BAŞARINI İLGİNÇ YÖNÜ

kackarlar08

Kullanıcı
Daniel Huffman, liseyi bitirmek üzere olan 18 yaşında bir genç. Bir Amerikan futbolu yıldızı ve hayali de ünlü bir üniversite takımında oynadıktan sonra profesyonel olarak bu sporu yapmak. Tüm bunlardan, büyükannesine yaşayabilmesi için böbreğin! vermesiyle vazgeçmiş oldu.

Babası, büyükannesi ve büyükbabası tarafından yetiştirilen Huffman, büyük annesin! iki yıl boyunca haftada üç gün diyalize götürdü. Büyükannenin durumu kötüye giderken, o hemşirelerle ve doktorlarla konuşup kararını verdi. Böbrek verecek bir bağışçıyı beklemeyi göze alamazdı.

Açıklaması, onun durdurulmaz olacağının güçlü bir tarifiydi: "Büyükannemi çok seviyorum, ama bunu onun için olduğu kadar kendim için de yaptım çünkü ben onu kaybetmek istemiyorum.

Başarının bir başka ilginç yönü de ona bağımlı hale gelmektir. Yani, sizi tamamen esir alana dek şan ve şöhreti elde tutmak uğruna önceki başarılarınızın üzerinde bir başarı elde etme gayretine girmek. Böylece, aslında bize nerede hata yaptığımızı göstermek açısından başarısızlık çok yardımcı olabilecekken, başarısız olmaya karşı bir toleranssızlık eğilimi oluşturulur.

ALINTI

Geri