çinde yaşayan bir türk olarak çin...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecirnas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ecirnas

Kullanıcı
çin ülke nufusunun fazlalıgından dolayı cok açlik çekmiş bu sebeble ne bulsalar yemeğe başlamıslar (bu benım görüşüm..)sokakta birbirylerıyle karsılşastıklarında hala daha nasılsın yerine açmısın diye sorarlar bu da kültüre yerlşmiş..neler yiyorlar sebze ve saglıklı beslenmelerını taktır edıyorum yeşil çayı cok tuketıyorlar ama bize göre o kadar iğrenç seylerde var..köpek,kedi at eşşek kaplumbağa ,kurbağa,yılan  eti yemek normal  dısarıda restronda en cok karsılastıgım manzara tavuk ayaği yiyen insanlar hani şu bildiğimiz sarı tırnaklı kısmı :)onu cok sevıyorlar ayrıca salyangoz cok sevıyorlar ..tavukları kesmıyolar boynunu kırıyolar dolyısıyla mosmor tavuklar onunuze sevıs edılebılır zaten tavuk butun olarak gelıyor kafalı ve ayaklı:)daha fazla mıdenızı bulandırmayım 300 mılyon müsluman yaşiyor çinli müslümanalar ..hristiyan olanlar da var budist cok fazla var her sabah kapılarının onundekı ceşitli buda heykellerıne bır tabak yemek ya da meyve koyuluyor ..gerı kalan nufus da ataist herhangi bi inancı yok..nufus kalabalık olunca ülke kurallarıda cok katı ölüm cezası cok fazla hırsızlıgın cezası ölüm tek kursunla öldürülüyor ve bu kurşunun parasını ve öldüren memurun parasınıda hırsızın ailesınden aliyorlar ..kırmızı ısık yanarken yaya gecerse tarfık polısı tek ayak ustunde yarım saat bekleme cezsı verıyor bunlarla karsılasabılırsınız ..bunun dısında ınanılmaz gelişmiş sehirleri var expo 210 shangaı da yapıldı,asya olimpıyatları guangzhou da ..bu yıl kı üniversite olimpiyatlarıda shenzhende..hangzhou,honkong da cok gelişmiş sehirlerinden..pekin ülkenin başkenti zaten..hongkong  türkiyenin kıbrısı gibi çin için ..yaşam cok pahallı kumarhaneler cok fazla..100 yıl ıngılızlerın yonetımınde kalmıs çinden honkonga gıtmek için vize gerekiyor .haftaya dönüyor olmanın mutluluğu ile çinden bu kadar .. ;)

çok enterasan gerçekten anlattıkların.farklı kültürlerle yakından ilgilenen biri olarak ben Çin'nin çok şanssız bir ülke olduğunu düşünüyorum nüfusundan dolayı.bu herzaman kötü yansımıştır büyük devletlere...keşke şu İtanbul'unda yarısı gitse geldiği yere. :(

ama şunu söyleyim öyle bir sistem yapmıslarkı kalabalıklıgı hiç farketmiyosun yollar çift katli yanı her yolun ustunde kopru sseklınde bır yol daha uzanıyor neredeyse buda trafıği rahatlatıyor..ayrıca metro tum alısverıs merkezlerının hastanelerın ıcıne kadar gırıyor uc dort katlı metro hatları var sehırlerın altı delık deşik :)metrodan bı kapısından yolcular ınıyor dıger karsi kapıdan yolcular bıınıyor istanbuldakı ınen arkadslarla metroya binen arkdslar gıbı akraba olmuyosun :Dınanılmaz gelişmiş çin gökdelenlerin haddı hesabı yok ..ben buraları gordukce ulkeme adına cok uzuluyorum sadecce somurulduk yuzyıldır..

Yemek meselesi olmasa gidip görmek istedigim yerler arasın da

ama o yemekler yokmu tüm istegimi kaçırıyorlar

ecirnas' Alıntı:
istanbuldakı ınen arkadslarla metroya binen arkdslar gıbı akraba olmuyosun :D
;D
birde yeni bi tren sistemi varmış duyduğumda çok şaşımıştım.çok hızlı ve lüks olduğunu biliyorum...bence buda çok elit bi olay :)

nufus kalabalık olunca ülke kurallarıda cok katı ölüm cezası cok fazla hırsızlıgın cezası ölüm tek kursunla öldürülüyor ve bu kurşunun parasını ve öldüren memurun parasınıda hırsızın ailesınden aliyorlar

.kırmızı ısık yanarken yaya gecerse tarfık polısı tek ayak ustunde yarım saat bekleme cezsı verıyor bunlarla karsılasabılırsınız

Cezalandırma yöntemleri ilginçmiş
Teşekkürler paylaşımın için

:)birde erkekler tirnak uzatiyor bu da ben agir isci degilim anlamina geliyor..yani bakin tirnaklarimi kiracak islerde calismiyorum:)bu bana cok farkli gelmisti...

ecirnas' Alıntı:
:)birde erkekler tirnak uzatiyor bu da ben agir isci degilim anlamina geliyor..yani bakin tirnaklarimi kiracak islerde calismiyorum:)bu bana cok farkli gelmisti...
Aaa bi yaşıma daha girdim.çok enteresan.

Nedenini pek'te anlayabilmiş değilim ama Çin'de yaşamak istemezdim..
"Çin mutfağı"
Hele de "Çin İşkencesi" amamn aman uzak olsun(:

crt' Alıntı:
  Nedenini pek'te anlayabilmiş değilim ama Çin'de yaşamak istemezdim..
"Çin mutfağı"
Hele de "Çin İşkencesi" amamn aman uzak olsun(:

Katılıyorum :)Japonya olabilir ama Çin 'de kesinlikle yaşamak istemezdim

Geri