DeryaDer
Derya Karacan
Moderatör
Babaannemin iki katlı ahşap bir evi ve içinde ceviz, erik, armut, karayemiş, töngel, elma, dut, incir ağaçları, çilek tarlası olan kocaman bir de bahçesi ve kümesi vardı. Ben doğduktan kısa zaman sonra dedem vefat etmiş, beni çok severmiş. Babaannem bundan dolayı yalnız yaşardı ve çocukluğumun çoğu onun yanında geçti. Bahçede koşan zıplayan ağaçlara tırmanan şarkılar söyleyip dans eden neşeli bir çocuktum. Babaannem o anlarımda beni uyarır şarkı söyleme dans etme yoksa seni amcana söylerim derdi. Yaklaşık beş yaşlarımdayken bir gün yine incir ağacına çıkmıştım bir anda ağaçtan düşmüştüm. Ayağım ağacın ortadan yarık gövdesine sıkışmıştı. Kızıl kıyamet koparmışım çevreme dolu çocuk toplanmış, ağabeyim babaannemi çağırmış, babaannem güç bela ayağımı ağaçtan kurtarmıştı. Babaannemin o andaki paniğini hiç unutamıyorum. Yine aynı yaşlardayken ahşap evin içinden geçen merdivenin üst kata bağlandığı duvara tırmanıp aşağı yukarı sallanırken bir anda savrulup yere yapışmış bacağımı çıkarmıştım. Yere göre sığmayan bir kız çocuğuna göre hayli hareketli bir çocukmuşum. Çocukken, çocukça her şeyden ne de çok mutlu oluyormuşum. Annemin kucağına sığamadığım anda yaşananlarında büyüdüğünü anladım. Bacağım o ağaca sıkıştığında ya da merdivenlerden düşüp bacağımı çıkardığımda ,canımın aslında ne kadarda az acıdığı şimdi daha iyi anlıyorum.
Bir bayram haftası ağabeyimle yine babaanneme gitmiştik. Bayram sabahı geldiğindeyse bahçe de oynamış sonra mahalle bakkalından balon almıştık. Balonumla oynarken balonum bir anda elimden kaçmış gökyüzüne doğru uçmaya başlamıştı; mavi beyaz toz toz bulutların arasında kaybolmuştu. Elimi balonuma uzatmaya çalışmış bir türlü balonumu tutamamıştım. Sonra gökyüzünde bir yerlerden çıkıp gelecek umuduyla günlerce gökyüzüne bakmış bulutlar griye dönene kadar balonumu aramıştım. Ta ki büyüyene kadar gökyüzünde balonumu aradım.
Bazen balonum saklandığı yerden çıkar gelir umuduyla hala gökyüzüne bakıp balonumu arıyorum. Çocukluğumda balonumu gökyüzünün alması beni ne de çok üzmüştü. Beni de alır mı acaba gökyüzü balonumun yanına getirir mi ya da balonum geri gelir mi? Büyüdüm artık ama biliyorum balonum hala gökyüzünde saklanıyor.
YAZAN: F. DERYA KARACAN
kaynak: www.deryakaracan.com
Bir bayram haftası ağabeyimle yine babaanneme gitmiştik. Bayram sabahı geldiğindeyse bahçe de oynamış sonra mahalle bakkalından balon almıştık. Balonumla oynarken balonum bir anda elimden kaçmış gökyüzüne doğru uçmaya başlamıştı; mavi beyaz toz toz bulutların arasında kaybolmuştu. Elimi balonuma uzatmaya çalışmış bir türlü balonumu tutamamıştım. Sonra gökyüzünde bir yerlerden çıkıp gelecek umuduyla günlerce gökyüzüne bakmış bulutlar griye dönene kadar balonumu aramıştım. Ta ki büyüyene kadar gökyüzünde balonumu aradım.
Bazen balonum saklandığı yerden çıkar gelir umuduyla hala gökyüzüne bakıp balonumu arıyorum. Çocukluğumda balonumu gökyüzünün alması beni ne de çok üzmüştü. Beni de alır mı acaba gökyüzü balonumun yanına getirir mi ya da balonum geri gelir mi? Büyüdüm artık ama biliyorum balonum hala gökyüzünde saklanıyor.
YAZAN: F. DERYA KARACAN
kaynak: www.deryakaracan.com