Çoğu defa empati kurarak hayata dair bakış açımı geniş tututuyor... Genellikle insanları anlamaya çalışıyor isem de, nedense onlar çoğu defa benim ifade etmek istediklerimi anlamıyor yada anlamak istemiyorlar... Dolayısıyla nasıl bir duygudur bilemeyeceğim (Aslında bende merak ediyorum.) Evet sevgili gençler konu ile ilgili yanıtlarınızı bekliyor ,sizlerinde düşüncelerin, öğrenmek istiyoruz...
Yanlış anlaşılmak,gururlu bir insan için ölümcül darbedir.. ben yanlış anlşılınca bunalıma bile girerim.. Belki hepimiz bir çok kez yanlış anlaşılmışızdır ama farkına varmamışızdır.. çünkü karşı tarafın bizi net anladığını düşünerek ,onu da yanlış anlamış oluruz.. çok içli dışlı bir durum.. Düşüncelere saygı,empati ve alttan almak bu kötü durumun şiddetii hafifletecektir... Tşekkürler
Karşılıklı iletişimde önyargısız olabilmek,iyi niyet ve gelişmiş bir empati çoğu yanlış anlaşılmayı engeller diye düşünüyorum Ve en önemlisi dinlemeyi bilmek :
Birçoğumuzun başına gelmiş bir durumdur yanlış anlaşılmak ben böyle bir durumda içim içimi yer ve doğru olanı anlayana kadar devam ederim anlatmaya. Bazende amannn ne anlarlarsa anlasınlar ben biliyorum ya diyesi geliyor insanın
Her ınsanın algısı farklıdır.Bu yuzden bunun hıcbır sekılde onune gecemeyız sadece onlem alabılırz EMPATİ en saglıklı önlemdir. gerısı karsının nasıl anladıgına kalmıstır. ve sen Geregını kendınce en ıyı sekılde aktarım yaparak ıletım yapmıssan aldırıs etmeden gerısını durumun sahiplenmemelısın. Yoksa bunların sonu gelmez . Hanı bır soz vardır senın anlatıgın karsının anlayabıldıgı kadardır....
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.