Bu filmleri neden mutlaka izlemelisiniz?

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Bu filmleri neden mutlaka izlemelisiniz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 43,223 kez görüntülenmiş, 38 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı Bu filmleri neden mutlaka izlemelisiniz?
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Fırtınalı aşklar


Kasımda Aşk Başkadır (Sweet November)

Hiçbir ortak yönleri bulunmayan Keanu Reeves ve Charlize Theron, motorlu taşıtlar dersinde birbirleriyle tanışırlar. Rast geldiği hiç bir erkekle 1 aydan daha fazla beraber olamayan Charlize Theron, Keanu Reeves ile beraber tutkulu bir aşk yaşamaya başlıyor.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

1968 tarihli aynı adlı filmin günümüze uyarlanmış bu versiyonunda, bazı cinsellik içeren sahneleri çıkartılmış olsa da yine de çiftin arasındaki aşk izlenmeye değer nitelikte gerçekleşiyor.





Sonsuz aşklar


Titanik (Titanic)

Titanik faciası sırasında Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet arasında yaşanan aşk, unutulmazlar arasına girmeyi başardı. Titanik gemisinin ilk ve son yolculuğuyla örtüşen, kısa soluklu ama ölümsüz bir aşk öyküsüne yer veren bu film, muhteşem bir yapıt olarak sinema tarihinde yerini aldı.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

James Cameron'un yönetiminde 14 dalda Oscar adayı olan Titanik, 11 dalda heykelcik kazandı. Böylece Ben-Hur'un 11 ödüllük rekorunu da egale etmiş oldu.





Unutulmaz aşklar


Genç Ölmek (Dying Young)

Sevgilisinin kendisine ihanet ettiğini öğrenen Julia Roberts yeni bir başlangıç ve yeni bir iş arıyor. Kan kanserine yakalanmış acı çeken Campbell Scott ile özel hemşiresi olan Julia Roberts, çok geçmeden birbirlerine aşık oluyorlar.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

1991 yapımı film, dönemin aşk hikayesini izleyenlerine çok güzel bir şekilde aktarabiliyor. Uzun zamandır iyi bir duygusal film izlemeyenler için izlenmesi gereken bir aşk hikayesi.





Tutkulu aşklar
Sinema tarihinde görülmemiş aşkları anlatan bu filmler, hiçbir yerde göremeyeceğiniz ilişkileri anlatıyor.

Across The Universe

Beatles'ın 33 şarkısından oluşan bu aşk hikayesinde Liverpool'dan yola çıkıp kayıp babasını aramak üzere New York'a giden Jude, yolunun Lucy ile kesişmesi üzerine kendini rock'n roll ve savaş karşıtı protestoların bulunduğu bir hayatın ortasında buluyor.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Genç aşıkları canlandıran Jim Sturgess ve Evan Rachel Wood arasında geçen bu romantik hikaye hem dünya düzenini sorguluyor hem de Beatles müzikleriyle izleyenlerini etkilemeyi başarıyor.





Şehvetli duygular


Vahşi Duygular (Wild At Heart)

Asi ruhlu gençler Sailor ve Lula birbirlerine deli gibi aşıklardır. Lula'nın dengesiz annesi, nefret ettiği Sailor'ın üstüne ne kadar belalı tip salarsa salsın ikisi arasındaki aşk her şeye rağmen keşfedecekleri büyük yolculukla daha da pekişecektir.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Yönetmen David Lynch, bu filme beraber izleyenlerini hem sert hem de sürrealist bir yolculuğa çıkartıyor. Bu dört dörtlük filmde çılgın aşıklar rolünde Nicolas Cage ve Laura Dern başrolleri paylaşıyor.






Umulmadık aşklar


Buffalo '66

Hapisten yeni çıkan sorunlu Billy, bir yandan psikolojik bozukluğu olan ailesiyle uğraşırken bir yandan da kaçırdığı kız Layla ile olan ilişkisiyle uğraşıyor. Bir süre sonra Billy, Layla'ya aşık oluyor. Aynı şekilde Layla'da Billy'e aşık oluyor.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

1998 yapımı bu filmin tuhaf bir havası olsa da izlenmesi gereken filmler arasında yerini alıyor. Özellikle Chrisina Ricci'ni performansı çok iyi. Vincent Gallo ile arasında geçen ilişki hafızalara kazınıyor.





