BALIĞI BÖYLE TÜKETİN

ilhanozcan

Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2008
Puanları
0
Konum
Kahramanmaraş
Balığın vücuda faydasını pişirirken sıfıra indirmeyin...
Bilim adamları tonbalığı ve diğer yağlı balıkları yemenin hafıza kaybının önlenmesine katkı yaptığını ve felç tehlikesini de azalttığını tespit etti.

Finlandiya'daki Kuopio Üniversitesi'nden Jyrki Virtanen, Omega-3 yağ asidi bakımından zengin balık etlerini fırın ya da ızgarada pişirerek yemenin hafıza kaybı, bunama ve felç tehlikesinin azalmasına yol açtığını ifade etti. Balıkları yağda kızartmanın ise bu etkiyi göstermediği kaydedildi. Omega-3 yaş asidinin aynı zamanda somon balığı, uskumru, ringa balığı ve sardalye gibi balıklarla ceviz gibi gıdalarda bulunduğ ifade edildi.

HAFTADA 3 KEZ YENMELİ

Araştırma, 65 yaşının üzerindeki 3 bin 660 kişi üzerinde yapıldı. Araştırma yapılanların beyinleri 5 sene boyunca tarandı. Araştırmacılar, omega-3 bakımından zengin balıkları haftada en az 3 kere yiyen erkek ve kadınlarda hafıza kaybı riskinin yüzde 26 oranında azaldığını tespit ettiler. Omega-3 bakımından zengin balıkları haftada bir kez yemek de riski yüzde 13 oranında azaltıyor

kaynak:haber10[/font][/font]
 
3-4 Aydır balık yemiyorum.Hayırlısı  ;D

Paylaşım için Teşekürler..
 
bn kaçsenedir balık yemiyorumm acaba... ???
   evt bn nefret ederim balıktan yaa  her balığı yiyemem  mükemmel  pişmesi gerekiyorr
 
Geri
Üst