Atatürk'üm, İzin Ver, Başımı Utançla Öne Eğeyim ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı

Atatürk'üm, İzin Ver, Başımı Utançla Öne Eğeyim ..

Dünya lideri Kemal Atatürk’üm!..

“Maksut Koca” adlı Karslı ozan, “Bulut dağlara / Karga bağlara / Cahil çağlara / Gölge düşürür…” der!

Aynen öyle!..

Senden sonraki yıllarda, “aydın” cahille yer değiştirdi, çağdaşlıktan, özgürlükten, bağımsızlıktan, kalkınmışlıktan, demokratlıktan yana ne varsa hepsine gölge düşürdü!

Cahil sürüsü emperyalistler, yerli işbirlikçilerinin köleliği ile işgal etmedikleri yoksul, kalkınma yolunda ülke bırakmadılar!

Topları, tüfekleri, kurşun askerleriyle girdikleri ülkelerde oluk oluk kan akıttılar! Kadın- erkek, yaşlı-genç, çoluk-çocuk ayrımı yapmadan insanları işkencelerden geçirdiler!

Bilirim… Böyle kepazeliklere izin vermezdin!..

Ses çıkaran, susturuldu! “Barış” yerlerde paspas yapıldı!

Yokluğun… Dünyaya, insanlara, doğaya, hayvanlara pahalıya mal oldu!..

Acı ama gerçek: Emperyalist işgalinde zulüm gören, zor günler yaşayan halklar, sana inanmanın, senin Ulusal Kurtuluş Savaşı’na arka çıkmanın, Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan, devrim ve ilkelerinden etkilenmenin bedelini ödediler, ödüyorlar!..

Torunların, onları sahiplenemediler, koruyup kollayamadılar! İnsanlar, başak gibi biçilirken, ağız-göz kapattılar, kulak tıkadılar! Çünkü… Senden koparılmışlardı!

Koparanların başını, son nefesine kadar seninle görünenler çektiler!

İhanetin bedelini çok ağır ödüyoruz! Atayurdumuzda “yabancı” gibiyiz!..

Belirlediğin yönetim biçimimiz demokratik parlamenter sistemde, baş tacı yaptığın, gücüne ve saygınlığına hep güvendiğin Kamutay’a, “Bağımsızlığı karakteridir” dediğin vatandaşların, “vekil”lerini seçmiyorlar! Siyasi parti genel başkanlarının belirlediklerine, seçim günlerinde gidip oy veriyorlar! O kadar!

Vatandaşların, birkaç defa, “bundan kurtulma”yı denediler, başaramadılar!

Tam burada, emperyalist ürünü bir “hinlik”ten söz edeceğim. Uygulayıcılar da, yerli işbirlikçilerdir.

Vatandaş, seçim günü sandığa gider, karşıt iktidara oy vermez. Ancak… kazanan, “karşıt iktidar” olur!

Konunun uzmanı insanların anlatılarına göre: Oyun, oy sayımlarının bilgisayar ortamına aktarımında oynanıyor!

Bilgisayar programı, öylesine düzenlenmiş ki, seçmenin, “karşıta” oy vermemesinin hiçbir önemi yok! Verilmeyen oylar, karşıta verilmişe dönüştürülüyor! Bir başka değişle: Seçmenin oy’u ile belirlediği “irade”sine, oy sayımından kısa süre sonra, hileli bilgisayar programı aracılığıyla el konuluyor!..

Hileli bilgisayar programı yapan firma yabancıdır ve sicili bozuktur! Buna karşın, “verileri” geçerli kabul edilir!.. Ve… Sicili bozul şirkete milyon liralar ödenir!

Her nedense… Yargı çaresizdir, “mağdur” siyasi partiler sessizdir!

Anayurdunda, bunların yaşanacağını yıllar öncesinden gördün, gösterdin! Adının bile anılmasına kızacakların çıkacağını öngördün! Nice hilelerle yüz yüze gelineceğini defalarca anlattın!

Senden yana, senin izinde olduklarını söyleyenlere kandık!..

Kandık!.. Kandırıldık!..

Arkasından, “ihanet” gerçekleşti!..

“İhanet”i, “ihanetçi”yi bağışlamayacağını bilirim!..

İzin ver, başımı “utanç”la öne eğeyim!..

(alıntı)

"23 Nisan Ulusal Gençlik Ve Spor Bayramınız kutlu olsun." :o

Muhterem güzel konuşmuş harikaydı, o prokolda olmayı ve onu şuuursuzca alkışlamayı çok isterdim.(:
19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik Ve Spor Bayramı ile  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı harmanlayıp kutlamak ehh fena fikir değildi hane(:
İkisi birarada(:
20.gif

Tubacım:) teşekkür ediyorum canım .
bu paylaşımı hemen (ç)alıyorum haberin olsun ..

crt' Alıntı:
"23 Nisan Ulusal Gençlik Ve Spor Bayramınız kutlu olsun." :o

Muhterem güzel konuşmuş harikaydı, o prokolda olmayı ve onu şuuursuzca alkışlamayı çok isterdim.(:
19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik Ve Spor Bayramı ile  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı harmanlayıp kutlamak ehh fena fikir değildi hane(:
İkisi birarada(:
20.gif

Tubacım:) teşekkür ediyorum canım .
bu paylaşımı hemen (ç)alıyorum haberin olsun ..

Tabi ki ablacım :)

Bence de alınsın paylaşılsın ki memlekette neler var haberdar olalım :ahah

Ahh Tubacım:)Bunlar neki.?
Sanki ormanda yaşıyoruz? Herbiri ayrı ağaç deviriyor..
Ayılar zapteylemiş bi'türlü geçemiyoruz köprüyü  (:

Geri