Aşktanda öte dostluklar


Thelma & Louise

Bir hafta sonu normal hayatlarından sıyrılıp kaçamak yapmak isteyen Thelma ve Lousie yola çıkarlar ama onları büyük bir yol macerası beklemektedir. Mola verdikleri bir barda meydana gelen bir olay tüm planlarını değiştirecektir.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Geena Davis ve Susan Sarandon'ın canlandırdığı Thelma ve Louise arasında aşktan da öte bir bağ gelişmektedir. Bu büyük dostlukları filmin son sahnesinde doruk noktasına ulaşmaktadır. Ünlü İngiliz yönetmen Ridley Scott'ın sinema tarihine armağan ettiği ödüllü bir film.





Vazgeçemeyen aşıklar


Forrest Gump

Düşük I.Q sahibi Forrest Gump'ın yaşamının anlatıldığı filmde 1950-1970 arası bütün tarihi olaylarda bulunmasını anlatıyor. Bu olaylar yaşanırken akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Ancak aptallığı yüzünden bu başarıların ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlamıyor çünkü onun için tek önemli olan şey, aşkıyla yanıp tutuştuğu Jenny oluyor.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Dünyaya Forrest Gump'ın gözleriyle baktıktan sonra bir daha hiçbir şey aynı olmayacak sloganıyla yola çıkan filmde Tom Hanks ve Robin Wright arasında yaşanan aşk bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.





Vahşi duygular


Katil Doğanlar (Natural Born Killers)

Senaryosunu Quentin Tarantino'nun yazdığı filmi Oliver Stone yönetmiş. Mickey ve Mallory birbirlerine aşık ama doğuştan katil olan bir çifttir. Para ya da intikam için değil sadece istedikleri için toplu cinayetler işleyen çift, medya tarafından kahraman olarak gösterilirler.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

İlginç kurgusu ve çekim teknikleriyle dikkat çeken filmin başrollerinde Woody Harrelson ve Juliette Lewis yer alıyor. Mutlaka izlenmesi gereken bu film, medyayı ve bilinçaltımızı sorgulamayı sağlıyor


E-kolay sinema​
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Olay yaratan filmler
9 Songs


Biri İngiliz biri Amerikalı 2 sevgilinin 1 sene boyunca yasadıkları müzik ve cinsellik ile dolu yogun ilişkilerinin konu edildiği, ödüllü yönetmen Michael Winterbottom tarafından çekilmiş gerçekçi bir anlatımı olan bir film.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

İçerdiği Primal Scream, Dandy Warhols, Franz Ferdinand, Black Rebel Motorcycle Club, Super Furry Animals canlı müzik performanslarıyla öne çıkan ve birçok bağımsız film festivalinde gösterilen olay bir İngiliz filmi.




Sekreter (Secretary)

Yirmili yaşlarında hoş bir kadın olan Lee Holloway, bir süre akıl hastanesinde tedavi gördükten sonra evine, Florida'ya döner. Sorunlu ailesinden uzaklaşabilmek için, liseden bir arkadaşıyla çıkmaya başlar, bu arada bir avukatlık şirketinde sekreter olarak iş bulur. Her şey çok normal gözükmektedir; ancak zamanla, Lee ve patronu Bay Grey arasında ilginç bir çekim oluşur.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

İlginç bir öyküye sahip olan film, 2002 Sundance Film Festivali Özgün Senaryo dalında Özel Jüri Ödülü ve 2002 The National Board Of Review tarafından En İyi Kadın Oyuncu Ödülü almış.



Bohem ilişkiler
Laurel Canyon


Laurel Canyon, bir çok müzisyen, aktör, aktrist ve bohem hayatı sürenlerin yaşadığı bir yerdir. Jane genç sevgilisi Ian'ın gitarist olduğu bir İngiliz grubuna hit bir single yapmaya çalışan bir plak yapımcısıdır. Jane'in oğlu Sam ve nişanlısı Alex Harvard tıp fakültesinden yeni mezun olmuşlardır. Ve annesinin evinde kalmaya L.A.'e gelirler. Ancak annesinin evini adeta bir stüdyoya çevirmiş olması, bir yer bulana dek orada kalmalarını gerektirir. Burada geçirdikleri günler herkesin hayatını değiştirecektir.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Frances Mcdormand, Almost Famous adlı filmden sonra yine rock muzikle alakalı bir rolde Natasha Mcelhone ile başrolleri paylaşıyor.


Romantik ilişkiler
Bulutların Üzerinde (Head in the Clouds)


1930'lu ve 40'lı yıllarda geçen hikayede Guy, Cambridge'te burslu okuyan İrlandalı bir gençtir. Henüz onsekizinde olan bu genç bir gün aniden odasına giren yarı Amerikalı yarı Franzsız bir genç kıza, Gilda'ya aşık olur.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Savaş yıllarında insan psikolojisinin getirdiği yıkımlar üzerine etkileyici bir çalışma ve Canavar'la kazandığı Oscarın ardından Charlize Theron'u bambaşka bir karakterde seyretmek için iyi bir fırsat. 


