"Caps Lock" tuşu tartışılıyor

• Konbuyu başlatan TrigonometRi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde TrigonometRi tarafından oluşturulan \"Caps Lock\" tuşu tartışılıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,153 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı \"Caps Lock\" tuşu tartışılıyor
Konbuyu başlatan TrigonometRi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan efsane_18
T

TrigonometRi

Kullanıcı
15 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bilgisayar kullanıcıları klavyelerde yer alan 'CapsLock' tuşunun gereksizliğini tartışıyor. Rusya'da gerçekleştirilen bir ankete göre özellikle tecrübesiz kullanıcılar bu tuşun varlığından rahatsız. SuperJob iş araştırma kurumunun yaptığı çalışmaya göre bilgisayar kullanıcılarının yüzde 16'sı CapsLock'un iptal edilmesini istiyor.

Caps Lock'un yararlı olduğunu düşünen vatandaşların oranı yüzde 58. Hemen hemen bütün işlerinde tuşu kullandığını anlatan vatandaşlar "Caps Lock çok önemli. Bazen büyük harflerle uzun bir cümle yazman gerekiyor. Bunun için sürekli Shift tuşuna basarak yazmak pek de rahat değil. Caps Lock kullanmak hem vakit kaybını azaltıyor hem de yormuyor." şeklinde konuştu.

Ankete katılanların bazıları ise Caps Lock'un kaldırılmasına yana olmadıklarını belirtti. Anke katılanlar, "Caps Lock beni hiç rahatsız etmiyor. Kalsın, ama yerine daha yararlı bir şey koyarlarsa ben sadece mutlu olurum." diye yorum yaptı.
Yapılan araştırmaya göre Caps Lock'un kaldırılmasını isteyenler oranı ise azınlıkta. "Belki de Caps Lock gerekmiyor", "Ben bu tuşu hiç bir zaman kullanmıyorum" şeklinde yorumlarda bulunan vatandaşların oranı yüzde 16. Bu tür kullanıcılar ise bilgisayarı yeni kullanmaya başladıkları ortaya çıktı.

Bayanlar ve yaşlılar arasında yapılan araştırmada ise bayanların yüzde 9'u Caps Lock'a karşı iken yaşlılardan da yüzde 13'ü bu tuşa karşı olduğunu açıkladı.

Ankete göre, Caps Lock konusunda cevap vermeye zorlananların oranı yüzde 26. Kararsız anketörler "İnsanların başka yapacak işi olmayınca bu tip sorunları tartışıyor.", "Bu aptalca ve gereksiz bir tartışma. Bence dünyada dikkat edilecek daha önemli sorular var.", "Hiçbir zaman bunu düşünmezdim. İnsanların başka yapacak şeyleri yok mu?", "Bu tuş hiç kimseyi rahatsız etmiyor!" şeklinde yorumlandı.

Cihan Haber Ajansı

Bu tartışma için siz ne diyorsunuz? Ve " Caps Lock " tuşunu ne kadar sıklıkla kullanıyorsunuz? :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Bence de kaldırılmasın.Ve gereksiz olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca işim gereği ;bazen internet kullanıcılarına "büyük harf"kullanmaları konusunda bilgi aktarırıken,kolaylık sağlıyor. :)
Sonuçta bir tek interneti yaş ortalaması genç olanlar kullanmıyor  :)

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
ben çok sık kullnıyorum kesinlikle kaldırılmamalı :)

D

donnie darko

Kullanıcı
13 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
valla büyük harf kullanıp kullanmamam değil rahatsızlığım benim tek rahatsızlığım caps lock tuşunun klavyede büyük olması :)

yanlışla bastın caps lock a bide ekrana bakmadıysan uzun bi süre sonrası büyük şok oluyor.:)

caps lock un büyüklüğü onda kalsın ama tüşu küçük olsun:)tek isteğim budur .:)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
maxMESA' Alıntı:
CAPSLOCK U KALDIRARACAKLARINA "SCROLL LOCK" VE "PAUSE BREAK" TUŞUNU KALDIRSINLAR BENCE.
1. Harun'a burada da katılıyorum:)) Ben de hiç yorum yapmayıp devamlı "katılıyorum" diyen tipler gibi oldum, kusura bakma Harun'cum ama haklısın yani:))

Şimdi Caps Lock tuşu olmalı, hiç mi büyük harfle uzun bir cümle yazmayacağız!
Kaldıracaklarsa bir şeyi yerine sol tarafa da bir Enter eklerlerse çok sevinirim:) Benim için çok büyük ihtiyaç:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
capslock tuşunun kaldırılmasına şiddetle karşıyım.noktadan sonra cümleye bir aralık verip büyük harfle başlanmadığı zaman hem bir imla kuralını çiğniyoruz, hem de gerçekten hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkıyor.ne yazık bizlere henüz ilkokulda öğretilen bu kuralın günümüzde meslek sahibi olmuş kişiler tarafından kullanılmaması bile beni o kadar üzüyor ki...çok açık söyleyeyim yazının konusu ne olursa olsun bu şekilde yazılan konulara yorumlara tepkiliyim.teşekkürler.

Capslock tuşunun kaldırılmasına şiddetle karşıyım. Noktadan sonra cümleye bir aralık verip büyük harfle başlanmadığı zaman hem bir imla kuralını çiğniyoruz, hem de gerçekten hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkıyor. Ne yazık bizlere henüz ilkokulda öğretilen bu kuralın günümüzde meslek sahibi olmuş kişiler tarafından kullanılmaması bile beni o kadar üzüyor ki... Çok açık söyleyeyim yazının konusu ne olursa olsun bu şekilde yazılan konulara yorumlara tepkiliyim. Teşekkürler.

Hayır, kaldırılmasın ne capslock tuşu ne de space tuşu.

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Klavyede ki 105 + ek tuşlar durakoyuyor da ; bir caps lock tuşu mu göze batıyormuş?
Demek ki tartışılacak bir şey kalmamış Rusya'da?

E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
yaww ne zararı varr size tuşların yawww hepsi dursun hiç biri kaldırılmasın :D cok faydalı bı tuss yaa