Bizi Ne Kurtarır?..

• Konbuyu başlatan Flamingo
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Flamingo tarafından oluşturulan Bizi Ne Kurtarır?.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9,067 kez görüntülenmiş, 29 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Bizi Ne Kurtarır?..
Konbuyu başlatan Flamingo
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Bizi ne kurtarır?

Bugün birinin kurduğu sıradan bir cümle ilham verdi bu soruyu sormama...
Elbette bir yerlerden, bir şeylerden ''kurtulmak'' anlamında değil bu... Tam doğru bir kelime mi oldu, emin değilim...
Ama yaşamımıza yön vermemiz, bir yerlere gelebilmemiz, işten terfi almamız, okulda başarılı olmamız, iyi bir aile kurmamız, düzenli bir hayat yaşamamız ve hayatımızla ilgili daha pek çok şey için sizce bizi kurtaran, amaçlarımıza yaklaştıran şeyler nelerdir? Bu konudaki düşünceleriniz hangi yönde?
Kısacası, kişisel gelişiminizde size en çok katkısı olduğunu düşündüğünüz şeyler neler?

Sizce, bizi ne kurtarır?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Doğru yerde doğru kararı alabilmek için..
Koşullar ne olursa olsun çağa uyum sağlamak için hertür mücadelyi vermek gerekir.
Devamlı   temkinli davranışlar sergileyerek risk almaktan korkmak yerine birazda cesur olmak gerekiyor..
Hırslı ve azimli olmayı ihtiras boyutuna ulaştırmasına ve  aklın ve vicdanın önüne geçmesine olanak tanımamalıdır.
Tabiki hayalde kuracaksınız ama bu melonkolik derecesinden öte verilen çaba harcanan emek olmalıdır.
İdeallerinize ulaşabilmeniz için kişiliğinizden asla ve asla ödün vermeyinizki güvenilir bir kimlik kazanabilesiniz.
Kısaca emek verir vebaşarmak için çaba harcarsanız  karşılığını (az yada çok ) kesinlikle alırsınız...
Ama yaşama karşı dik dik durabilmek ve onurunu herşeyin üzerinde tutabilmek ön koşul olmalı.
Tartışılması gereken çok içerikli bir konu ama İlk etapta söyleyebileceklerim bunlar ..

H

hayalhane

bizi ne kurtarır;  ??? ???

bizi ancaka akıl,düşünce,idrak kurtarır,aklımız olmasa nasıl yaşarız,idrak edemediğimiz şeylerin ne kıymetini biliriz nede neye yaradığını

??? ??? ??? pek olmadı galiba,benhayatta ne kurtaırı diye düşündüm
Flamingo sen öğrenciydinya,hep bana seni ders  kurtaracak diye sölerler sanada o manada sölemiş olmasınlar ;D ;D ;D ;D

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Flamingo sen öğrenciydinya,hep bana seni ders  kurtaracak diye sölerler sanada o manada sölemiş olmasınlar   
Bana direkt sorulmadı bu soru, sadece ben bir cümleden esinlendim... Gerçi o lafın da konuyla ilgisi yoktu ya, ilhamın nerden geleceği belli olmuyor işte... : )

H

hayalhane

Flamingo' Alıntı:
Flamingo sen öğrenciydinya,hep bana seni ders  kurtaracak diye sölerler sanada o manada sölemiş olmasınlar   
Bana direkt sorulmadı bu soru, sadece ben bir cümleden esinlendim... Gerçi o lafın da konuyla ilgisi yoktu ya, ilhamın nerden geleceği belli olmuyor işte... : )
amaaaaan sebebi zatımız zaten burada yorum yapmak değil mi muhterem,varsın alakasız olsun
sizin konuyu açmanız yeter efendim ;D ;D ;D ;D ;D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
hayalhane' Alıntı:
amaaaaan sebebi zatımız zaten burada yorum yapmak değil mi muhterem,varsın alakasız olsun
sizin konuyu açmanız yeter efendim ;D ;D ;D ;D ;D
Yanlış anlamayın ama hani  bir söz vardır
Tamda yeri gelmişken anımsatayım istedim

" Ya sus ya da susmaktan daha değerli şeyler söyle !"