Nicole Kidman başrolde


Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus


1960'larda çektiği ünlü fotoğraflarla beğeni toplayan ve 1971'de intihar ettikten sonra Venedik Bienali'nde fotoğrafları sergilenen ilk Amerikalı fotoğrafçı olarak tanınan Diane Arbus'un hayat hikayesini konu edinen yapımı Sekreter filminden tanıdığımız Steven Shainberg yönetmiş.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Yönetmen Steven Shainberg'e bu yapımda güzel oyuncu Nicole Kidman ve yakışıklı aktör Robert Downey Jr. eşlik ediyor



Güzellerin akıl almaz filmi


Henry ve June


1931'de Paris'te Anais Nin (Maria de Medeiros), Henry Miller (Fred Ward)ve eşi June (Uma Thurman) ile tanışıyor. İkisinden de etkilenen Nin, kocası Hugo (Richard E.Grant), Henry ve başkalarıyla cinselliğini keşfediyor.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Tuhaf güzelliği ile Maria de Medeiros ve aklınızı başınızdan alacak Uma Thurman filmni başrol oyuncuları olarak karşımıza çıkıyor.


Olay yönetmenden olay bir film


Bağla Beni (Tie Me Up! Tie Me Down!)


Yıllarca ikinci sınıf filmlerde süründükten sonra nihayet şeytanın bacağını kıran ve yıldızlığa terfi eden Marina'nın onun için her şeyi yapmaya göze alacak bir hayranı vardır. Akli dengesi pek de yerinde olmayan Ricky güzel kadını kaçırmaya ve bir şekilde onun kalbini kazanmaya karar verir.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar, yine kendine has olay bir filme imzasını atmış.



Piano (The Piano)

Kocasının geçmişteki ölümünün şokuyla konuşamayan Ada (Holy Hunter) Stewart (Sam Neill) isimli bir adamla evlenmek üzere, kızı Flora (Anna Paquin) ile birlikte bir adaya gidiyor. Burada yerliler, ilkel insanlar ve yakışıklı ve ne istediğini bilen bir adam var; Baines (Harvey Keitel). Piyano çalan Ada, piyanosuna el koyan Baines ile bir anlaşma yapıyor. Buna göre Ada, Baines'e yaptığı her 'ziyaret' için, bir piyano tuşu alacak.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Yeni Zelandalı kadın yönetmen Jane Campion'un ünlü feminist filmi, hem Avrupa'lı entellektüelleri hem de Yeni Dünya'nın romantiklerini tatmin ettiği filmi "The Piano", doksanlı yılların en iyi kadın filmlerinden birisi.[/i]

e-kolay​
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Thunder' Alıntı:
Sanırım haklısın Peri, izlemek lazım :D
Sonunda bir hak veren çıkmış..Kendi kendime tavsiye ediyorum sandım bir an  :-X
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Aşk üçgenleri
Boğa Durham


Tecrübeli beysbolcu Kevin Costner çaylak ama yetenekli oyuncu Tim Robbins'ını yetiştirmek üzere Durham Bulls'a transfer edilir. Bu işi çok sevmese de parası yüzünden kabul eder. Takımın en iyi seyircisi Susan Sarandon kendine bir misyon belirlemiş ve her sene takımdan seçtiği bir oyuncu ile ilgilenip onun olgunlaşmasına yardım etmiştir. Bu seneki göz bebeği Tim Robbins'dir ama Kevin Costner'da kendini göstermeye başlayacaktır.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Şimdiye kadar yapılmış en iyi beysbol filmi olan Durham bu tür filmlerin yeniden ilgi görmesini sağlamıştır. Kevin Costner'ın şimdiye kadar oynadığı 3 beysbollu filminin ilki olma özelliğini taşır. Ayrıca bu filmden sonra Sarandon ve Robbins gerçek hayatta evlenmişlerdir.



Akıl almaz oyunlar
Vahşi Şeyler


Lisede rehberlik danışmanı olarak görev yapan yakışıklı Matt Dillon, 2 ayrı dünyanın kızını bir araya getiriyor. Biri erkekleri baştan çıkaran Denise Richalds diğeri ise ezik ve değersiz yaşayan Neve Campbell. Üçü bir araya gelip Denise'in milyoner annesine komplo planlayacaklardır.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?


Denise Richards bu filmdeki rolü sayesinde tanınmaya başlanmış ve bebek güzelliğini Starsip, Troopers ve James Bond filmlerinden sonra kanıtlamıştır. Hiç tahmin bile edemeyeceğiniz olaylar zinciri filmi ilginç bir noktaya taşıyor.


