekmesinden açmanızda fayda var.
  Önemli Notlar: • Deneyimsiz kullanıcıların programı kullanmasını tavsiye etmemekteyiz.
• Bazı antivirüs programları virüs uyarısı verebilmektedir fakat program zararlı içerik taşımamaktadır fakat yine de kullanması riskli bir programdır.

http://www.tamindir.com/downloading/18628/ComboFix.htm

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Flaş bellekten bu vürüs bulaşmıştı ve bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kurup her iki programı kulanmış olsakta,c ye girmeyi engellemiş anlık açılımına iizin vermiş olsada,çaresi yok bu illet vürüsü silmenin tek çare bu vürüs bulaşmış ise pcnize,format atın boşuna hiç uğraşmayın tecrübelerim böyle diyor dinleyin :)

H

hayalhane

Su Perisi' Alıntı:
Flaş bellekten bu vürüs bulaşmıştı ve bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kurup her iki programı kulanmış olsakta,c ye girmeyi engellemiş anlık açılımına iizin vermiş olsada,çaresi yok bu illet vürüsü silmenin tek çare bu vürüs bulaşmış ise pcnize,format atın boşuna hiç uğraşmayın tecrübelerim böyle diyor dinleyin :)
azizim üstüme geliyosun : )
bak buraya öyele prog. koyarım ki gık diyemen ciddiyim
öyle prog. var ki elimdi
onlar benim hazinem kimseye vermek istemiyorum
sadecem mendemde yaylaştım
;) ;) ;) ;) (bu arada senide seviyorum bana bi sözünle prog.rımı ayanın altına halı ederim piirirm sana saygım sonsuz) ;) ;) ;) :) :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Hayalhane : ) siztemi çökertmeden pc de vürüs sorununu hallettim  çok sevinçliyim.

H

hayalhane

tebrikler bende sevindim
peki nasıl yaptın merak etim : )

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Oğluma rüşvet teklif ettim para karşılığı  düzeltti : (
Of off paranın açmadığı kapımı var?

H

hayalhane

yahu gel bana özel msj at
senin için interneti talan eder bir yöntem bulurum
sana linkler atarım
elimden gelse ist. a gelir senin pc yi
ben düzeltirim
1.pc den anlamam
2.burdan dayardım işe yaramaz ;D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
hayalhane' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:
azizim üstüme geliyosun : )
bak buraya öyele prog. koyarım ki gık diyemen ciddiyim
öyle prog. var ki elimdi
onlar benim hazinem kimseye vermek istemiyorum
sadecem mendemde yaylaştım
;) ;) ;) ;) (bu arada senide seviyorum bana bi sözünle prog.rımı ayanın altına halı ederim piirirm sana saygım sonsuz) ;) ;) ;) :) :)
Beni  her gün şaşırtıyorsun hayalhane.
Hadi dediğin proğramı eklede şaşırayım istiyorum  :)

Unutmadan azizim,sen gelirken ben gidiyordum bunu yaz bir kenara

H

hayalhane

koymuyorum vaz geçti,m
beni kırdın : (
oysa senin gururnu okşayıp sana iltifat etmek beni sevindiriyodu :'( :'(

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Dedim sana "tıpkı benim küçüklüğüm" diye...

Merak etirme beni o zman hiç güzel olmuyorum özellikle kızdıgımda ;:)

Bilmediğim bir proğram olduğunu bile bilmek beni heyecanlandırdı.Kalp var evladım fazla heyecan ayırır beni sizden  :-\

H

hayalhane

ben ses etmiyorum ve konuyu kapatıyorum lütfen konumu dağıtmyın...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
hayalhane' Alıntı:
yahu gel bana özel msj at
senin için interneti talan eder bir yöntem bulurum
sana linkler atarım
elimden gelse ist. a gelir senin pc yi
ben düzeltirim
1.pc den anlamam
2.burdan dayardım işe yaramaz ;D
Ay ayy gerçekten çok sevindim..
Bunları oğlum duysun : (
Ya pc yi düzelsin diye aman ne iltifatlar edip ne vaatlerde bulundum .Küçük beyimizin sonunda gönlü olduda düzeltti..
  Hayalhane: ) nelerle vede kimlerle mücadele ediyorum şimdi beni anlıyorsun  dimi? : ((