Çocuklarınıza sütlü kahve içirmeyin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dideM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dideM

Kullanıcı
6771901.jpg

ADANA’daki Özel Ortopedia Hastanesi’nin Yönetim Kurulu üyesi ortopedi uzmanı Prof.Dr. Mahir Gülşen, kemiğin kalitesini yükseltmek için erken yaşlarda kalsiyum yüklemesi yapılması gerektiğini söyledi.

Prof.Dr. Mahir Gülşen, kemiklere en önemli gücü veren kalsiyumun büyüme çağının sonlarına doğru alındığını kaydetti. Bunun için 26 yaşına kadar süt, yoğurt, peynir gibi kalsiyum içeren ürünler düzenli ve sağlıklı tüketilmesi gerektiğini kaydeden Prof.Dr. Gülşen, “Çünkü 26 yaşa kadar alınan kalsiyum kemiği daha güçlü kılıyor. O nedenle gençler kemiklerin korunması için önlem almalı. Düzenli beslenmeli, kalsiyumdan zengin gıdalarla beslenmeli. Sigara, alkol ve kahveden uzak durmalı” dedi.           

Prof.Dr. Mahir Gülşen, yetişkinlerin ve çocukların sütlü kahve içmelerinin de doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Ayrıca, çocuğunuza süt veriyorsunuz, tadını beğenmiyor. Süte kahve karıştırıp içiriyorsunuz. Kahvedeki kafein kemiğin kalsiyumu emmesini engelliyor. Bu büyükler için de geçerli. Kahveyle birlikte içtiğiniz sütün bir yararı olmaz. Ayrıca çocuğa tek başına süt içirmenin yanında bir de hareket etmesini, spor yapmasını sağlayın. Kemikler ancak hareketle sağlamlaşır. Kemiklerin görevi vücudu taşımak. Sürekli yatarsanız, oturursanız, beyin kemiğin kalsiyuma ihtiyaç duyduğunu fark etmez. Sürekli hareket ederseniz beyin kalsiyum ihtiyacı olduğu sinyalini verir. Kemikleri kuvvetli hale getirmek için hareket etmeli spor yapmalıyız.”

www.hurriyet.com.tr

Benimde en sevdiğim şeydir ve bazen kendime yaparken yiğenlerim varsa onlarada istediğinden çok az kahve atarak yapıyordum malesef.
Teşekkürler Didemcim :)

İlginç?
Pek çok doktor bunun aksini önerir, süt içmeyen çocuklar için.
Gerçi şimdilerde alternatifler çok ama sonuçta hepsinin atası kahve. Nesquick tarzı kakaolu içeceklerden söz ediyorum ama bilemem kahveyle aralarındaki farkı.
Süt içirecek çocuğum yok ama bakalım benim torunlarım olana kadar daha neler zararlı neler yararlı ilan edilecek? :)

su perisi' Alıntı:
Abi sen içebilirsin, hatta bende içebilirim..
artık çoçukluk yaşını hayli geçmişin,geçmişiz... ;D
Büyükler içinde önermemişler ama peri,Ben sütü çıkarıcam heheh ne yapalım idare edicez artık.
Sen hiç içme bence daha küçüksün  :P

Çoçuklar küçükken,sütü daha bir istekle içsinler diye marketten  çilekli,kakaolu,vs nesquick  alırdım..
Arada birde kaveli,binde birde salepli yapardım...

Meğer dogru bildigimiz ne çok yanlış varmış...

Bilgilendirme için teşekkürler...
Bundan sonra daha dikkat ederiz,hoş şimdilerde sade içiyorlar içine bir şey katmadan :)
benim canım salep istedi,isteyen varsa buyrun köşedeki salepçiye hazır havada sıfırın altına düşmüşken,içimizi ısıtalım :)

Korsan' Alıntı:
su perisi' Alıntı:
Büyükler içinde önermemişler ama peri,Ben sütü çıkarıcam heheh ne yapalım idare edicez artık.

ben çıkaramam sütü,ben daha küçügüm,gidip salebimi içmeli,kemikleri güçlendirmeliyim  ;D

su perisi' Alıntı:
Korsan' Alıntı:
su perisi' Alıntı:

ben çıkaramam sütü,ben daha küçügüm,gidip salebimi içmeli,kemikleri güçlendirmeliyim  ;D

Ya güçlendirmen lazım kemikleri peri :)

Bende süte karıştırılan kahve ve kakaonun karın ağrısını(sütün sebep olduğu gazı)kestiğini biliyorum. :( Bence süt içsinlerde nasıl içerlerse içsinler,hiç içmemelerinden iyidir.Buarada en güzel alışkanlığım her gece süt içmem,bu alışkanlığımada sebep küçükken her gece annemin içirdiği kakaolu sütler :ahah

ebruliyn' Alıntı:
Bende süte karıştırılan kahve ve kakaonun karın ağrısını(sütün sebep olduğu gazı)kestiğini biliyorum. :( Bence süt içsinlerde nasıl içerlerse içsinler,hiç içmemelerinden iyidir.Buarada en güzel alışkanlığım her gece süt içmem,bu alışkanlığımada sebep küçükken her gece annemin içirdiği kakaolu sütler :ahah

Okadar çok seviyorum ki sütü adımı Pınar koysalar bu kadar yakışırdı ;D

ebruliyn' Alıntı:
ebruliyn' Alıntı:

Okadar çok seviyorum ki sütü adımı Pınar koysalar bu kadar yakışırdı ;D

Kayseride uyuzpınar diye bir köy var bilirmisin. ;D

İki çocuğumda çok süt içerlerdi, sıkılmasınlar, bıkmasınlar diye içine özellikle koyardım, kahve, kakao.
Ne yalan diyeyim, ikisi de çok sağlıklı, hatta gayet düzgün fiziki yapıları var. Biraz bana çekmişler gerçi, yani genlerinde rolü vardır... :P
Ama şaka bir yana, hiç bir zararını görmediler yani.

Geri