Cahillikler Kitabı (Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış... )

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Cahillikler Kitabı (Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış... ) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,716 kez görüntülenmiş, 27 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Cahillikler Kitabı (Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış... )
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış...

Bu kitap, yaygın kanılarla ilgili yanlış bilgilerimizin ve yanlış anlamalarımızın kapsamlı bir listesini sunuyor.

Cahillikler Kitabı, filozofların, bilimcilerin ve sokaktaki insanların tarihin büyük bölümünde cevabını aradıkları bir soruya ışık tutuyor: Hakikat nedir, zırva nedir?

Thomas Edison herhangi bir şey hakkında yüzde birin milyonda birinden daha az şey bildiğimizi söylüyordu; Mark Twain sadece matematikte uzmanlaşmak için sekiz milyon yıl gerektiğini düşünüyordu. Cahillikler Kitabı da, bilinecek ne varsa bildiklerini düşünenlere, 'her şey bu metinde açıklanmıştır, bilmeniz gereken başka hiçbir şey yok' diyenlere meydan okuyor.

Siz hâlâ iki tane burun deliğimiz olduğunu, Dünya'nın tek bir uydusunun bulunduğunu, beş duyumuz olduğunu, suyun renksiz olduğunu, Amerika'nın adının Amerigo Vespucci'den geldiğini ya da 36 Osmanlı padişahı olduğunu düşünüyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız.
 
K

Kristal

Tv de tanıtımını izlemiştim.Listeme ekledim.
Teşekkürler su perisi. :)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
mavidünya' Alıntı:
Bende ismini söyldiği zaman arkadaşım,dalga geçiyor sanmıştım  küçük bir araştıma yaptım ve dalga olmadığını ögrendim..Bende çok merak ettim,listemde ilk sıradan giriş yaptı.. :)
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
efsane_18' Alıntı:
bende merak ettm özeti yogmu yaa :D
Hemen senin için intrenetten araştırma yaptım ve bulduğum özeti aktarıyorum Efsane_18 :)

Kitabı 
Cahillikler Kitabı, yaygın kanılarla ilgili yanlış bilgilerimizin ve yanlış anlamalarımızın kapsamlı bir listesini sunuyor. Filozofların, bilimcilerin ve sokaktaki insanların tarihin büyük bölümünde cevabını aradıkları pek çok soru var.

TELEFONU KİM İCAT ETTİ?

Antonio Meucci. Floransalı mucit Meucci ABD’de 1860’ta, teletrofono adını verdiği bir elektrikli aygıtın çalışma modelini gözler önüne serdi. Meucci, Alexander Graham Bell’in telefon patentinden beş yıl önce, 1871’de bir tür geçici patent başvurusunda bulundu. Bell’in patenti 1876’da tescillendiğinde Meucci dava açtı. Olağanüstü bir tesadüf eseri Meucci’nin modelleri kayboldu. Fakat 2002 yılında ABD Temsilciler Meclisi, “Meucci’nin telefonu icat ettiğinin kabul edilmesi” kararını verdi.

MADDENİN KAÇ HALİ VARDIR?

Her gün genişlemekte olan bir liste olmasına rağmen şu anda 15 tanedir. İşte listenin son hali: Katı, amorf katı, sıvı, gaz, plazma, süper akışkan, süper katı, dejenere katı, nötronyum, güçlü simetrik madde, zayıf simetrik madde, kuarkgluon plazma, fermiyonik yoğunlaştırma, Bose-Einstein yoğunlaştırması, acayip madde.

DÜNYA MI AY’IN ETRAFINDA DÖNER, AY MI DÜNYA’NIN ETRAFINDA?

İkisi de birbirinin etrafında döner. Bu iki kütle, Dünya’nın yüzeyinin yaklaşık 1600 km altındaki ortak bir ağırlık merkezinin yörüngesinde döner. Böylece Dünya üç farklı dönüş gerçekleştirir: Kendi ekseni etrafındaki, Güneş’in etrafındaki ve bu ağırlık merkezinin etrafındaki dönüşü.

KIRKAYAĞIN KAÇ AYAĞI VARDIR?

Kırk değil yüz de değil. Bazılarının daha fazla, bazılarının daha az ayağı vardır. Yüze en yakın ayak sayısına sahip olanı 1999’da keşfedilmiştir. Kırkayak kelimesi, Latince “yüz ayak” anlamına gelen centipeda kelimesinden gelmektedir. Kırkayaklar yüz yılı aşkın bir süredir kapsamlı bir biçimde incelenmelerine karşın tam olarak yüz ayağa sahip bir örneğine rastlanmamıştır.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHRİ HANGİSİDİR?

