biyolog

• Konbuyu başlatan asukaki
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Meslekler Rehberi kategorisinde asukaki tarafından oluşturulan biyolog başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,479 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Meslekler Rehberi
Konu Başlığı biyolog
Konbuyu başlatan asukaki
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Batusch
A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
biyologluk hakkında neler biliyoruz acep  :) ben bir biyolog olarak pek fazla bildiğim söylenemez ne işe yaradiğimiz belli ama bu ülkede ne işe yarıyoruz onu çözmüş değilim  :)  çalışan arkadaşlar varmı biyolog olarak yada tanıdığı bildiği bir arkadaşi varsa biraz bizi aydınlatırlarsa sevnirim

B

Batusch

Kullanıcı
22 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ben Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim. Kaçıncı sınıftasın ve hangi Üniversitede okuyorsun bilmiyorum fakat kendi yaşadıklarımdan söz etmek gerekirse; ileriye yönelik fikirlerin her sınıfta değişebilir. Örneğin, ben biyoloji okumaya ilk başladığımda genetik mühendisi olmak istemiştim, ikinci sınıf oldu Mikrobiyolog ardından TUS sınavına girip Biyokimyada uzmanlık okumak istedim. 3. sınıfta Genetik ve kanser üzerine bazı araştırmalar yaptım ilgim o yöne kaydı, ve son seneye başlamadan yaz döneminde ilginç bir deneyimle Klinik Psikoloji okumak istedim ve psikolojinin biyoloji ile olan yakınlığından yola çıkarak yüksek lisansımı psikolojide yapmayı düşünmekteyim. Bir biyolog ne yapar sorusunu merak ediyorsan, hocalar bu konuda çok basit bir cevap verir. O kadar çok çalışma alanı var derler, evet haklılar da, fakat bu sadece bilgi niteliğinde akılda kalır. Kimse gidip de ararştırma yapmaz, yurtdışında neler oluyor, Türkiye bu noktada hangi çalışmaları yapmakta ve yurt dışıyla bağlantımız ne yönde. Bir biyologun yapması GEREKEN aslında doğayı gözlemlemek, hayvanları, bitkileri, organizmaları, tüm canlı yaşamına ait bulguları bir araya getirmek. Ama çoğu kişi hep hayvan ve bitkilerden sıyrılıp insana yönelik çalışmayı seçer. Önemli olan aslında biyolog ne yapardan çok birazda buradaki püf nokta sen ne yapabilirsine geliyor. İlgin ne yönde, neler araştırmak hoşuna gider, mesela bir bakteriyle mi uğraşmak istersin, genlerle mi yoksa sinekler mi, belki kuşlar ilgini çekiyordur. Hepsini çalışamazsın, dediğim gibi ilgi alanın çalışmak istediğin alan çok önemli. Bunu da derslere olan katılımla okuduğun kitaplarla ve hocalardan edindiğin bilgilerle tartabilirsin. Çoğu hoca yurtdışın imkanlarını değerlendirmemizi önerir fakat ardından derler ki, Türkiye'deki doğal ortama sahip çıkmıyoruz, onları korumuyoruz. Peki neden yurt dışına gidiyoruz? Biyolog olmak merak ister, sabır ister, ararştırma istiğin yoksa hiç çabalama. Yeni bir şeyler bulacaksan önce ararştırma yap, ardından merak et, ve bir hedef seç. Gereisi senin sabrına ve performansına kalmış..

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
okul bitti kafkasda okudum genetikle uğraşmayı severim genetik mühendisliği dediğin gibi kendimiz bir şeyler yapabiliriz nereye kadar ama. elinde bir kamera çık gez doğa bizim istediğimizi gözlemleyelim peki ülkede buna ne kadar değer veriliyor yanliş yapıyorum farkındayım sonuçta iş işte geçimini sağlamak gerekiyor kendimi bilime adayamam ben bilim için doğmadım  ;D
söylediklerine katılıyorum araştirmadan olmaz ki bende senin gibi düşünüyordum okuyorken. kuş gözlemi yaptim genetik labaratuarında ve mikrobiyoloji labaratuarında çalışmalara katıldım yüksek lisans yapmak istedim ilerisine baktım bir söz vardı halada var dayın varmı dayın varsa yüksek lisans doktoradan sonra devam edebiliyorsun çok basit geliyor bu söz ama insanın karşısına çıkınca diyecek söz bulamıyorsun. biyokimyadan,fizyolojiden,genetikten ve moleküler biyolojiden yüksek lisans şansım vardı hatta hidrobiyolojidende vardı istesem gidip yapardm şuan istesem gene yapabilirim şükür okulda ki hocalar çağrıyorlar konuşunca ama yaş ilerledimi işteki zevk yerine geçim derdinin peşine düşüyorsun ister istemez

B

Batusch

Kullanıcı
22 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Peki benimle çalışmak ister misin? Beyin fırtınası yapmak, ileriye yönelik yeni bir şeyler çıkarmak.. Bu fikri düşünmeni isterim, her zaman da benimle bu konuda fikir alışverişinde bulunabilirsin. Evet geçim derdi diyince bazı hayallere dur diyor insan ama ben demeyeceğim. İnsan ve insanı ayakta tutan ne varsa ona ait tüm bilgileri edinmeye bir noktada buluşmaya ve belkide bu insanlığa küçük de olsa bir katkıda bulunmayı düşünüyorum ki bunu yapacağım. Seneye mezun oluyorum, yüksek lisasımı psikolojide yapmak için başvuruda bulunucam, bir de embriyolji veya genetik adına da yüksek lisansa başvurabilirim. Fakat eğer bu konuda benimle sıkı bir şekilde farklı bir bakış açısıyla çalışma sürdürmeyi düşünürsen ben de elimden gelen gayreti ve desteği sürdürebilirim. Bana özelden de ulaşabilirsin..