G
gencpsikolog
Kullanıcı
Uzun zaman önce, bir kentte bilge bir kişi yaşamakta ve bu kişi çevresindeki insanlara yardımlar yapıp, bildiklerini onlarla paylaşmaktadır.
Zamanla, bu bilge kişinin ünü sınırları aşar. Yanında çalışan ve ondan ders alan öğrencileri de oldukça fazladır, lakin bu öğrencilerden birisi öğrenmeye çok daha arzulu görünmektedir.
Bir gün bilge kişiye sorar:
" Hocam ben de sizin gibi bilge ve ünlü bir kişi olmak istiyorum, bana bunun sırrını açıklar mısınız ? "
Bilge kişi:
" Benim gibi olmak için bunu kuvvetle arzu etmen gerek " diye yanıt verir.
Öğrenciye bu yanıt yetmez. " Ne kadar çok arzu etmem gerekiyor, şu andaki arzum yetmez mi ? " diye sorar ve bu soru yağmuru her gün devam eder.
Bilge kişi bakar olacak gibi değil, bir gün öğrencisine, " Gel benimle " der.
Yaşadıkları kentin dışına çıkıp bir gölün kıyına gelirler. İkisi de göle biraz girer.
Bilge kişi öğrencisine gölde diz çökmesini söyler, öğrenci diz çökünce, öğretmeni onu boynundan bastırarak başını suya sokar. Öğrencinin başı suyun içinde olduğundan bir süre sonra çırpınmaya başlar. Ancak bilge kişi bütün gücünü kullanarak başının sudan çıkmasına engel olur.
Epey bir süre sonra, bilge kişi onu bırakır ve genç adam başını sudan çıkarır, nefes nefesedir.
" Hocam, az kalsın boğulacaktım " der.
Bilge kişi oralı bile olmadan:
" Başın suyun içindeyken en çok neyi arzuladın ? " diye sorar.
Genç adam:
" Tabii ki nefes almayı " diye yanıtlar.
-Nefes almayı çok mu istedin?
-Evet!
-Yaşamda bir şey arzu ediyorsan, arzunun şiddeti işte bu kadar güçlü olacak !
ne kadar etkileyici demi sevgili arkadaşlar...
Zamanla, bu bilge kişinin ünü sınırları aşar. Yanında çalışan ve ondan ders alan öğrencileri de oldukça fazladır, lakin bu öğrencilerden birisi öğrenmeye çok daha arzulu görünmektedir.
Bir gün bilge kişiye sorar:
" Hocam ben de sizin gibi bilge ve ünlü bir kişi olmak istiyorum, bana bunun sırrını açıklar mısınız ? "
Bilge kişi:
" Benim gibi olmak için bunu kuvvetle arzu etmen gerek " diye yanıt verir.
Öğrenciye bu yanıt yetmez. " Ne kadar çok arzu etmem gerekiyor, şu andaki arzum yetmez mi ? " diye sorar ve bu soru yağmuru her gün devam eder.
Bilge kişi bakar olacak gibi değil, bir gün öğrencisine, " Gel benimle " der.
Yaşadıkları kentin dışına çıkıp bir gölün kıyına gelirler. İkisi de göle biraz girer.
Bilge kişi öğrencisine gölde diz çökmesini söyler, öğrenci diz çökünce, öğretmeni onu boynundan bastırarak başını suya sokar. Öğrencinin başı suyun içinde olduğundan bir süre sonra çırpınmaya başlar. Ancak bilge kişi bütün gücünü kullanarak başının sudan çıkmasına engel olur.
Epey bir süre sonra, bilge kişi onu bırakır ve genç adam başını sudan çıkarır, nefes nefesedir.
" Hocam, az kalsın boğulacaktım " der.
Bilge kişi oralı bile olmadan:
" Başın suyun içindeyken en çok neyi arzuladın ? " diye sorar.
Genç adam:
" Tabii ki nefes almayı " diye yanıtlar.
-Nefes almayı çok mu istedin?
-Evet!
-Yaşamda bir şey arzu ediyorsan, arzunun şiddeti işte bu kadar güçlü olacak !
ne kadar etkileyici demi sevgili arkadaşlar...