Olay Yaratan İlişkiler
Mezun


Ailesi ve arkadaşları tarafından iyi biri olarak bilinen Dustin Hoffman hayatından sıkılmaya başlamıştır. Hayatına değişiklik katmak isteyen Hoffman babasının patronunun karısı Mrs.Robinson (Anne Bancroft) ile ilişkiye girer ama asıl aşık olduğu Mrs.Robinson'ın baştan çıkarıcı kızı (Katharine Ross) olacaktır.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Bu filmi unutulmaz yapan, Hoffman'ın nasıl çekingen bir adamken vahşi duygular barındıran birine dönüşmesi olmuştur. Bancroft emredici tavırlarına rağmen Hoffman karşısında budala olmaktadır. Klasikler arasına giren film sınıf çatışmalarına da gönderme yapıyor. 60'larda en iyi yönetmen Oscar'ını kazandı.


Akıl almaz oyunlar
Daha Yaklaş!


Dan (Jude Law) ölüm ilanları yazan genç bir gazetecidir. Bir gün tesadüf eseri striptizci rolünde Natalie Portman ile karşılaşır. Bir yıl sonra ikisi arasındaki ilişki Dan'in fotoğraf çekimi sırasında tanıştığı fotoğrafçıya (Julia Roberts) aşık olmasıyla tehlikeye girecektir.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Filmde Clive Owen, Portman'la beraber olmasına rağmen Jude Law'ı alt ederek Julia Roberts'ı geri kazanmayı başarıyor. Yönetmen Mike Nichols ilişkilerin gerçeklerini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.


Unutulmayan ilişkiler
Piknik


Eski kolej takımının oyuncusu William Holden başı boş gezen biri haline gelince Kansas'daki zengin arkadaşının (Cliff Robertson) yanına giderek ondan iş isteyecektir. Kasabanın en güzel kızı Kim Novak ile yollarının kesişmesi çok uzun sürmeyecektir ama bu kız Robertson'un kız arkadaşıdır.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Bu güzel film William Inge'nin Pulitzer ödüllü Prize-winning adlı oyunundan kovboy zamanlarını andırırcasına doğru bir şekilde uyarlanmıştır. Özellikle filmin müzikleri dramasıyla beraber çok güzel aktarılmıştır. 1956'larda Moonglow adlı şarkısı 1 numaraya kadar yükselmiştir.
 
Y

yigitarslan

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
vahşi şeyler i izlemiştim

ama çok da hoşlanmadım
bilindik senoryo:)

diğerlerini izlemeye çalışacağım:)

teşekkürler
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


Ahlaksız Teklif

Demi Moore ve Woody Harrelson mutlu bir evlilikleri olan çifttir. Bir ev inşaatı için borçlanırlar. Las Vegas 'da onlarla tanışan Robert Redford milyarder bir iş adamıdır ve o gece Demi Moore'u beğenir ve bir gece gecırmek ıcın 1 mılyon dolar teklif eder.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Genç çift bu teklif karşısında şok oluyor. Bu para onların tüm hayatlarını istedikleri gibi kurmaları için mükemmel bir fırsat ama diğer yandan da bu, onların ilişkilerinin sonu da olabilir. Filmi izlerken onların yerinde olsaydınız ne yapardınız diye akıllarınızda bir soru işareti oluşabiliyor.



Kazablanka

2. Dünya Savaş'ında şehirdeki en popüler gece klübüne sahip olan eski özgürlük savaşçısı Humphrey Bogart, yıllar sonra nedenini bilemediği bir şekilde onu terk eden Ingrid Bergman ve yeni kocası Paul Henreid ile karşılaşıyor. Çok geçmeden ikisi arasındaki geçmiş sırlar ortaya çıkıyor ve aşkları yeniden canlanmaya başlayan Bogart ve Bergman kaçma planları yapmaya başlıyor.

Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?

Yurttaş Kane'den sonra sinema tarihinin en iyi filmi olarak kabul edilen Casablanca en iyi görüntü, en iyi yönetmen, en iyi senaryo gibi birçok Oscar ödülünün sahibi olmuş. Bogart'ın Rick adlı karakteri canlandırması bir pop ikonu haline gelmiş. 2. Dünya Savaşı'nda mülteci olan oyuncularında oynadığı filmi baştan sona zevkle izleyeceksiniz.



Sevgilinizle birlikte romantik film yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?
En güzel aşk filmleri
Bu filmleri mutlaka izlemelisiniz?



