Aşklar da ayakkabılar gibidir...

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde M tarafından oluşturulan Aşklar da ayakkabılar gibidir... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,728 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Aşklar da ayakkabılar gibidir...
Konbuyu başlatan M
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aşklar da ayakkabılar gibidir...
Bazıları çamur yağmur, toz toprak kar buz gibi her türlü "kötü hava" koşullarına dayanıklıdır.
Bazıları ise ummadığınız kadar kısa zamanda çabucak "yamulur" ilk yağmurlu
havada "altı açılır" veya güzel havalarda bile "iki günde bozulup" gider.
Aşkları da ayakkabılar kadar "itinayla" seçmezseniz, tıpkı ayağınızda olduğu gibi yüreğinizde NASIR oluşabilir.
Dar gelen bir ayakkabıyı sadece tarzını beğendiğiniz için "zamanla açılır"
diyen satıcıya inanarak alırsanız, zaman içinde ayak kemiklerinizde "deformasyon" başlar.
Ruhunuzu daraltan bir aşk içinde yalnızca fiziksel beğeniye kapılıp "zamanla
düzelir" diyenlere kanarsanız, yine zamanla içinizdeki olumlu duyguların "çarpıldığını" görebilirsiniz.
Aşık olabileceğiniz insan türü, tıpkı ayakkabılar kadar değişik stillerde, farklı kalitelerde ve sayısız "renktedir"....
Aşkı bir çeşit serüven olarak "spor" gibi yaşayanlar, aynen "spor ayakkabı" gibi dikkat çekici ve rahat kişileri bulurlar.
Tersine aşkta tutucu ve istikrarlı olmayı benimseyenler "klasik ayakkabı" gibi muhafazakar çizgiler taşıyanlara tutulurlar.
Dekolte ayakkabılar gibi sadece cinsellik ve eğlence zevkleriyle ateşlenen aşklar vardır.
"Bez" ayakkabılar gibi kısa ömürlü "tatil aşkları" ise hemen herkesin kişisel tarihinde mevcuttur.
"Marka" ayakkabı alır gibi, sevgilinin kariyerine ve maddi durumuna "tutulan" aşıklar görürsünüz.
Katı plastikten "yağmur çizmesi" edinir gibi mantık süzgecinden geçirip "işe
yarar" biçimde yaşamak isteyenleri de bilirsiniz.
Ayrıca ne tuhaf ki, psikolojik testlerde "zaafı"olup evine sayısız çeşitte ayakkabılar yığan
insanların aynı zamanda "değişik" türde aşklara da zaafı olduğu söylenir.
Evet aşk "ayakkabıdır".
Aynen ayakkabınıza bakım yapmayıp "hor" kullandığnız zaman kolayca eskittiğiniz gibi,
aşkınıza da dikkatli davranmayıp özen göstermediğiniz zaman kısa sürede "eskitirsiniz".
Ve nasıl ki "delik" bir ayakkabıyı tamir ettirdiğinizde yalnızca "bir miktar" ömrünü uzatmış olursanız;
"delik" bir aşkı onarmaya kalkıştığınızda da "asla eskisi gibi olmayacaktır"!

CAN YUCEL

Ş

ŞEMS

Kullanıcı
26 Eyl 2011
En iyi cevaplar
0
0
mersin
çok güzel. çok teşekkür ederim paylaşım için. ;)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Bir kimsenin aşkını seçiceğini düşünmüyorum .Bu pek bizim elimizde olan birşey değil .

M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
İnsan aşkını seçebilir:) Nasıl mı? Sadece nasıl birini istediğinizi düşünün ama tüm zerrelerinizle... O kişi doğru zamanda karşınıza çıkacaktır. Ve unutmayın düşünceleriniz bir enerjidir ve kainata dağılır. Nasıl enerji gönderirseniz öyle karşılık alırsınız:) Aşkınızı bulmanız ve yalnızlıktan kurtulmanız dileğiyle...:)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
mavigül' Alıntı:
İnsan aşkını seçebilir:) Nasıl mı? Sadece nasıl birini istediğinizi düşünün ama tüm zerrelerinizle... O kişi doğru zamanda karşınıza çıkacaktır. Ve unutmayın düşünceleriniz bir enerjidir ve kainata dağılır. Nasıl enerji gönderirseniz öyle karşılık alırsınız:) Aşkınızı bulmanız ve yalnızlıktan kurtulmanız dileğiyle...:)

Haklısınız ama evrende bizlerin yani insanların elinde olmadan gelişen ve bizim şans diye tabir ettiğimiz enerjilerde var .Ben aslında tam olarak bundan bahsetmiştim . Ayrıca aşk pek nasıl bir insan istediğinize bakmaz bence .. Bende öyle   :)

M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Duygusal bir insan olarak şimdiye kadar aşkla ilgili bir kütüphane dolusu roman, şiir vs okudum. Bir gün öyle bir söze rastladım ki aşkın tanımını yeniden düşündüm. Mealen şöyle diyordu "insanlar zihinlerinde bir karakter oluştururlar ve ona aşık olurlar. Ardından hoşlandıkları bir sureti bu karaktere giydirirler." Düşündüm. Çevremdeki aşkları, ikili ilişkileri inceledim. Ve genelde herkesten duyduğum bir cümle ortak nokta oldu. Üç aşağı beş yukarı herkes aradığım insan bu değile getiriyordu. Bir de bu arada aradığı insanı bulanlar ve çok mutlu olduğunu söyleyenler vardı. Onlara sordum nasıl bu kadar sevebiliyorsunuz diye tanıdıkça aşık olduk dediler. Yani hayallerindeki karaktere sahip insanı bulmuşlar.
Şans dediğimiz bir şey var evet. Şöyle düşünüyorum şanslı olduğunu iddia edenler genelde hayatları yolunda giden ve isteklerine ulaşan kişilerdir. Malumunuz evrende pekçok yasa var. "Çekim yasası" da bunlardan biri. Yerçekiminden bahsetmiyorum tabiki:) İnsan hayattan ne beklerse onunla karşılaşır. Sİz siz bilinçaltınızı neyle doldurursanız onlar gelip sizi bulur. Bir düşünün eminim FARKEDECEKSİNİZ.:)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
mavigül' Alıntı:
  Sİz siz bilinçaltınızı neyle doldurursanız onlar gelip sizi bulur. Bir düşünün eminim FARKEDECEKSİNİZ.:)
Gerçekten güzel bir saptamaydı...
Bence de denemeye değer.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
insanlar zihinlerinde bir karakter oluştururlar ve ona aşık olurlar. Ardından hoşlandıkları bir sureti bu karaktere giydirirler.
Çevremde bu şekilde düşünüpte hüsrana uğrayan birkaç arkadaşım var
Zihinlerinde  yaşadıkları aşkı,insanı gerçek hayata uyarlamaya çalışıyorlar
ve beklentileri yüksek olduğu için hüsrana uğruyorlar ::)