bir sorum var .. :S

• Konbuyu başlatan yasin97
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Katılanlar kategorisinde yasin97 tarafından oluşturulan bir sorum var .. :S başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,535 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Katılanlar
Konu Başlığı bir sorum var .. :S
Konbuyu başlatan yasin97
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan turkgenci
Y

yasin97

Kullanıcı
6 Haz 2011
En iyi cevaplar
0
0
www.facebook.com
ben 14 yaşındayım. spor yapıyorum. yani kaslarımı geliştiriyorum. dambull lar ile. mekik şınav yay falan.

boyum 1.63 cm. öğrendiğime göre kas yapmak boy uzamasını azaltırmış. bende düşündüm taşındım boyum 1.70 yada 1.75 olunca çalışmalara devam edeyim.

zaten şu aralar çalışmıyorum. oruç tuttugum için bir de onlarla ugrasmıyorum.

ne yapmalıyım. ramazandan sonra devam edeyimmi? boyum 1.70 olunca mı başlıyım ?

cevaplayan ve cevaplamayanlar :) teşekkür ederim..
hayırlı ramazanlar.. :)

B

bjkerim

Kullanıcı
8 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
14 yaşındaysan normal spor yap.. Zaten büyüme evresindesin gelişimin tamamlansın ondan sonra yaparsın.. Gösteriş için böle şeylere girme.. Hele Hap falan sakın kullanma..

M

mvö_4ever

Kullanıcı
9 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ağırlık çalışma bu yaşta...basketbol oyna, koşu yap yeterli senin için

C

Charles Manson

Kullanıcı
29 Ağu 2011
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Maddi açıdan iyiyseniz yüzme kurslarına git yüzme kadar güzel bir spor yok bence boyunuda uzatır aynı zamanda :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bence boyunu uzatabilecek aktivitelerde bulunsan daha iyi olur,body için epey zamanın olacak ama boy uzaması 20 yaşına kadar
Şuanda yapacağın ağırlık çalışmaları,boyunun uzamasına engel teşkil edecektir
Arkadaşlarımın söylediği gibi;basketbol ve yüzme yaşın için en ideal olanı
Hatta sadece yüzmeye gitsen hem boyun uzar,hem vücut yaparsın ;)
Bütçen sınırlıysada engel tanıma derim çünkü bir daha 14 yaşında yada hayat boyu gelişim çağında olmayacaksın,fırsatları değerlendir ::)
Belediyenin spor kompleksleri bu imkanları çok uygun fiyata sağlıyor,bilgine

T

turkgenci

Kullanıcı
8 Eyl 2011
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
yasin97' Alıntı:
ben 14 yaşındayım. spor yapıyorum. yani kaslarımı geliştiriyorum. dambull lar ile. mekik şınav yay falan.

boyum 1.63 cm. öğrendiğime göre kas yapmak boy uzamasını azaltırmış. bende düşündüm taşındım boyum 1.70 yada 1.75 olunca çalışmalara devam edeyim.

zaten şu aralar çalışmıyorum. oruç tuttugum için bir de onlarla ugrasmıyorum.

ne yapmalıyım. ramazandan sonra devam edeyimmi? boyum 1.70 olunca mı başlıyım ?

cevaplayan ve cevaplamayanlar :) teşekkür ederim..
hayırlı ramazanlar.. :)
Kardeşim ben forumda yeniyim. Forumdaki dikkatimi, ilgimi çeken konulara bakıyorum. Senin konun açılalı biraz zaman olmuş ama ben yine de çeşitli spor dallarını amatör ve kendi çapımda yapmış birisi olarak tavsiyelerimi yazacağım belki görüp okursun benimsersin ya da dışlarsın senin bileceğin iş :)

Boyun uzaması kişiye göre değişiyor. 18,20,22 yaşına kadar insan gelişimi sürüyor. Spor zihnen ve fiziken insanı dinç tutar yani iki açıdanda gelişirsin. Düzenli olarak yapman lazım. Vücut geliştirme gibi sporlarda spor salonlarında yapman ve işini bilen bir hoca ile çalışman senin için iyidir.

Yaptığın hareketler saten dumble ile kol hareketleri, şınav , mekik bunları yapmaya devam et sana hiç bir zararı yok. Bunların yanında barfiks çekmeni öneriyorum ve bunların hepsini nizami ve setler haline yapman senin gelişmende faydalı olacaktır. Şınav ve mekik haretinde nefes alıp vermeyi doğru yapman senin için faydalıdır. Bu hareketleri yapmadan önce açma germe yani 10 -15 dakikalık jimnastik yapmanı öneririm. Onlar nasıl dersen mesela beden eğitimi dersinde yapılan basit hareketler. Dışarda yapıyorsan eğer 20-30 dakika kadar koşup jimnastik ve arkasından bunları yapman süper olur. Beslenmene de dikkat et bol sıvı tüket. uyku düzenin düzgün olsun. Diğer arkadaşların önerdiği gibi yüzme sporunu yapman insan gelişimine çok etki eden bir spordur ve temiz spordur.