Yani konudan koparak dağıtmanın ne anlamı var ?
Dostlukla

I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
Bizi Okumak kurtarır. Hayatımızın Her safasında

K

kraldadas

Kullanıcı
6 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Erzurum
ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANIYORSAN YA HAYIR KONUŞ YADA SUKUT ET.
(bence bizi kurtaracak tek şey budur.)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
kraldadas' Alıntı:
ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANIYORSAN YA HAYIR KONUŞ YADA SUKUT ET.
(bence bizi kurtaracak tek şey budur.)
Konuyu dini inanıştan ziyade  kişisel gelişim açısından ele almıştık .
Ama buda faklı bir bakış açısıdır saygı duymak gerek..
Tanrı'ya tabiki de hepimiz  inanıyoruz.(Bunu bilmeyen mi var?)

Ancak Kendinigeliştir.com kuralları gereği bu konulara girmiyoruz .
17 ) Forumda "DİN, FUTBOL ve SİYASET, IRK" gibi konular polemik yaratmaya bir tetikleyici olduğundan dolayı, bu konular üzerinde başlık açmak ve bunları kullanarak forumun refahını bozmak, kesinlikle yasaktır. Bu tür mesajlar veya konular forum yetkililerince derhal silinebilir.
Lütfen konunu farklı boyutlara çekmeyelim!

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Konuyu dini inanıştan ziyade  kişisel gelişim açısından ele almıştık .
Evet, kişisel gelişimimizde bize en çok katkı sağladığını düşündüğünüz şeyleri sormuştum...

Bizi kurtarıp, amaçlarımıza ulaştıracak şeyler nelerdir? Ve bunların kaynakları nelerdir?..

Bu soruların yanıtlarını ele alalım istiyorum.  :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Flamingo : )
Kendi adıma konu hakkında azda olsa düşüncelerimi belirtmeye çalıştım  ..
Bizi ne kurtarır sorusuna İnanmak yada okumak gibi slogan vari sözlerden öte.
Umarım konudan kopmayacak daha  içerikli yanıtlar delir?

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
crt' Alıntı:
Doğru yerde doğru kararı alabilmek için..
Koşullar ne olursa olsun çağa uyum sağlamak için hertür mücadelyi vermek gerekir.
Devamlı  temkinli davranışlar sergileyerek risk almaktan korkmak yerine birazda cesur olmak gerekiyor..
Hırslı ve azimli olmayı ihtiras boyutuna ulaştırmasına ve  aklın ve vicdanın önüne geçmesine olanak tanımamalıdır.
Tabiki hayalde kuracaksınız ama bu melonkolik derecesinden öte verilen çaba harcanan emek olmalıdır.
İdeallerinize ulaşabilmeniz için kişiliğinizden asla ve asla ödün vermeyinizki güvenilir bir kimlik kazanabilesiniz.
Kısaca emek verir vebaşarmak için çaba harcarsanız  karşılığını (az yada çok ) kesinlikle alırsınız...
Ama yaşama karşı dik dik durabilmek ve onurunu herşeyin üzerinde tutabilmek ön koşul olmalı.
Tartışılması gereken çok içerikli bir konu ama İlk etapta söyleyebileceklerim bunlar ..
bende size katılıyorum

H

hayalhane

yaHU bune yaa,şutartışılan konuya baktım utandım be
dine çevrilmişya konuayıp yahu,din konusu yasak değil tartışmak yasak,din yaşanır bizler alimde değiliz müfessirde,haddimiz değil tartışmak

crt o zaman senin yasus diye sölediğin söze benden de birsöz kendim söleyim madem alim olmaya soyunduk
bizler hiç hep hayır konuşalım cennetten bahsedelim hiç cehennemi anmayalım,Allah -azze ve celle- ''Şüphesiz rahmetim azabımdan üztün gelmiştir'' diyor,bu nedir,bazende ibret olsun diye insanlara şer gösteririmdemektir,ben daha fazladine konuyu taşımak istemiyorum vede crt yi kınıyorum :mad:

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
hayalhane' Alıntı:
dine çevrilmişya konuayıp yahu,din konusu yasak değil tartışmak yasak,din yaşanır bizler alimde değiliz müfessirde,haddimiz değil tartışmak

crt o zaman senin yasus diye sölediğin söze benden de birsöz kendim söleyim madem alim olmaya soyunduk
bizler hiç hep hayır konuşalım cennetten bahsedelim hiç cehennemi anmayalım,Allah -azze ve celle- ''Şüphesiz rahmetim azabımdan üztün gelmiştir'' diyor,bu nedir,bazende ibret olsun diye insanlara şer gösteririmdemektir,ben daha fazladine konuyu taşımak istemiyorum vede crt yi kınıyorum :mad:
Her yazdığım satırın arkasındayım .
Derdin nedir anlamdımya kişisel sataşmalardan hoşlanmam !
Neyse ..!
Konuya dönelim..