Titanic - 1997

"Sen atlarsan ben de atlarım!" Herşeyi başlatan cümle buydu işte. Leonardo Di Capri ve Kate Winslet'ten trajik bir aşk öyküsü. Titanik batmamak üzere yola çıkmıştı. Onların hayatları hiç tanışmamaları üzerine kurulmuştu. Ama öyle olmadı!



Sil Baştan - 2004

Onu hafızanızdan silmeye hazır mısınız? Jim Carey ve Kate Winslet, bu aykırı soruya cevap arıyor. Bir aşkı unutmak ancak beyin hasarıyla mı mümkündür?



Cesaretin Var mı Aşka? - 2003

Var mısın - Yok musun? Aşk muzur bir iddiaya dönüşür ve senelerce sürerse ne olur? Cevabı bu filmde. Bu senenin Oscar adayı Marion Cotillard ve Guillaume Canet çok hınzır, çok tutkulu muhteşem bir aşk filmi ile bizlerle. La Vie En Rose şarkısının onlarca versiyonuyla süslü, komik, trajik, eğlenceli bir film.



Aşk Masalı - 2002

Jennifer Lopez ve Ralph Fiennes modern bir Külkedisi masalı anlatıyor bize. Lüks bir otelin hizmetçisiyken bir hanımefendiye dönüştürülen Lopez. O'na aşık olan zengin ve yakışıklı bir adam. Mutlu son.



Aşkın Zamanı - 2000

Çinli yönetmen Kar Wai Wong'tan içinizi acıtacak bir şaheser! Dört kişininde içinde olduğu bir çelişki çemberi. Aşk, tutku ve ulaşılmazlık! Aşk bu kadar acıtmamalı!
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Su Perisi' Alıntı:
Thunder' Alıntı:
Sanırım haklısın Peri, izlemek lazım :D
Sonunda bir hak veren çıkmış..Kendi kendime tavsiye ediyorum sandım bir an  :-X
Anlaşılan seni çok kırmışlar,merak etme biz eklediklerini dikkate alıyoruz,renk katıyorsun ;)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ebruliyn' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:
Thunder' Alıntı:
Sanırım haklısın Peri, izlemek lazım :D
Sonunda bir hak veren çıkmış..Kendi kendime tavsiye ediyorum sandım bir an  :-X
Anlaşılan seni çok kırmışlar,merak etme biz eklediklerini dikkate alıyoruz,renk katıyorsun ;)
YANLIZ OLMADIGIMI GÖRMEK BENİ MUTLU ETTİ  :)
Sinema sever olarak yakinen takip ediyorum,istiyorum ki kendini geliştir üyelerinede hizmette sınır olmasın,sinema ayaklarının altında olsun  :)
yakında film endüstrisi açacagım hemde burdan giriş...
Slogonumda, "buraya yorum yapanlara yarı fiatına" olacak ::)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Bir Yudum Sevgi

Türk sinemasının en önemli filmlerinden biri olan Bir Yudum Sevgi'de Hale Soygazi, Kadir İnanır rol almaktadır. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadın, mutsuz olduğu karısından ayrılmak isteyip o kadınla evlenmek isteyen adam ve toplumun bu aşka olan baskısı anlatılmaktadır.



Susuz Yaz

Göz koyduğu kardeşinin karısı Bahar'la tarlasındaki suya tek başına sahip çıkıp köylülere eziyet eden Kocabaş Osman'ın öyküsünü konu alan film, Türk sinemasının en seçkin filmler arasında gösterilmektedir.


Kadının Adı Yok

Atıf Yılmaz'ın yönettiği filmde, Hale Soygazi başroldedir. Atıf Yılmaz kitaptaki 'Adsız Kadın' ın erkek gibi davranarak erkek dünyasında yer edinmesini ters düz edip, filminde yeni bir boyut kazandırmıştır.


Chris O'Donnell - Batman ve Robin (1997)

Dış ülkelerde aldığı eleştiriler olumsuz olsa da bu sezonun en görkemli projelerinden biriydi ve Arnold Schwarzenegger'le Uma Thurman'ın kötülük abideleri olarak seyretmek ilginç oldu. Ünlü oyuncu Chris O'Donnell, Robin’i canlandırarak genç ve seksi bir kahraman olabileceğini gösterdi.


Kate Beckinsale - Underworld (2003)

Vampirlerin ve kurt adamların cirit attığı bir aşk hikâyesi ilginizi çekiyorsa bu filmi kaçırmayın. Bu aralar 3. serisi vizyonda olan filmde Selene rolünde seksi oyuncu Kate Beckinsale karşımıza çıkıyor. Vampir kadın, kurt adam Lycan’a aşık oluyor ve yeraltı organizasyonu, gotik dünyanın dengesi birden bozuluyor


Jessica Alba - Fantastik Dörtlü (2005)

Örümcek-Adam, X-Men gibi başarılı Marvel uyarlamalarının ardından, dünyaca ünlü çizgi roman devinin ilk gözağrılarından biri olan, bu serinin de beyazperdeye taşınması çok doğal.

