yeles40' Alıntı:
13 yaşında bir oğlum var. Aşırı utangaç ve hiç girişken değil. Hep yalnız kalmaya meyilli davranıyor. Yaşıtlarıyla oyun oynamaktan çekiniyor. Sınıf hocasıylada konuştum okuldada aynı olduğunu söyledi.Öğretmeni biraz yardım etmeye çalışıyor sanırım ama hiçbir değişiliklik olmadı.Ben sürekli yaşıtlarıyla vakit geçirmesini sağlamaya çalışıyorum ama başarılı olamadım.Ne önerirsiniz acaba?
Sınıf rehber öğretmeni sizinle hem fikir olduğunu söylemiş ancak bu süreçte yaptıklarını sizinle paylaşırsa size daha çok yardımcı olacaktır. Şayet okulunda rehberlik servisi varsa öncelikle rehberlik servisinden yardım almanızı öneriyorum. Çocuğun böyle olmasının altında birçok neden yatabilir Eğer yoksa öğretmeninden çocuğunuzun etkinliklerde aktif olması için rica edin. Utangaç ve girişken olmaması daha çok çocuğun özgüven eksikliğinden kaynaklanır. Bu durum gelişim dönemindeki geçişten kaynaklanabiliyor da olabilir. Akranlarıyla vakit geçirmesini sağlayarak çok bilinçli bir tutum sergiliyorsunuz. Ancak bu konuda akranlarından ortam yaratarak yardım almanızı değil onlarla vakit geçirmesi için yönlendirmenizi öneririm. . Çocuğunuzla sıklıkla sohbet edip mümkün olduğunca ödüllendirin ve utangaç ve girişken olmayışı konusundaki üzüntünüzü ona belli etmeyin, kendini değerli hissetmesini sağlayın. Mümkün olduğunca maddi imkanlarınız doğrultusunda akranlarıyla vakit geçireceği sosyal faaliyetlere yönelmesini sağlayabilirsiniz yüzme, takım sporları gibi etkinlikler olabilir. Ders başarısında şayet içten güdülenme yoksa otoriter tutum sergilemeyin lütfen.