Bir Nefes İstanbul

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde crt tarafından oluşturulan Bir Nefes İstanbul başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,455 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Bir Nefes İstanbul
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Bir Nefes İstanbul 
  Aret Vartanyan

Fiyatı : 19,00 TL
ilknokta : 12,35 TL
% 35 indirim

BİRARADA YAŞAMANIN ROMANI: BİR NEFES İSTANBUL

Aret Vartanyan’ın ilk romanı “Bir Nefes İstanbul”, 1 Aralık’ta kitapevlerinin raflarında yerini alıyor. İstanbul’un kozmopolit yapısı içinde, 21.yüzyıl insanının ortak sorularını, gündelik yaşamın içinde mercek altına alan roman, İstanbul’un farklı renk ve kültürlerinin birarada yaşama yolculuğunu cümlelere taşıyor.
2008 sonunda yayınlanan İlk kitabı “Sen ve Ben” ile kısa sürede yüksek satış rakamlarına ulaşan Aret Vartanyan’ın ikinci kitabı Bir Nefes İstanbul’un ön yazılarında ise kültür sanat ve medya dünyasının önemli isimlerinin İstanbul tasvirlerine yer veriliyor.
Ayşe Kulin, Balçiçek Pamir, Barbaros Şansal Beyazıt Öztürk, Cüneyt Ayral, Cüneyt Özdemir, Ece Temelkuran, Fahir Atakoğlu, Fatih Türkmenoğlu M.Ali Birand, Nermin Bezmen, Yonca Ebuzziya’nın yazılarıyla başlayan yolculukta “Rumu, Ermenisi, Yahudisi, Kürdü, Alevisi, eşcinseli, zengini, yoksulu, yeni binyılın dünyasında aynı gemide… Anlayış ve sevgiyle biraraya gelebildiklerinde neler yaratabileceklerinin hikayesi… Bir umudun romanı” cümleleriyle anlatan Vartanyan, “Bir Nefes İstanbul”un, hızla değişen dünyada, mesaj bombardımanı altında kalan bireyin kendini arayışının İstanbul ekseninde irdelediğinin altını çiziyor.

İlk buluşma Babylon’da
Aret Vartanyan’ın okurlarıyla ilk buluşması ise 8 Aralık Salı gecesi Babylon’da gerçekleşecek. Babylon işbirliğinde düzenlenen gecede, İstanbul sevdalıları, İstanbul’un farklı renkleri “İstanbul Biz”iz konsepti çerçevesinde biraraya gelecek.

ARKA KAPAK YAZISI
Bu kez seninle İstanbul’u ve İstanbul’daki seni, beni yaşıyoruz. Yolculuğumuzun tanıkları var bu defa. İstanbul’lular ve İstanbul’da yaşayanlar… Zengini yoksulu, Kürdü Alevisi, muhafazakarı marjinali, Ermenisi, Rumu, Musevisi… Onlarca renk, onlarca doku…Bu satırlar, bazılarının ütopya dediğinin küçük bir yansımasının, umudunun romanını yaratıyor. Birarada yaşayabilmenin öyküsünü…

İstanbulun sokaklarına karışırken senin, benim, yaşamlarımızın,aşklarımızın, içimizde kalanların, hayallerimizin, korkularımızın, umutlarımızın, yalnızlığımızın, yaşam koşuşturmamızın, yeni binyılın insanlarının gel-gitlerinin arasında dolaşıyoruz. İstanbul, Türkiye, dünya, “sen”sin, “ben”im, “biz”iz… İnandığım tek gerçek bu.

İstanbul öyle bir şehir ki; hiçbir kitap seni bu şehir kadar besleyemeyecek, hiçbir müzik ruhunu bu kadar dolduramayacak, hiçbir öğreti sana bu kadar yakın gerçek (çi) gelemeyecek, hiçbir koku bu kadar zihninde yer edemeyecek…

Ben sadece bir nefes çektim içime dolu dolu… Şimdi o nefesi, sayfalara bırakıp, seninle paylaşıyorum…