Filmde görünmez olabilen susan karakterini seksi oyuncu Jessica Alba canlandırdı.


Tobey Maguire - Spiderman (2002)

Vampirle Görüşme’nin büyüyemeyen küçük vampir kızı Kirsten Dunst ise, artık yeterince büyümüş durumda ve Mary Jane rolüyle büyük bir hayran kitlesi yaratmış durumda. Peter Parker rolünde Tobey Maguire'ı izleyeceğimiz filmin 3 serisi daha çekildi.


Malin Akerman – Watchmen (2009)

V for Vendetta’nın çizeri Alan Moore ve Dave Gibbons tarafından çizilen, çizgi romanlar arasında kült mertebesine ulaşan ve Time dergisinin “En İyi 100 İngilizce Roman” listesinde yer alan eserleri Watchmen'in beyazperde uyarlaması, bahar ayının ilk haftalarında vizyona giriyor.

Malin Akerman adlı oyuncunun canlandırdığı Laurie Juspeczyk / Silk Spectre II, karakterleri nasıl olacak hep beraber göreceğiz.



Angelina Jolie – Tomb Raider (2001)

90'lara damgasını vuran ve en çok satan video oyunları arasında yer alan Tomb Raider, 3 boyutlu poligonlardan oluşan kahramanı Lara Croft'u da hayranlarının fantezilerine yerleştirdi. Efsane dev bütçeli bir Hollywood filmi olarak karşımıza çıktı.

Ünlü kahrman Lara Croft, Angelina Jolie ile hayat buldu.


Milla Jovovich – Resident Evil (2002)
En ünlü video oyunlarından Resident Evil, iddialı bir uyarlamayla beyazperdeye taşındı. Güzel ajan Alice rolünde Milla Jovovich karşımıza çıkıyor.
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0



Anadolu'da bir köyde kendi halinde yaşamakta olan Taşbaş'ın köylüler arasında yayılan söylencelerle nasıl "ermiş" düzeyine çıkarıldığı konu edilmektedir. Taşbaş'ın kendisi de bu söylencelere engel olmaya, kendisinin ermiş olmadığını anlatmaya çalışsa da, söylencelerin önünü alamaz ve olaylar birbirini izler. Filmde, Yaşar Kemal'in romanda kullandığı dille ve anlatımla, halkın yoksulluğu, eğitimsizliği ve hurafelerin peşinden sürüklenişi perdeye yansıtılmaktadır.

Sinemalarda gösterildiği dönemde eleştirmenler filmden övgüyle söz ederek, hem müziği hem de kamera kullanımını övüp, filmi "bir kar senfonisi" olarak nitelemişlerdir. Yaşar Kemal, filmin romanı başarıyla perdeye yansıttığını söylemiştir.




Yer Demir Gök Bakır, Yaşar Kemal'in aynı adlı romanından Yaşar Kemal ve Zülfü Livaneli tarafından hazırlanan senaryoya göre, Zülfü Livaneli'nin çektiği filmdir. Filmde ayrıca, Zülfü Livaneli'nin bu film için bestelediği müzikler kullanılmıştır.
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

küp-1(cube)
Birbirlerini tanımayan, yedi kişi bilmedikleri bir biçimde kendilerini bir küp sisteminin içinde bulurlar. Kenarlarında yan bölümlere geçmek için birer kapı bulunan küpler içinde çıkış yolunu ararlar. Farklı meslek ve yaş gruplarından kahramanlar çıkış yolunu ararken, küplerin içindeki tehlike ve acayipliklerle savaşırlar. Zor durumda kalan karakterlerin birbirleri ve kendileri ile yaşadıkları çatışmalar konuyu daha ilginç hale getirir. 365,000 Kanada Doları (yaklaşık 500,000 YTL) gibi çok küçük bir bütçeyle çekilmiş olan film sinema tarihinin önemli yapıtlarından biri olarak kendine yer edinmiştir.










küp-2(hypercube)

İlk filmde olduğu gibi farklı mesleklerden 8 kişi anlamadıkları bir biçimde kendilerini kübün içinde bulurlar. Kahramanlar bir şekilde küpün yapılmasında katkısı olan insanlardır. Filmde ilk filmdekine göre daha gelişmiş bir küp sistemi bulunur. Kahramanlar küpten çıkmak için 4. boyutta yani zamanında çıkışa ulaşmak zorundadırlar.
cube 2 bir devam filmi degil.. sadece orjinal cube filmine bir alternatif.. ilk cube'u sevdiyseniz, bunu da seveceginizden eminim..





