Beynimizi Durduran 10 Fren

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kristal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

Kristal


Vücudumuzu yöneten beynin, bazı baskılarla görevini yapamaz hale geldiği biliniyor. Yapılan bir araştırmada beynin düşünce ve tasarım yeteneğini en çok korku ve stresin engellediği belirlenmiş.


Beynin pırıltısını önleyen 10 unsur ise şöyle sıralanıyor:


Korku: Düşünceleri felce uğratıyor ve sağlıklı düşünmeyi engelliyor. Bu durumda kesin olarak korkunuzun kaynağını bulmanız gerekiyor.

Stres: Beyni en fazla durduran stres, fazla yüklenme anlamına geliyor. Çözüm: Görev dağılımı yapın, reddetmeyi öğrenin ve çok vaatte bulunmayı terkedin. En önemlisi de kalbinizi takviye edip, huzura kavuşturun. Bunu nasıl yapacağınızı biliyorsunuz.

Telaş:Yeteri kadar zaman olmadığını düşünüyorsanız, birinci derece önemli ile ikinci derece önemli ayırımı yapın.

Kurallar: Düşünmenizi engelleyen ilkelerinizi gözden geçirin ve kontrol edin.

Rutin olmak: Tek düze giden haya-tınızda değişik uğraşılar bulun. Yeni şeyler keşfetmeye açık olun. Malum, rutin dışına çıkmak moda.

Dikkat:Yeni şeyler keşfetmek ve tasarlamak için dikkat şart. Ancak çokça dikkatinizi çeken ve sizi rahatsız eden şeyi ortadan kaldırın. (Amman yanlış anlaşılmasın; yok edin değil, gözünüzden uzak tutun.)

Zaman baskısı: Yapacaklarınızı planlayın ancak ertelemeyin. Planınızı şartlara göre güncelleştirin.

Şüphe: Beyninizi kemiren bu hastalıktan kendinize güven duymakla sıyrılabilirsiniz. Kendinize güveninizi bir şeyi başarmak ve sonuca erdirmekle kazanabilirsiniz.

İsteksizlik: Yaptığınız şeyden hoşlanmıyorsanız, sevebileceğiniz yeni hedefler arayın. Hedef sözünü de çekip uzatmayın. Yani yeni işler, yeni amaçlar.

Kararsızlık: Kararsızlığın ilacı; bilgisine ve tecrübesine güvendiğiniz insanlarla danışarak alacağınız kararlardır.
 
Evet, çok doğru!
Bunlar, insanın beyninde çok fazla yer kaplıyor. Stresliyken, zaman baskısı, telaşlıyken gerçekten aklıma birşey gelmez.

Teşekkürler Kristal.
 
Telaş:Yeteri kadar zaman olmadığını düşünüyorsanız, birinci derece önemli ile ikinci derece önemli ayırımı yapın.
Kesinlikle işe yarıyor.
İşe ilk başladığımda herşey üst üste gelince kötü oluyordu.
Öncelik sırası vermeye başladığımda işleri yoluna koydum.  :)
Ben de tavsiye ederim.

Teşekkürler.
 
Demekki anormal biri değilmişim bazan hiç birşey düşünemediğim anlarda kendimi kötü hissetmem yanlışmış :) Yani bende normalim :)

Teşekkürler..
 
stres  :-\  her alanda karşılaştığım,hayatımı etkilemiş olan bir durum..artık yaşam tarzım olmuş..stresli yaşam..malesef böyle..önüne geçmeye çalışıcam teşekkürler  :-\
 
Geri
Üst