BAAN GELÍRSE !!! GÜZEL

• Konbuyu başlatan hurigül
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde hurigül tarafından oluşturulan BAAN GELÍRSE !!! GÜZEL başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,079 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı BAAN GELÍRSE !!! GÜZEL
Konbuyu başlatan hurigül
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan olası
H

hurigül

Kullanıcı
13 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
Sakarya
Balıkesir´de Ali şuuri ilkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi, kır pala bıyıklı Cevdet Alkalp dede vardı.

Bir akşam üstü sohbetinde konu Çanakkale´ye gelince ağlayarak anlatmaya başladı.
Rahmetli babam Hafız Ali, Çanakkale´de kaldığında anamın karnında yedi aylıkmışım. Onu hiç tanımadım. Bir fotoğrafı bile yoktu. O günler çok zor günlerdi.
Seferberliğin sıkıntıları, Kuvayı Milliye zamanı işgal yılları, kurtuluş, yokluk, sıkıntı…
Çocuklugumuz hep ekmek peşinde, sıkıntıyla geçti. Ama anam, benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta, her nereye giderse yanıma gelir ve
Oğlum ben pazara gidiyorum. Baban gelirse beni hemen çagır ha!…
Ben komşulara gidiyorum baban gelirse beni hemen çağır ha!… derdi…
Anam babamı her zaman bekledi durdu. Büyüdüm dükkan açtım. Anam yine her bir yere gidişte dükkana gelir; gideceği yeri söyler ve “Baban gelirse çağır ha!.. diye eklerdi.
Aradan yıllar geçti. Anacığım ihtiyarladı. Gene hep deyneğini kaparak bana gelir ve “Baban gelirse beni çağır ha!.. diye tembihlerdi. Günu gelip ağırlaştığında, ölüm döşeğindeyken bizimle helalleşti.
“Bana iyi baktınız hakkınızı helal edin” dedi.
Sonra bana döndü ve yavaşça
“Baban gelirse annem hep seni bekledi de” dedi.
Birden irkilerek doğruldu ve kapıya doğru gülümseyerek,
“Hoş geldin bey, hoş geldin” diyerek ruhunu teslim etti…

Alinti

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
ayyyy yapmayın böyle zaten ağlamaya yer arıyorum :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
yok zaten ağlamayı yeterince tattım ve gelince engel olmam olamam zaten koyver gitsin  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
ben bıraksamda bu konular beni bırakmıyo napiiim :-[

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
mecburen öyle yapıyorum zaten beni tanımayanlar ağladığımı gördüklerinde sen ağlamayı bilirmiydin daha önce hiç ağladınmı derler yani hayata sıkı sıkı bağlıyım korkma ;) :'(