Dostlukla

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
bizler hiç hep hayır konuşalım cennetten bahsedelim hiç cehennemi anmayalım,Allah -azze ve celle- ''Şüphesiz rahmetim azabımdan üztün gelmiştir'' diyor,bu nedir,bazende ibret olsun diye insanlara şer gösteririmdemektir,ben daha fazladine konuyu taşımak istemiyorum vede crt yi kınıyorum
Yapıcı eleştirilere açık olmak gerektiğini düşünüyorum hayalhane.
Lütfen konuyu daha fazla dağıtmayalım.

H

hayalhane

crt' Alıntı:
hayalhane' Alıntı:

Her yazdığım satırın arkasındayım .
Derdin nedir anlamdımya kişisel sataşmalardan hoşlanmam !
Neyse ..!
Konuya dönelim..

Dostlukla
ne sataşması her yazdığım yazıya yorum getirip çatallı laflarınızdan bıktım onun için konuştum,bana dini konuda birdaha yorum yapmanızı istemiyorum kardeşim,benim en zayıf noktamdır din,konuşmalarıma eleştiri getirmeyin lütfen,

Flamingo özürdilerim kardeşim kusura bakma senin konun benim yüzümden berbat oldu :(

H

hayalhane

Flamingo' Alıntı:
bizler hiç hep hayır konuşalım cennetten bahsedelim hiç cehennemi anmayalım,Allah -azze ve celle- ''Şüphesiz rahmetim azabımdan üztün gelmiştir'' diyor,bu nedir,bazende ibret olsun diye insanlara şer gösteririmdemektir,ben daha fazladine konuyu taşımak istemiyorum vede crt yi kınıyorum
afedersin özürdilerim :(
Yapıcı eleştirilere açık olmak gerektiğini düşünüyorum hayalhane.
Lütfen konuyu daha fazla dağıtmayalım.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Bizi ne kurtarır sorusuna bir ekleme daha yapmak istiyorum...

Önce kişilerin birbirlerini doğru algılaması zayıf noktalarıdan kurtulmak için bilinçli  davranışlar sergilemesi ...
Ayrıca da önyargılı yanlış bilgilerini ve alışkanlıklarını bertaraf edip doğru olanı öğrenmesi ..
Muhatap olduğu ortam ve konuyu  ciddiye alması gerekiyor...
Aksi takdirde uyum bozukluğu ile karşı karşıya kalınır ki buda kişiyi başarıyı olumsuz yönde etkiler..
Diyor konuyu  toparlamaya çalışıyorum..
Dostlukla

H

hayalhane

crt' Alıntı:
Bizi ne kurtarır sorusuna bir ekleme daha yapmak istiyorum...

Önce kişilerin birbirlerini doğru algılaması zayıf noktalarıdan kurtulmak için bilinçli  davranışlar sergilemesi ...
Ayrıca da önyargılı yanlış bilgilerini ve alışkanlıklarını bertaraf edip doğru olanı öğrenmesi ..
Muhatap olduğu ortam ve konuyu  ciddiye alması gerekiyor...
Aksi takdirde uyum bozukluğu ile karşı karşıya kalınır ki buda kişiyi başarıyı olumsuz yönde etkiler..
Diyor konuyu  toparlamaya çalışıyorum..
Dostlukla
crt en başta sizden çok çok özür dilerim yanlış anlamış olabilirim,ayrıca sizin dediğiniz sözde Hz. Peygamber (s.a.s) hadisiymiş,araştırdım yeni öğrendim hakkınızıhelal edin tekrar özürdilerim,Flamingo kusura bakmaseninde konun dağıldı :(.......