Bilim adamları acımasızlık genini keşfetti

• Konbuyu başlatan bloodelf
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde bloodelf tarafından oluşturulan Bilim adamları acımasızlık genini keşfetti başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,257 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Bilim adamları acımasızlık genini keşfetti
Konbuyu başlatan bloodelf
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Gozde
B

bloodelf

Kullanıcı
23 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
“Bencil diktatörler genlerinin esiri oluyor”. İsrailli bilim adamları neden bazı insanların diğerlerine göre daha acımasız olduklarını araştırdı. Buna göre, “AVPR-1” genini taşıyanlar bencil ve zalim davrandıklarında büyük haz alıyorlar.

Araştırmaya göre, “AVPR-1” adlı gen ile bencil ve acımasız davranışlar arasında bir bağ bulunuyor. Bir başka deyişle, “acımasızlık” insanların genlerinde saklı.

İsrailli bilim adamları, “AVPR-1” genini taşıyanların başkalarına yardımcı olacak hareketlerden daha az zevk aldıklarını ortaya koydu.

Araştırmaya göre bu gene sahip olan insanlar bencil davrandıklarında normal insanlardan çok daha büyük haz duyuyor.

K

Kristal

Bu gene sahip insanların beyin yapılarında farklılık olduğunu okumuştum.

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
İsrailli bilimadamları ve Kudüs Yahudi Üniversitesi Psikoloji Bölümünden araştırmacılar, 203 kişiye davranış testi uyguladı. Araştırma sonucunda, cömertliğin de kalıtımsal olduğu ortaya çıktı! Her biri 12 dolara sahip bu kişilerden, paranın tamamını ya da bir kısmını isimleri saklı tutulmak koşuluyla bağışlama eğiliminde olan yarıya yakınının AVPR1 adı verilen gene ya da bu genin değişkenlerinden birine sahip olduğu belirlendi. Profesör Ariel Knafo; "Bildiğim kadarıyla ilk kez cömertlik ve DNA sarmalı arasında doğrudan bir ilişki bulunuyor. AVPR1, beynin cömertlik davranışını güçlendiren bölümüne etki eden bir hormonun salgılanmasını sağlıyor'' dedi.
bunu da ben buldum
acımasız insanlar nasıl cömert olup, yardım meraklısı oluyorlar
hemde iki farklı bilim adamı da israilli  :-\