BAKANLIK MÜZELER İÇİN ATAĞA GEÇİYOR!

  • Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sanat kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan BAKANLIK MÜZELER İÇİN ATAĞA GEÇİYOR! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,997 kez görüntülenmiş, 25 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sanat
Konu Başlığı BAKANLIK MÜZELER İÇİN ATAĞA GEÇİYOR!
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GulsahToptas
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Yurttaşların müzelere gelip girmeleri, gezerek sevmelerini kolaylaştırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazırladığı “Müze Kart”ları tanıtmak amacıyla yarın bir basın toplantısı düzenliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmin önemli bir unsuru olan müzelerden daha iyi yararlanmak amacıyla harekete geçiyor. Bakanlık müzüleri öne çıkaracak çalışamları hızlandırırken yurttaşların da müzeleri gezmelerini kolaylaştıracak "Müze Kart" uygulamasına başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, müzeler ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında mevcutlara ek olarak yaptıracakları yeni müzelerle İstanbul’da tarihi yarım adanın müzeler yarım adası haline gelmesini amaçladıklarını belirterek Harbiye'deki askeri müzeyi de Topkapı Sarayı'nın içine taşımak istediklerini söyledi.

Ertuğrul Günay, ''Topkapı Sarayı, İslam Eserleri Müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi, Has Ahırlarda yeni yaptıracağımız Genç Mucitler Müzesi de Sultanahmet’e gelsin" dedi.
Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı müzeler atağı kapsamımda “Müze Kart” uygulamasına başlanacağı bildirildi.

“Müze Kart”
Müzeleri sevdirme ve müzelere girişleri kolaylaştırmalı amaçlayan ” Müze Kart” uygulaması yarın  düzenlenecek bir basın toplantısı  ile duyurulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Müze Kart” sisteminin uygulaması Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü  (DÖSİMM) tarafından yapılacak.

Tüylüoğlu: Amaç yurttaşları müzelere çekmek
Konuyla ilgili bilgi veren DÖSİMM Merkez Müdürü Tolga Tüylüoğlu, “Müze Kart”ın 1 yıl süreyle geçerli olacağını belirterek,  "Müze Kart ücret karşılığında, müze giriş ve gişelerinde, havaalanlarında ve web sitesi aracılığıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinde satışa sunulacak” dedi.
Tüylüoğlu bu yolla, Müze Kart edinen vatandaşların, Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini istedikleri zaman, istedikleri sıklıkta ziyaret etme olanağı elde edeceğini söyledi.



not:truzimgazetesinden alıntıdır.
 
Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
paylaşım için teşekkürler
 
A

Arshimet

Kullanıcı
3 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Hayret nasilda akillarina gelmis....sasirdim
 
S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tekrar paylaşım için teşekkürler nette görünce senin konun aklıma geldi Gülşah. Müze kart amacına ulaşacak gibi görünüyor.
Şimdiden 150 bin kişi başvurmuş müzekart için bu kartla yurt içinde 300 kadar müzeyi gezmek mümkün .Ayrıca müzelerin açık olduğu saatleri kartın sitesinde bulmak mümkün.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Olumlu bir gelişme.
Fiyatı hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba?
 
E

ezo-02

Kullanıcı
14 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Müze Kart nedir?
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültür ve sanatseverlere sunduğu, Türkiye’nin müze müze gezdiren, tarih ve kültür alışverişi yaptıran ilk kartı olan Müzekart; uygarlıkların zevklerini, düşüncelerini, inançlarını ve yaşam tarzlarını geleceğe taşıyor. Müze Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan tüm müze ve ören yerlerine yılda sadece 20 YTL karşılığında sınırsız ziyaret olanağı sağlıyor.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ve sadece 20 YTL! Bu çok ılımlı bir rakam.
Ve harika bir yaşgünü hediyesi olur meraklısı için. Benimde yaşgünüm yaklaşmış yav...:)
 
E

ezo-02

Kullanıcı
14 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
evet gerçekten öyle çok büyük bir rakam degil herkes için uygun uygulama gerçekten çok güzel
 
E

ezo-02

Kullanıcı
14 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tarihe yolculuk başladı sloganı ile haberdar olduğumuz Müze Kart T.C. Kültür ve Truzim Bakanlığının tarih tutkunlarına sağladığı sınırsız gezi imkanı sunan bir büyük avantaj Müze Kart sahipleri Bakanlığa bağlı 300'ü aşkın müze ve ören yerinde geçerli olup dilediğiniz zaman dilediğiniz kadar ziyaret olanağı sağlıyor. Yılda sadece bir kere kart ücreti ödeyerek ( 20 Ytl , öğrencilere 10 Ytl / Sadece ayasofyaya giriş 20 ytl olduğunu düşünürsek çok avantajlı) bir sene boyunca bu haklardan sınırsız olarak faydalana biliyorlar. Çıkarmasıda oldukça zahmetsiz nüfus cuzdanınızı uzatıyorsunuz 1 dakka sonra kart elinizde
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İnternet üzerinden bile alma olanağımız varmış.
Haklısın ezo, Topkapı Sarayı sanırım 30 YTL civarında bir rakam? İstanbul'da müze gezmek için servet ödemek gerekiyor.
Geçen hafta bir yakınım Trabzon'daydı, Sümela Manastırı için ücret 8 YTL ve gerçekten yüksek rakamlar bunlar. Tek kişi olarak düşünmüyorum ben, 4 kişilik bir aileyi baz alıyorum.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Müzenin her bölümü gezilebiliyor mu acaba?Çünkü bazı bölümler ekstra ücrete tabi oluyor.(Örneğin Topkapı sarayının bazı bölümleri)
 
Üst