Aşka Şeytan Karışır..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı

975-6287-58-6.jpg

Aşka Şeytan Karışır  
 Hande Altaylı

Sıradan insanlar yoldan çıkmaz, en masumlar günahkar olmaz, iyiler kötülük yapmazdı; eğer aşka şeytan karışmasaydı...
Gençliğin verdiği cesaretle zor bir aşkın içine gözü kapalı giriverir Aslı. Toplum kurallarını, ahlakı, vicdanı, ayıbı bir kenara atarak, teyzesinin sevgilisi Ömer’e kaptırır kalbini.
Sevgilisinin evli olması bile umurunda değildir ilk başlarda. Ama kıskançlıklar, sorgulamalar, hayaller ve hayal kırıklıklarının ardından çareyi kaçmakta bulur.
Yıllar sonra, artık olgun bir kadın olduğunu sandığında Ömer tekrar çıkar karşısına. “İnsanın kaçmak isteyip de koşamadığı rüyalar gibiydi. Büyülenmiş, duruyordu.
Onu hayatında ilk kez, bu gece gördüğüne yemin edebilirdi.
Kasıkları ateşe verilmiş gibi alev alev yanmaya başladı ve içi korkuyla doldu.
Kalbi sıkıştı, niye on altılık bir küçük kız gibi titreyip duruyordu teyzesinin sevgilisinin karşısında?
Bu adamı daha önce hiç çekici bulmamıştı ki...
Erkek olduğunun bile farkında değildi. Çığlık atmak istiyordu ama gel gör ki, üzerinden geceliği sıyrılırken itiraz etmeyi bile başaramadı.
Tanımadığı bir duygu bütün vücudunu sarmıştı. Böyle bir şeyin varlığıyla karşılaşmak bile, dünyanın hiç de güvenilir bir yer olmadığının kanıtıydı.
Burası, bizim bildiğimiz, alıştığımız ve tanıdığımızı sandığımız yer değildi.
Her köşesinde farklı boyutlara açılan gizli kapılar vardı ve türlü tuzaklarla insanı, ne yapıp edip kendisine yenik düşürüyordu. Yapmam dediğimiz şeyleri yaptıran, söylemem dediğimiz sözleri söyleten bir gücün esiriydik
. Ve bu güç, bizim içimizde, tohumlarımızdaydı.
Bir sınırın çok yakınına gittiğimizde, o sınırın orada olmadığını görüyorduk.
Sınırlar mı sürekli değişiyordu, yoksa zaten onlar bizim var olmasını dilediğimiz seraplar mıydı?”

(Tesadüfen) yeni  öğrendiğim bu kitabı sizlerlede paylaşayım istedim..

Özetinden çıkardığım sonuca göre günümüzün saçma sapan insan ilişkilerini konu almış olan insanın gayet medeni yaşam koşullarına sahip olup hala içindeki o ilkel insanı açığa vurduğu bu kitabı sizde okumak istermisiniz bilmem ama ben konusunu baya bi' merak ettim ..
Belki okurum (:

Bu karmaşık duyguları yaşayan bir çok insan var.Teyzesinin evli sevgilisine aşık bir insan...Telaffuz edince dışarıdan kulağa kötü geliyor.Bu tarz ilişkiler toplumdan,ahlaktan öte ruh sağlığına zararlı.Bazı durumlarda tutkularımızın değil,mantığımızı devreye sokmalıyız.Teşekkürler crt önerin için...

Eski kasiklerden Halid Ziya Uşaklıgilin ölümsüz yapıtı "Aşk-ı Memnu" ve  Reşat Nuri Güntekin'in "Yaprak Dökümü" romanı..
Diziye çevrildi çevrileri izlenme rekorları kırıyorki..
Her defasında ayrı bir stres oluyor ama yine de izliyorum..
Öyleya  yozlaşan toplum ve insan ilişkilerine bizimde bir katkımız olsun hane(:
Şayet "Aşka Şeytan Karışır " da dizileştirilir ise aynı başarıyı göstertecek kanısındayım..
Yapımcı vede yönetmenlere duyrulur(:

Bir fıkra vardı bu konuya çok uygun ama sitenin formatı uymadığı için bende kalsın :)

Yap yap şeytanı karıştır,bu konuya uygun olarak Sabaattin ALİ'nin "İçimizdeki şeytan" adlı romanını okumanı isterim Ctr.. Bu kitabı okumasanda çok şey kaybetmessin emin ol :)

Su Perisi' Alıntı:
Bir fıkra vardı bu konuya çok uygun ama sitenin formatı uymadığı için bende kalsın :)
Yap yap şeytanı karıştır,bu konuya uygun olarak Sabaattin ALİ'nin "İçimizdeki şeytan" adlı romanını okumanı isterim Ctr.. Bu kitabı okumasanda çok şey kaybetmessin emin ol : )

SuPerisi: )
Tamam önerini dikkate alacağımdır ama yine gereksiz bir detaya takıldım ve fıkrayı çok merak ettim((:
Her ne kadar bilgisizlik ,tembelik vede acizliğin başladığı noktada cin-şeytan vs.gibi dogmatik güçleri devreye sokarak kendimizi masum göstertmeye çalışsakta..
Gizli kamere -fotomontaj derken  öyle senaryolar ,öyle kitaplar yazarızki bunların hiç birisi şeytanın alkına dahi gelmez..Cin de şeytanda insanoğlunun ta kendisidir ki şeytan hızımıza yetişemez bile((:

Ayrıntılar detaylarda saklıdır diyor ve ayrıntılarda takılman sorun değil diyorum ve bir ara hatırlat sana özel anlatayım fıkrayı :)
Ve eklemek isterim,çok iyi bir analizci ve gözlemcisin,hak vermemek ne mümkün
şaytana papucunu ters giydirip sonra şeytana pekala atacak kadarda usta biğr millet olduğumuzu hatırlattığın için ne demeli bilmem ki :)

Geri