CANIM ANNEANNEM'E (Paylaşmak İstedim)

• Konbuyu başlatan mr.Art
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde mr.Art tarafından oluşturulan CANIM ANNEANNEM'E (Paylaşmak İstedim) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,591 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı CANIM ANNEANNEM'E (Paylaşmak İstedim)
Konbuyu başlatan mr.Art
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
M

mr.Art

Kullanıcı
12 Nis 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
          Bugün de iş çıkışı hastaneye, anneanneme uğradım. Her geçen gün daha bitkin görünüyor. 85 yaşında artık koskoca bir ömrün yorgunluğu gözüküyor bedeninde. Hasta olmadan önce yorgunluklarını saklıyordu, hasta olduğu anda bir anda çöktü hayatın yorgunluğu o tombul tatlı gövdesine.

Bugün konuşmadı... Dün gülüyordu en azından konuşuyordu,hasta yatağında arada bir oturuyordu. Sadece "Hoşgeldin torunum." dedi. Sonra sürekli gözleri kapandı açıldı,uyudu uyandı. Bir de sadece ben oradan çıkarken "Nasılsın?" dedi.. Giderken oda kapısına doğru "Yine gel." dedi. Bugüne kadar bilmiyordu hastalığını,durumunu ve bugün de söyleyen olmadı. Ama O'nun gözbebeklerinde "NUR" gördüm bugün. Anlamıştı son yolculuğuna az kaldığını,beklemeye başlamıştı. Giderken anneme dedim ki "Sıkılıyormusun anneciğim,için daralıyor mu?" , "Hayır!" dedi sert bir şekilde. "Allah böyle zamanlarda insana güç veriyor, hiç sıkılmıyorum,hiç daralmıyorum. Anneannenle oturuyoruz işte." dedi.Çıktım hastaneden evime doğru geliyordum,içim daralmıştı. İyi bir dostumu aradım çıkarken. "Gel kardeşim."dedi. Giderken arabamda gözlerim sulandı hep, boğazıma dizildi hep. Ama ağlayıp da rahatlayamadım. Gecenin bu saati hala nefesim titriyor. Gördüm ya gözlerinde bunu anladığını,beklediğini gördüm ya... Canım Anneannem...

Hep derdi ki "Allah ne zaman gel derse gideceğiz. Ama hep dua ediyorum evladım senin için. Senin mürvetini göreyim de öyle gideyim diye. Allah bana güç versin diye."

Dün gece dua ettim "Anneannem mürvetimi görsün. diye. Gideceğini bile bile dua ettim. Ama haşa biz bilemeyiz Allah bilir, o ne zaman derse o zaman olur, o "İyileş" derse iyileşir. O Allah'ın takdiridir. Şu andan bir saniye sonra kimsenin ne olacağı hiç belli değil yalan mı? Biz bilemiyoruz, Yaratan biliyor.

Daha önce de aile büyüklerimizden kaybettiklerimiz oldu,kaybedeceklerimiz hastalarımız oldu. Ama hiçbirinde bu kadar anlayamadım en büyük acının ölüm olduğunu. Bundan daha büyükleri de olabilir. Allah herkesin ANASINA BABASINA uzun ömürler,sağlıklı yaşamlar versin İnşallah.

Evet, en büyük acı ölüm.. Biz insanlar bunu çok iyi biliyoruz ama anlamıyoruz, anlamamakta da ısrar ediyoruz çoğu zaman. Birbirimizi üzüyoruz, ihanet ediyoruz, sevgilerimizi,aşklarımızı,dostluklarımızı,ailelerimizi vb. birçok şeylerimizi harcıyoruz. Neden ki? Ne gerek var buna? 

Aşk acısı, ilişki acısı.. Asıl bunlar da hep hikayeden ibaret... Hikaye olduğunu bile bile yine de çekiyoruz o ufak acıları.. En büyük acı ölüm değil mi? Allah herkese mutlu hayatlar versin, her insanın başına gelecek olan ölümü de acısız versin İnşallah...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
mr.Art' Alıntı:
   Aşk acısı, ilişki acısı.. Asıl bunlar da hep hikayeden ibaret... Hikaye olduğunu bile bile yine de çekiyoruz o ufak acıları.. En büyük acı ölüm değil mi? Allah herkese mutlu hayatlar versin, her insanın başına gelecek olan ölümü de acısız versin İnşallah...        
Sevgili Art:)
Katılıyorum düşüncelerine...Etkileyici güzel bir paylaşımdı...
Teşekkürler(yazı sana mı ait?)
Biliyormusun yıllarca önce kaybettiğim anneannemi çok özlüyorum onun çok özel bir yeri var hayatımda...
Rüyalarımda çocukluğuma döner köyümü onu  görürüm çoğu defa.

M

mr.Art

Kullanıcı
12 Nis 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yazı tamamen bana ait arkadaşım. Duygularım ne dediyse , dediği anda buraya yazdım. Benim için de çok ayrı bir yeri var, her zaman da öyle olacak.

M

mr.Art

Kullanıcı
12 Nis 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
      Bekliyoruz şu an.. Bekliyoruz.. O da bekliyor...

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Evet ölüm acı ve gerçek ama Allah en çok onun acısına sabredene mükafat veriyor bu yüzden.. Sevdiğiniz birini kaybettiğinizde sabredin diyor..En zor şey bu çünkü..
ama dediğin gibi toplum sevgiliden ayrılmaya bile bunalım yapıyor sanki dünyasını bırak ahreti bile bitmiş gibi..
Allah acil şifalar,güç kuvvet versin tüm hastalara,hasta yakınlarına sabır versin,.
Paylaşım için teşekkürler

S

sürmenaj

Kullanıcı
8 Haz 2011
En iyi cevaplar
0
6
Bursa
Güzel bir paylaşımdı. Ben, ölümün o kaçınılmaz sonun ciddiyetini, bundan yaklaşık iki ay kadar önce, anneannemi kaybettiğimde anlamıştım.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
sürmenaj' Alıntı:
Güzel bir paylaşımdı. Ben, ölümün o kaçınılmaz sonun ciddiyetini, bundan yaklaşık iki ay kadar önce, anneannemi kaybettiğimde anlamıştım.
Başınız sağolsun,allah sabır versin

mr.Art çok etkileyici,samimi bir paylaşımdı,aynı şeyleri bende yaşadım,bana emeği çok olan bir insanı,anneannemi kaybettiğimde çok acı çektim.Yoğun bakımda kaldı çıktı,düzeldi derken aniden kaybettik kabullenmesi çok zor oldu.
Umarım senin için bu kadar değerli insan,çok fazla acı çekmez.Dilerim iyileşir ama herşeye hazırlıklı olmak gerekir