Honolulu. Honolulu’nun 5509 km2’yle en büyük yüzölçümüne sahip şehir olduğu anlamına gelir; ama bu şehrin nüfusu yalnızca 876.156’dır. şehrin yüzde 72’si deniz suyuyla kaplıdır.

YERYÜZÜNDE İNSAN ELİYLE YAPILMIŞ EN BÜYÜK YAPI NEDİR?

Yanlış cevaplar arasında Büyük Piramit, Çin Seddi ve Kuveyt’teki Mübarek el-Kebir Kulesi sayılabilir. Doğru cevap 1948’de açılan Fresh Kills çöp depolama alanı çok geçmeden insanlık tarihindeki en büyük projelerden biri haline geldi ve sonunda Çin Seddi’ni geride bırakarak dünyada insan eliyle yapılmış en büyük yapı oldu.

DÜNYA’NIN ETRAFINI DOLAŞAN İLK İNSAN KİMDİR?

Zenci Henry. Hemen hemen herkese yabancı bir isim olan Enrique de Malaca, Macellan’ın kölesi ve çevirmendi. Ferdinand Macellan dünyanın etrafındaki turunu asla tamamlayamadı. 1521’de Filipinler’de henüz turun yarısındayken öldürüldü. 1519’da çıkılan dünya turu girişimi de dahil olmak üzere tüm yolculuklarda Zenci Henry, Macellan’ın yanında gitti. 1521 yılında Uzakdoğu’ya vardıklarında Zenci Henry dünyanın etrafını dolaşmaış ilk insan oldu.

JAMES BOND’UN EN SEVDİĞİ İÇKİ HANGİSİYDİ?

Votka martini değildi. Fleming’in tüm külliyatıyla internet sitesinde yapılan özenli çalışma, James Bond’un ortalama olarak her yedi sayfada bir içki içtiğini göstermektedir. İçtiği toplam 317 içkiden en çok tercih ettiği, açık arayla viskidir.



not:alıntıdır.
 
G

grkm

Kullanıcı
13 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
van
çok güzel bi kitaba benziyo okumak isterim :)
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İlginç... :)
Sil baştan yapacağız yani! Bu iddialar kanıtlanıyor mu acaba kitapta? Bu arada dikkatimi çekti;

YERYÜZÜNDE İNSAN ELİYLE YAPILMIŞ EN BÜYÜK YAPI NEDİR?

Yanlış cevaplar arasında Büyük Piramit, Çin Seddi ve Kuveyt’teki Mübarek el-Kebir Kulesi sayılabilir. Doğru cevap 1948’de açılan Fresh Kills çöp depolama alanı çok geçmeden insanlık tarihindeki en büyük projelerden biri haline geldi ve sonunda Çin Seddi’ni geride bırakarak dünyada insan eliyle yapılmış en büyük yapı oldu.
Piramitlerin insan eliyle yapıldığı henüz tam kanıtlanmış değil aslında. İnsanoğlu hala piramitlerin gizemini tartışmakta!

Telefonun mucidini soranlara artık Bell demeyelim ama, tescillenmiş çünkü. :)

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Özet için sagol gülşah..Geçen gün hangi kitabımda bilmiyorum Bir icadın patentinin başka birinden (ç)alıntı yaptığını okumuştum,icad  ve mucidi bilinen biri ama şu an hangi kitabımda  hangi bölümde olduğunu tam bilmediğim için,burda kesin bilgilere dayanarak paylaşamıyorum,aklımın bir köşesinde dursun,bulursam sizlerlede paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.. :)
 
C

Crave

Kullanıcı
2 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Arkadaşlar kitabın bi kısmını bitirdim açıkcası faydalı bilgilerin dışında gereksiz açıklamalarda yok değil.
Fakat farklı ve eğlenceli bi kitap..
Tavsiye ediyorum :)
 
D

Düş

Kullanıcı
22 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.kardelen.in
Özete bakarsak gereksiz bilgiler var. İnsanı ukala yapar bu kitap ben almayayım :)

En iyisi Çalıkuşu'nu okumak :)
 
M

Mrs.Jadem

Kullanıcı
7 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bende internette gezinirken görmüştüm bu kitabı içeriği de güzel bir kitap öneririm,bulabilirsem bende almayı ve büyük şevkle okumayı istiyorum...
 
G

gasbodin

vallah büyük bir şevkle okunacak bir kitap değill ben okudumm merak ettim ama okurken cok sıkıldımm tafsiye edilecek bir kitap değill benim herkesin  kesin ve kesin okuması gereken kitap Aleksey Maksimoviç Peşkov (GORKİ) ANA kesinlikle okuyunn
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Kitapcıda gözüme takıldı biraz bakındım okuması eğlenceli bir kitaba benziyor bekleyen çok fazla kitabım olduğundan almadım ama merakta etmiyor değilim
 
Üst