ATATÜRK(Bir Milletin Yeniden Doğuşu)... LOrd Kinross

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde crt tarafından oluşturulan ATATÜRK(Bir Milletin Yeniden Doğuşu)... LOrd Kinross başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,813 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı ATATÜRK(Bir Milletin Yeniden Doğuşu)... LOrd Kinross
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Açıklama:
"Bu kitap çağdaş Türkiye'yi yaratan ve tarihin akışını değiştiren büyük önder hakkındaki birçok bilgi eksiğini giderecek bir araştırma ürünüdür.
"İşte, şimdiye kadar yayınlanmış en kapsamlı 'Atatürk' incelemesi...'Atatürk büyüleyici ve gizemli bir kişilik olarak belleklerde kalıyor."
-The Times-
"Son zamanlarda yayınlanmış yaşam öykülerinden pek azı Lord Kinross'un 'Atatürk'ü kadar başarılıdır. Bu yapıt şan ve şerefin insan biçimine girmiş unutulmaz anıtıdır."
-Sunday Telegraph-
(Arka Kapak)

"Bu kitap çağdaş Türkiye'yi yaratan ve tarihin akışını değiştiren büyük önder hakkındaki birçok bilgi eksiğini giderecek bir araştırma ürünüdür"
..İşte, şimdiye kadar yayınlanmış en kapsamlı Atatürk incelemesi... okurun ilgisini her an canlı tutan bir yaşam öyküsü... Atatürk büyüleyici ve gizemli bir kişilik olarak belleklerde kalıyor..
The Times
..Son zamanlarda yayınlanmış yaşam öykülerinden pek azı Lord Kinross'un Atatürk'ü kadar başarılıdır. Bu yapıt şan ve şerefin insan biçimine girmiş unutulmaz anıtıdır...

Sunday Telegraph

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Kesinlikle okunması gereken bir kitaptır.
Hatta okular derslerinde kaynak göstertilebilir diye düşünüyorum .

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Umarım yazar tarafsız ve objektif davranabilmiştir,merak ettim diyebilirim.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Baya kalın bir kitap .
Nezamandır okumayı istiyordum ama bende yeni başladım.
Bitirdiğimde (uzun sürebilir çünkü konusu ağır dikatli sakin kafa ile okumak gerekiyor) skonu ile ilgili düşüncelerimi yine yazarım.
Yazar bu kitabı yazabilmek için Türkiye'de uzun zaman  kalıyor ve beş yılda hazırlıyor.
Kitap romandan öte bilgi kaynağı tarzında .
Yukardaki yorumumda da onun için derslerde kaynak olarak göstertilebilir demiştim.
Okumanızı  kesinlikle öneriyorum.
Tekrar teşekkürler : )

O

OPTİMİS

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Beykoz/İstanbul
Ebru' Alıntı:
Umarım yazar tarafsız ve objektif davranabilmiştir,merak ettim diyebilirim.
'' Tarafsız-bi taraf''
'' Objektif''
Kitabın Mustafa Kemalle ilgili olması mı tarafsızlık ve objektiflik arayışı yaratıyor?Yoksa bunu yazanın yabancı olması karalama kampanyasına girişeceği korkusunumu körüklüyor?

Tarihin Emperyalistler tarafından yazılanını değiştiren,Aşiret kalabalığından kuralları yaratan onurlu ULUS yaratan,Yedi düvelin ağzının SALYALARINI kendilerine yutturan DEHA ile ilgili bu kitap için okunacaklar listesinde önerimde bulunduğun için teşekkür ederim Crt.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Kitabı henüz bitiremedim (yarısındayım)
Tarihi sadece altın sayfaları ile anımsayarak efsaneleştirmek yerine ..
Cumhuriyet kurulurken neyler yaşanmış, nasıl bir mücadele veriliş bu gerçekleri iyi  öğrenirsek
Sanıyorumki bağımsızlığın ne demek olduğu daha da netleşir ve doğru anlaşılır.
Çağdaş Türkiye`yi yaratan ve tarihin akışını değiştiren büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK
hakkındaki birçok bilgi eksiğini giderecek bir araştırma ürünü olan bu kitabı okumanın gerçekten yararlı olacağını düşünüyorum..
Önerimi dikate alıp yorum yazdığınız için bende teşekkür ediyorum..