Küp-3(cube zero)

Görevi küpün içindeki denekleri izlemek olan genç bir adam, masum bir kadının odalardan birinde tuzağa düştüğünü görür.Onu kurtarmaya karar vererek, küpün içine girer.İlerledikçe bunun masum bir deney değil acımasız bir oyun olduğu ve kurtulmanın nerdeyse imkansız olduğunu fark eder.


 
N

nazarelif

Kullanıcı
22 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kastamonu
çok saol cnm benim sayende öğrendik nasıl film izlememiz gerektiğini ama bunların çoğu aşk üzerine.bi insanın kendini geliştirmesi için aşkı bir tarafa bırakması lazım çok ağır bunlar bu kadar aşka kapılmayın arkadaşlar  ;)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
nazarelif' Alıntı:
çok saol cnm benim sayende öğrendik nasıl film izlememiz gerektiğini ama bunların çoğu aşk üzerine.bi insanın kendini geliştirmesi için aşkı bir tarafa bırakması lazım çok ağır bunlar bu kadar aşka kapılmayın arkadaşlar  ;)
Aşk olmadan hayat hiç çekilir mi :) En son eklediklerim zeka ürünü filmler,izlemeni tavsiye ederim,ve senin görüşünüde degerlendirip,başarı üzerine izledigim filmlerden ekleme yapacagım..Sinema bölümünde her tür filmle ilgili konu açtım burdakilerinin yeri farklı olsada digerlerinede bakmanı tavsiye ederim,mutlaka sana uyacak fşlmler bulabilirsin :)
 
N

nazarelif

Kullanıcı
22 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kastamonu
merak etme buldum hepsi değil zaten ayırdım onları izliycem. nasıl bulabilirim o filmleri bana yardım edermisin bu konuda
 
N

nazarelif

Kullanıcı
22 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kastamonu
aşk olmadan çekilmez haklısın ama çok kaptırmayın dedim zaten kıss ;)
 
C

composite

Kullanıcı
12 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Konu başlığına +18 yazsaydınız bari, aşırı müstehcen sahneler var
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


Melekler ve Şeytanlar
Çok eski gizli bir kardeşlik örgütü. Dünyayı yok edecek ölümcül yeni bir silah, akıl almaz bir hedef. Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon efsanevi gizli örgüt Illuminati'nin -Galileo zamanından beri Katolik Kilisesi'nin bağnaz inançlarını lanetleyerek bilimin yararlarını yücelten- hala faaliyette olup cinayetler işlediğini öğrenince şok geçirir. Parlak bir fizikçi olan Leonarda Vetra cinayete kurban gitmiştir.

Tek gözü oyulmuş ve göğsü örgütün sembolüyle dağlanmıştır. Bilim adamının son buluşu güçlü ve çok tehlikeli enerji kaynağı karşımadde çalınmış ve yeni Papa seçiminin gerçekleşeceği gün Vatikan Şehri'nin altına saklanmıştır. Langdon, Vetra'nın meslektaşı ve aynı zamanda kızı olan Vittoria ile medeniyeti yok olmaktan kurtarmak amacıyla Roma sokaklarında, kiliselerde ve katakomplarda soluk soluğa koşuşturarak 400 yıllık izi sürerek Illuminati'nin izini bulmaya çalışırlar.



G.I. Joe

Bir önceki ortak çalışmaları Transformers ile dünya çapında büyük bir gişe başarısı sağlayan Paramount Pictures ve Hasbro, yine olağan üstü bir macera-aksiyon filminde bir araya geldi.

G.I. JOE ekibi, Mısır çöllerinden, kutup buzullarının altındaki sulara varana kadar her yerde en gelişmiş casusluk ve askeri ekipmanları kullanarak, yozlaşmış silah satıcısı Destro ile, gizemli Cobra örgütünün dünyayı kaosa sürüklemesine engel olmaya çalışıyor.



Land of the Lost

Dr. Rick Marshall son serüveninde, uzay- zaman kasırgasının içine araştırma asistanı Holly Cantrell ve dar kafalı Will Stanton ile birlikte çekilir.

Bu alternatif evrende, bu üçlü Chaka adında bir eski zaman insanıyla arkadaş olurlar. Chaka dinazor ve diğer fantastik yaratıkların bulunduğu bu dünyada onlara yol gösterecek tek kişidir.

Acaba bu üçlü bizim dünyamıza geri dönebilecek ve Dr. Rick Marshall bu keşfiyle sıfırdan bir kahramana dönüşebilecek midir?



