Bana Masal Değil,Gerçekleri Anlat BABA..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Bana Masal Değil,Gerçekleri Anlat BABA.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,292 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Bana Masal Değil,Gerçekleri Anlat BABA..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Video

Bana Bir Masal Anlat Baba

Bana Masal değil,gerçekleri anlat BABA(!)
Bana hep umutları, güzellikleri anlattın...
Belki de benim gerçekler karşısında üzülmemem içindi bütün bu çabaların.
Ben seninle hayallerimin gerçekleşeceğine inandım...
Elinden tutunca o kocaman devleri bile yeneceğimizi sandım.
Çocukluk işte...
Hatta o kocaman yüreğin beni sararken, hayat beni yıpratamaz sandım... Aldandım...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Babalar Günü! Kapitalizm sizi çağırıyor!
Kapitalizmin ne olduğunu bilmiyorsanız buraya.

Yataktan kalkıyorsunuz. Yeni bir gün. Takvime bakıyorsunuz. (Evet bilgisayarın sağ alt köşesinde olana) Yarın Babalar Günüymüş. Kahvaltınıza başlıyorsunuz. Gazetelere bakarken boy boy ilanlar. “Babalar gününde babasını sevindirene %25′e varan indirimler.”

Kahvaltınız bitiyor bilgisayar başına geçiyorsunuz. Facebook yada twitter (belkide iplenmeyenblog.com) falan açıyorsunuz. Bakıyorsunuz ki yarın babalar günüymüş.

Dışarı çıkıyorsunuz. İşe gitmek için yola koyuluyorsunuz. Vitrinlerde babalar gününe özel indirimler. Şu kadarlık hediye alana şu bedava falan gibi. İşe gidiyorsunuz arkadaşınız soruyor: “Babana ne aldın?” yada “Öğle yemeği için çıktığımızda şuradaki mağazada indirim varmış birlikte gidelim mi? Babalarımıza birşeyler alırız.”

İşten çıkıyorsun eve gideceksin. Aynı vitrinler aynı sloganlar. Eve gidiyorsun tv’yi açıyorsun. Orda da babalar günü. Özet olarak arkadaş o hediyeyi alacaksın. Almak zorundasın. Sabah gözünü açtığın ilk andan akşam gözlerini kapatıncaya kadar o günü senin gözüne sokuyorlar.

Baban senden bir hediye beklemiyor olsa da sen ertesi gün onun babalar gününü kutlamak için gittiğinde yada telefon ettiğinde rahatsız olacaksın hediye almamışsan. Çünkü 1 hafta önceden gözüne sokmaya başladılar senin hediye alman gerektiğini.

Sadece babalar günü mü?
Yılbaşı,anneler günü,sevgililer günü.. Allah’ın günü bitmiyor diyorlar ha gerçekten bitmiyor. Bize de almak vermek ekonomiye can vermek düşüyor. Tüketen insanlarız. Alın tüketin harcayın. Bazıları zengin olsun. Çalışın çalışın çalışın.. Sonra hediye alın ekonomi canlasın bazıları yine zengin olsun.

Tüm babaların da babalar günü kutlu olsun.

(alıntı)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Büyümek, kirlenen ilişkileri bilmek istemyor çocuk olmak, tekrar çocukluğuma geri dönmek istiyorum...
Çünkü benim çocukluğumu hayallerimi süsyeyen gölgesini hep üzerimde hissettiğim ulu bir çınar misali babamı düşünüyorum hep...
Ben hiç bir çocuğun hayalini yıkmak istemem ...
Evet ayrım yapmamaksızın tüm babaların gününü kutluyorum...Şeytani fikirlere sahip olan sorumsuz babaları ise kendi vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum ...
Onları yargılamak bana hatta bizler düşmez...
Bırakınız insanlıklarını hatırlasın ...
'Ben neden böyle bir babayım?' diye sorgulayıp kendilerinden utansınlar .!

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Babalarımııza hediye almak yerine en güzel ve kalıcı olan SEVGİmizi vermeliyiz..
Babalarımıza karşı olan saygımızı hiç yitirmeyelim..Anne ve babalarımız bizim için en iyilerini bilir ve en iyilerini isterler.
Sabah uyanınca koşup babanıza sarılmanız,sevginizi söylemeniz nasıl da mutlu eder bir babayı...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Hadi BABA! Anlat onlara!

Bana hep umutları, güzellikleri anlattın...
Belki de benim gerçekler karşısında üzülmemem içindi bütün bu çabaların.
Ben seninle hayallerimin gerçekleşeceğine inandım...
Elinden tutunca o kocaman devleri bile yeneceğimizi sandım.
Çocukluk işte...
Hatta o kocaman yüreğin beni sararken, hayat beni yıpratamaz sandım,
Aldandım...
Artık o küçük kız değilim babacığım...

Hadi bana gerçekleri anlat: hayatın acımasızlığını, insanların nankörlüğünü, sevginin her zaman galip gelmeyeceğini, sen elimden tutarken bile bizi vurmaya çalışabileceklerini, hiç suçu yokken öldürülen minicik bebekleri, onların birden yok olan umutlarını.

Sokak ortasındaki boş hesaplaşmaları anlat,çete kavgalarını, insanların kendilerini başarılarıyla değil de, güçleriyle kanıtlamaya çalıştıkları Dünya'ya anlat.
Her gün ölen binlerce suçsuz insanı, bebeklere bile nasıl canice tecavüz edildiğini anlat, başlık parası ile mal gibi satılan kızları, onların yok olan umutlarını, gözlerinden aniden silinen ışıltıyı anlat.

Hızla yayılan okullardaki şiddeti, amacından saptırılan TV programlarını, birden kanın gövdeyi götürdüğü spor karşılaşmalarını anlat....

Bir annenin çocuğunu uyuşturucu batağından kurtarmak isterken çektiği sıkıntıları, verdiği mücadeleyi, çırpınışları anlat,sadece çocuk doğurmakla anne- baba olunmayacağını bilmeyenlerin meydana getirdikleri çocuğu nasıl bir hayatın beklediğini anlat...

Korkma sakın üzülürüm diye çünkü artık ben de görüyorum hayallerimizin sadece masallarda kaldığını...

Not:
Biliyorum sen her zaman benim umut ışığım olacaksın. Ve ben senin masallarını dinlerken mutlu olan küçük kızın olarak kalacağım... Şimdi dinle ben de sana babasnı çok seven kızın masalını anlatacağım...

(alnt)