Beynini fazla kullanan kazanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Web
www.kendinigelistir.com
İngiliz hafıza uzmanı Doktor Tracy Packiam Alloway, beyni en yüksek kapasitede kullanmanın formülünü verdi.

İşte hafızayı güçlendirmeye yarayacak ipuçları...

BEYNİNİ ÇALIŞTIR: Araştırmalara göre beynini diğerlerinden fazla kullananlar daha az hafıza problemi yaşıyor.

HIZLI KONUŞ: Hızlı konuşmak kısa süreli hafızayı güçlendiriyor, kısa kelimeler daha kolay hatırlanıyor.

SES ÖNEMLİ: Okunuşları birbirlerinden farklı olan kelimeler daha kolay ezberleniyor.

DEĞİŞİK KELİMELER KULLAN: Günlük hayatta her zaman kullanılan kelimelere farklı kelimeler eklenmesi hafızayı güçlendiriyor.

OYUN OYNA: "30 saniyede P harfiyle başlayan kaç hayvan ismi sayabilirim?" gibi oyunların hafızaya büyük katkısı var.

KONUŞMAYA ARA VER: Bazen planlardan bahsetmek yerine, bunları sadece beyinde düşünmek daha yararlı olur.

15 DAKİKA EGZERSİZ: Günde sadece 15 dakika yapılacak fiziksel egzersiz, gün boyunca beynin daha iyi çalışmasını sağlıyor.

HİÇBİR ZAMAN GEÇ DEĞİL: Yapılan çalışmalar 85 yaşındaki birinin bile hafızasını güçlendirmek için bir şeyler yapabileceğini gösteriyor.

Kaynak : Milliyet

Ben bunları hiç bilmeden yapıyormuşum vesselam... Dehşet bir hafızam var... Yani bazen bu sorun olmuyor desem yalan oluyor... İnsanın bazen aklında tutmayı istemediği şeyler oluyor da...
Teşekkürler...

en çok oyun oyna kısmı hoşuma gitti.. :D ben bu yönüyle geliştirmek istiyom..  daha etkili olur kanaatindeyim. :D
birde değişik kelimeler kullan demiş. kendime bu gün için şu cümleyi destur ediniyorum.
"bu nacizane bedbaht delikanlı, fevkalade güzellikteki dilber yüzünden amansız bir derde duçar olmuştu." ;D
--
paylaşım için teşekkür ederim.. :) deneyeceğim..  :)

Günlük yaşantımızı programlanmış bir robot gibi,ezbere yaşıyoruz
Gün içerisinde alışılagelmiş işleri yaptığımız için bazen fazla düşünmeyede gerek kalmıyor
Bu nedenle eskilerin deyimiyle bunama,şimdi ki adıyla Alzheimer hastası olmak kaçınılmaz
Teşekkürler

Geri