Çocuk Gelinler..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Çocuk Gelinler.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 79,750 kez görüntülenmiş, 60 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Çocuk Gelinler..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Uluslararası belgelere göre, on sekiz yaşının altında yapılan her evliliğe çocuk evliliği ve evlenen kıza çocuk gelin denilmektedir.
Kız çocuklarının erken yaşta evlenmelerinin başlıca sebepleri arasında, geçim sıkıntısı, aile içi cinsel saldırı, evlilik dışı gebelik ve geleneksel yaşayışta hakim olan kocaya itaatin erken yaşta tesis edilmesi gerektiği şeklindeki anlayış sayılabilir. Ancak bu sebepler arasında, iktisadi gerekçelerin ağır bastığını söylemek mümkündür.
Nitekim çocuk gelinlerin hangi gelir grubuna giren ailelerde görüldüğüne ilişkin çoğunlukla üniversiteler tarafından yapılan ulusal ölçekteki araştırmalar, çocuk gelin görülme sıklığı ile ailenin yoksulluğu arasında doğru orantı olduğunu; küresel ölçekte, çoğunlukla Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler örgütleri tarafından yapılan araştırmalarda da, kız çocuklarında görülen erken yaş evlilikler ile ülkenin gelişmişlik düzeyi arasında doğrudan bir ilişki olduğunu göstermektedir.
Türkiye’de, her üç kadından birinin çocuk evliliği yapmış olduğunu söylemek mümkündür. Türkiye’de çocuk gelin sorununa yaklaşımda, başlangıç olarak, ortak bir dil oluşturulması gerektiği düşünülmektedir.
Bir ortak dil oluşturulduktan sonra, mücadele yöntemlerinin neler olabileceğine karar verilmesinin doğru olacağı öngörülmektedir. Çalışmada çocuk gelin sorunu ile mücadele yöntemleri olarak mevzuatta değişiklik yapılması ve mevzuatın hassasiyetle uygulanması, kızlara zorunlu askerlik uygulaması getirilmesi, toplumda dinsel ahlakın yerini laik ahlakın hakim kılınması, kişi başına düşen milli gelirin artırılması yönünde iktisadi politikalar üretilmesi önerilmektedir.
Çalışmada, Türkiye’de çocuk gelin sorununa iktisadi açıdan yaklaşılmadığı müddetçe, her çabanın yarım kalacak bir çaba olacağı savunulmaktadır. Belge tarama ve içerik çözümleme yöntemlerinin kullanıldığı bu çalışmanın, iktisadi gelişmişlik düzeyi ve toplumsal cinsiyet bağlamında yeni tartışmalar açacak olması bakımından önem arz ettiği düşünülmektedir..

Video

http://analiztv.aktifhaber.com/news_detail.php?id=8174

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Offf Offfff maalesef sadece ülkemize has değil,yazık yazık yazık zihniyet bozuk
crt yine toplumsal,kanayan bir yaraya tuz basmışsın

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ünzile insan dölü
On kardeş beşi ölü
Büyüdükçe unufak
Ve gelir de görücü

İnci gibi dişi
Görücü bilir işi
Söğüdüm ağlar gider
Olur hatun kişi

Varmadan sekizine
Ergin oldu Ünzile
Hem çocuk,hem de kadın
Onikisinde ana
Bir gül gibi al ve narin
Bir su gibi saydam ve sakin
Susar kadın ünzile

Yağmuru kim döküyor
Ünzile kaç koyun ediyor
Dayaktan uslanalı hiçbirşey sormuyor
Yağmuru kim döküyor
Ünzile kaç koyun ediyor

Korkar durur gitmez
Köyün en son çitine
İnanır o sınırda dünyanın bittiğine
Ünzile insan dölü
Bilinmezlere gebe
Sırların mihletini yüklenipte beline

Varmadan sekizine
Ergin oldu Ünzile
Hem çocuk hem de kadın
Onikisinde ana
Bir gül gibi al ve narin
Bir su gibi saydam ve sakin
Susar kadın Ünzile

Yağmuru kim döküyor
Ünzile kaç koyun ediyor
Yağmuru kim döküyor
Ünzile kaç koyun ediyor

Son zamanlarda en çok dinlediğim şarkı. :(
http://www.muzikdinlex.com/4082/Sebnem-Ferah-Unzile

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
8 Mart Dünya Kadınlar Günü gününün kutlandığı şu günlerde konuya dikkat çekmek istedim..
  Zorla ve küçük yaşta  evliliğe itilen çocuklarımızın kurtuluşu adına
en azından "Çocuk gelinlere hayır" diye tepkimizi göstertebiliriz..

E

emosin

Kullanıcı
18 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Hiç hoş bi olay değil ama malesef bu tarz olaylar gerçekleşiyor..

