ilhanozcan
Kullanıcı
Balığın vücuda faydasını pişirirken sıfıra indirmeyin...
Bilim adamları tonbalığı ve diğer yağlı balıkları yemenin hafıza kaybının önlenmesine katkı yaptığını ve felç tehlikesini de azalttığını tespit etti.
Finlandiya'daki Kuopio Üniversitesi'nden Jyrki Virtanen, Omega-3 yağ asidi bakımından zengin balık etlerini fırın ya da ızgarada pişirerek yemenin hafıza kaybı, bunama ve felç tehlikesinin azalmasına yol açtığını ifade etti. Balıkları yağda kızartmanın ise bu etkiyi göstermediği kaydedildi. Omega-3 yaş asidinin aynı zamanda somon balığı, uskumru, ringa balığı ve sardalye gibi balıklarla ceviz gibi gıdalarda bulunduğ ifade edildi.
HAFTADA 3 KEZ YENMELİ
Araştırma, 65 yaşının üzerindeki 3 bin 660 kişi üzerinde yapıldı. Araştırma yapılanların beyinleri 5 sene boyunca tarandı. Araştırmacılar, omega-3 bakımından zengin balıkları haftada en az 3 kere yiyen erkek ve kadınlarda hafıza kaybı riskinin yüzde 26 oranında azaldığını tespit ettiler. Omega-3 bakımından zengin balıkları haftada bir kez yemek de riski yüzde 13 oranında azaltıyor
kaynak:haber10[/font][/font]
Bilim adamları tonbalığı ve diğer yağlı balıkları yemenin hafıza kaybının önlenmesine katkı yaptığını ve felç tehlikesini de azalttığını tespit etti.
Finlandiya'daki Kuopio Üniversitesi'nden Jyrki Virtanen, Omega-3 yağ asidi bakımından zengin balık etlerini fırın ya da ızgarada pişirerek yemenin hafıza kaybı, bunama ve felç tehlikesinin azalmasına yol açtığını ifade etti. Balıkları yağda kızartmanın ise bu etkiyi göstermediği kaydedildi. Omega-3 yaş asidinin aynı zamanda somon balığı, uskumru, ringa balığı ve sardalye gibi balıklarla ceviz gibi gıdalarda bulunduğ ifade edildi.
HAFTADA 3 KEZ YENMELİ
Araştırma, 65 yaşının üzerindeki 3 bin 660 kişi üzerinde yapıldı. Araştırma yapılanların beyinleri 5 sene boyunca tarandı. Araştırmacılar, omega-3 bakımından zengin balıkları haftada en az 3 kere yiyen erkek ve kadınlarda hafıza kaybı riskinin yüzde 26 oranında azaldığını tespit ettiler. Omega-3 bakımından zengin balıkları haftada bir kez yemek de riski yüzde 13 oranında azaltıyor
kaynak:haber10[/font][/font]