Halk Düşmanları

Suç draması Public Enemies’ın konusu Amerika’nın büyük bunalım yıllarında geçiyor ve FBI ajanı Melvin Purvis’in o dönemin en ünlü suçluları John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd’u cezaevine tıkma çabası üzerinde odaklanıyor.



Star Trek

Atılgan uzay gemisinin yepyeni ve genç mürettebatı insanoğlunun daha önce hiç gitmediği yerlere ulaşmak için yüksek cesaret isteyen yolculuklarına başlıyor.



Taking of Pelham 123

Bernard Ryder liderliğindeki silahlı bir grup, yüklü miktarda fidye için metroyu kaçırır ve içindeki yolcuları rehin alır. Ryder istenen para temin edilmesse yolcuları öldürmekle tehdit etmektedir. Metronun hareket saatlerinden ve güvenliğinden sorumlu Teğmen Zachary Garber de yolcuları sağ salim kurtarabilmek için uğraşmaktadır. Ancak karşısındaki suçlular her türlü tehlikeyi göze almışlardır.



Terminatör: Kurtuluş

The Terminator film serisinin bu çok beklenen ve kıyamet sonrası 2018 yılında geçen yeni bölümünde Christian Bale, Skynet ve Terminator ordusuna karşı insanların direnişine liderlik eden John Connor’ı canlandırıyor. Ancak gelecekteki Connor’ın inandığı şeyler, son anısı idam sehpasına yürümek olan Marcus (Sam Worthington) adlı bir yabancının ortaya çıkmasıyla kısmen değişir. Connor, Marcus’un gelecekten mi yollandığına yoksa geçmişten mi kurtarıldığına karar vermelidir.

Skynet son saldırısına hazırlanırken, Connor ve Marcus kendilerini Skynet operasyonlarının kalbine götürecek bir yolculuğa çıkarlar. Orada, insanlığın yok edilmesinin ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkaracaklardır.



Transformers


Dünyamızı yok etmeye kararlı kötü robotlarla onları durdurmaya çalışan iyi robotların mücadelesini anlatan ve 1980’li yıllara damgasını vuran ünlü televizyon dizisinin beyazperde uyarlaması... Hepimizin bildiği gibi dünyamızda organik kökenli yaşam formatları vardır. Cybertron gezegeni ise başka mekanizmalara kolayca dönüşebilme yeteneğine sahip olan robotların gezegenidir. Bu robotlara “Transform” denir. Her “Transformer”ın kendine özgü bir dönüşerek değişme şekli vardır. “Transformer”lar iki farklı cepheye bölünmüşlerdir. Bir tarafta kısaca Autobotlar denen iyi robotlar vardır. Bunların yöneticiliğini Optimus Prime yapmaktadır ki 18 tekerlekli kırmızı renkli bir kamyona dönüşmüştür.

Diğer tarafta ise şeytani ruhlu ve kötü niyetli Decepticonlar vardır. Bunların yöneticisi ise bir silaha dönüşmüş olan Megatron’dur. Cybertron gezegeninde Energon Küpleri adı verilen yakıt stoklarının azalması üzerine her iki taraf yeni kaynak arayışıyla uzay yolculuğuna başlar. Yeni enerji kaynağı arayışları onları ihtiyaç duydukları mineraller ve kimyasallar açısından çok zengin olan gezegenimize getirecektir. Kendilerini kolaylıkla otomobillere, deniz taşıtlarına, uçaklara, kamyonlara, teknolojik cihazlara, hatta insanlara dönüştürebilen Transformerlar, dünyamızın çok kıymetli doğal kaynaklarının kontrolünü ele geçirebilmek için bir savaş başlatacaklardır.



X-Men Başlangıç: Wolverine

Mutant hayatı yaşayan Wolverine, kız arkadaşının ölümü nedeniyle Victor Greed’ten intikamını almak için gizli program Weapon X’e katılır. Wolverine, Sabretooth’un kız arkadaşı Silver Fox’un öldürmesi üzerine katılmayı kabûl eder.

Kendisini yenilmez hale getirecek Adamantium metalinin vücuduna enjekte edilmesiyle Wolverine’in intikam macerası başlar.​
 
B

burciin

Kullanıcı
7 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
bu filmlerin hepsi yabancı ve genei aşk filmi bence ulak filminide kesinlikle izlemelisiniz.inananları ve inanmayanların farkını anlatan ders verici bir kitap
 
M

M e l i k e

Kullanıcı
11 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
içlerinde izlediklerim war forrest gump ı kesinlikle tavsiye ediyorum.  ;)
 
Üst