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
konu için çook teşekkürler... gerçekten rezillik bence.... henüz çocukluğunu yaşayan birini nasıl olurda evliliğe yönlendirir insan? ayrıca şarkı içinde ayrı teşekkürler menekşe :D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Küçücük çocukların gelin yapılıp evlendirikmesi karşısında devlet neden suskun ?
Bu konuda çıkan yasalar neden tam işlemiyor onuda anlamış değilimya neyse..
bu kader falan değil tek kelimeyle cehalettir.
Kınıyorum..

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
vega' Alıntı:
konu için çook teşekkürler... gerçekten rezillik bence.... henüz çocukluğunu yaşayan birini nasıl olurda evliliğe yönlendirir insan? ayrıca şarkı içinde ayrı teşekkürler menekşe :D
Rica ederim.
Beğendiğine sevindim :)

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Mor-Menekşe' Alıntı:
vega' Alıntı:
Rica ederim.
Beğendiğine sevindim :)
dünden beri dinliyorum ... gerçekten küçücük çocukları evliliğe zorlamak büyük bi utanç kaynağı insanlık için tek kelime korkutucu....

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Evet haklısın. 12-13 yaşındaki kızları zorla tanımadıkları, hayatları boyuca görmedikleri insanlarla evlediriyorlar.
2o'li yaşına gelen kızlara evde kalmış muamelesi yaplıyor.Büyük cehalet.....
Ne yazık ki benim çok sık karşılaştığım bir durum :(
Gerçi eskisi kadar değil, az da olsa bilinçlendi aileler.
Son yıllarda gözlemlediğim kadarıyla 16-17 yaşlarda evlediriliyor artık.:( (en azında 12 değil dimi:( ) Benim yaşadığım çervede.
Liseye giden kız öğrenci sayısı arttı.Deshanelerde de kız öğrenci sayısı artıyor.
Umarım daha da artar.

R

rock_girl

Kullanıcı
13 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
Genç yaşta çocuklarını evlendiriyorlarda. Ellerine ne geçiyor onu anlamış değilim.Yazık çocuklara.

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
küçücük çocukları alanlar nasıl alabiliyor bilemiyorum,kız daha ufak yemek falan yapmasını bile bilmiyordur ne hayrı olacak ki o yaşta hiç mi düşünmüyorlar hem madem ekonomik zorluklar nedeniyle evlendiriyorlar o zaman yapmasalarmış.

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
malasef gerçekten büyük bir cehalet çoçuklarını hiç düşünmüyorlar kendileri o zorlukları yaşamalarına rağmen akıllanmayıp çoçuklarınıda o zorluklara sokuyorlar

E

efem

Kullanıcı
7 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
hanedeyim
bu olaya genelde din kisvesi altında bahane üretiyolar
ve genelde para kokuyor tamamen
en son haberlerde izlediğim 14 yaşında bı kızın bi adama 2 inek karşılığında SATILMASI  ve ardından kızın eve geri geldiğinde başka birisine SATILMASI

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
  Acılarına ortak olabilmek adına çoçuk gelinlerimizin de
"Dünya Emekçi Kadınlar Gününü" kutlamak istiyor..
Artık bu insani olmayan yanlış  evliliklere son verilsin..
Çocuklarımız ruhsal ve bedensel gelişimini tamamlayabilsin..
Bu çocuk yaşta gelin değil okuyabilsin ..
Toplumdaki geçrek saygınlığını kazanıp özgür olabilsin ..!
Gençler konuya olan duyarlılığınız için hepinize teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum..

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
efem' Alıntı:
bu olaya genelde din kisvesi altında bahane üretiyolar
ve genelde para kokuyor tamamen
en son haberlerde izlediğim 14 yaşında bı kızın bi adama 2 inek karşılığında SATILMASI  ve ardından kızın eve geri geldiğinde başka birisine SATILMASI
2 inekle zengin mi olmuşlar acaba,değmiş mi o küçük,çaresiz çocuklara kıymaya.

K

kzdnz

Kullanıcı
21 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
izmir
çocuklarıyla büyüyen analar.. nasıl bir toplum oluşturuyoruz farkında değiliz. 3 çocuk önerisi yapılacağına bu konulara değinilmeli..!!!!!

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Ee imam nikahlı çocuklara  dokunmayalım dimi ya ..
Çünkü bunlar derinnnn konulardır ..
Evinin kadını ol üç-beş çocuk doğur sus ve otur felsefesi yaygınlaşsın ki ..
Neyse zaten bende sustum..! 

K

kzdnz

Kullanıcı
21 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
izmir
çözüm üretmek adına ne yapabiliriz bunu düşünüyorum çok isyan ediyorum böyle durumlara
insan doğduğu yeri, anayı babayı seçerek doğmuyor, bende olabilirdim onların yerinde..
şanslıysam bir şeyler yapmalıyım diye düşünüyorum yapmalıyız lütfen önerileriniz varsa paylaşalım
artık sorunları konuşmak değil çözüm üretmek istiyorum