B12 yaşlılarda Hafıza Kaybını Önlüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zynep

Kullanıcı
B12 VİTAMİNİ YAŞLILARDA HAFIZA KAYBINI ÖNLÜYOR

İngiliz bilim adamları, et, balık ve sütte bulunan B12 vitaminin, yaşlılarda hafıza kaybını önlediğini ortaya çıkardılar. Oxford Üniversitesi'nden araştırmacıların, Neurology dergisinde yayımladıkları çalışmaya göre, B12 vitamini seviyesi ortalamanın altında bulunan yaşlılarda beyinsel küçülme altı kat daha fazla meydana geliyor. Bilim adamlarının 61 ve 87 yaşları arasındaki 107 sağlıklı gönüllü üzerinde 5 yılı aşkın yaptıkları gözlemlerde, B vitamininin beyindeki etkilerinin yeni boyutları ortaya çıkarken, yaşlandıkça beyindeki büzülme oranına kısmen gıdaların etkisinin olabileceği anlaşıldı.

Sitemizde bu yaşlarda üyemiz olmadığını elbette biliyorum ama aile çevrenizde ve yakınlarınız arasında bu yaşta olanlar mutlaka vardır diye aktardım.

Belki sitede yaş ortalaması genç olabilir Zeynep ama çok yararlı bir bilgi belirtildiği gibi.
Aslında yaşlılığa yatırımlar bu yaşlarda yapılmalı ki belirli bir yaşa geldiğimizde hala dinç,hafızamız güçlü ve hareketlerimiz seri olacaktır.

Bu yüzden teşekkürler paylaşım için Zeynep  :)

ben daha çok genç olmama rağmen geçen sene hafızamla ilgili problem yaşadım öyleki herşeyi unutuyordum B12 vitamini alarak tedavi oldum gerçi yanında bir kaç ilaç daha kullandım ama en ağırlıklı B12 vitamini alıyordum yani yaşlılarda daha çok görülsede gençlerdede olabiliyor ilginize.

Faydalı bilgi,teşekkürler...
Yalnız ilaç içmekten nefret eden bir kişi olarak,naçizane tavsiyem bu vitamini ilaç ile değil,besin yolu ile alalım...
Tıbbi mümessil bir arkadaşım var,kendi ilaç tanıtıyor ama içmeyin diye uyarıyor ;D

b12 vitamini sadece yaşlılarda değil gençlerde de eksikllikleri  görülüyor.özellikle de kansız insanlarda :)

Geri