Afrikadaki Çocuklar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ölüdeniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ö

ölüdeniz

av3711ss1.jpg
mjhgtyyyyyyyyvy5.png

tghhhhhhhhhhhhhhhhvi7.png

lkjhgggggggggz0.png

mjuyyyyylt3.png

plkhgfddddddqm2.png

şu fotoğrafları gördükten sonra sonra halimize şükredlim ve allahın bunlara yardımcı olması için dua edelim ;)

Bizim bunları gördükten sonra,
Hiçbirşeyi beğenmeme lüksümüz yoktur!!!! :( :-[

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Bir şarkı aklıma geldi 'beterin beteri var dostum haline şükret dostum' diye :(

Bu fotoğraf 1994 yılında Sudan’daki kıtlık zamanında çekildi.
Resimdeki çocuk yaklaşık 1 km. ötedeki BM yemek kampına emekleyerek ulaşmaya çalışıyor, akbaba ise onun ölmesini bekliyordu.
Fotoğrafı çeken Kevin Carter bu fotoğraf sayesinde Pulitzer ödülü aldı. Ancak fotoğrafı çektikten sonra çocuğa yardım edip onu kurtarmayı unutmuş(!)tu. Carter bu fotoğrafı çektikten 3 ay sonra intihar etti.
Bu trajik hikaye çok konuşuldu. Konuşulan Carter’in durumu idi. Ancak burada dikkatten kaçan bir husus var ki; Carter’in hareketi ortalama bir Avrupalı davranışı idi. Farklı olan kendi iç çelişkisini kendisinin fotoğraflamış olması ve bu fotoğrafla hergün yüzleşmek zorunda kalmasıydı.
Adına “İnsanlık” denilen haslet Batı insanının üzerinde iğreti duruyor, ufak bir rüzgârda, küçük bir çıkar söz konusu olduğunda hemen düşüyor. Çünkü iç dünyaları barbar ve faşist bir tarihi alt yapının mirasını taşıyor.

crnkcclr' Alıntı:
ölüdeniz' Alıntı:
crnkcclr  açıklayıcı yorumun için teşekkürler

rica ederim sadece beni çok etkilemiş bir karenin oluş şeklini paylaşmak istedim kabalık etmedim umarım

Kabalıkta ne demek efendim paylaşım kadar güzel bir şey varmı TEŞEKKÜRLER

Resimdeki çocuk yaklaşık 1 km. ötedeki BM yemek kampına emekleyerek ulaşmaya çalışıyor, akbaba ise onun ölmesini bekliyordu.
Fotoğrafı çeken Kevin Carter bu fotoğraf sayesinde Pulitzer ödülü aldı. Ancak fotoğrafı çektikten sonra çocuğa yardım edip onu kurtarmayı unutmuş(!)tu. Carter bu fotoğrafı çektikten 3 ay sonra intihar etti.
Bu trajik hikaye çok konuşuldu. Konuşulan Carter’in durumu idi. Ancak burada dikkatten kaçan bir husus var ki; Carter’in hareketi ortalama bir Avrupalı davranışı idi. Farklı olan kendi iç çelişkisini kendisinin fotoğraflamış olması ve bu fotoğrafla hergün yüzleşmek zorunda kalmasıydı.
Adına “İnsanlık” denilen haslet Batı insanının üzerinde iğreti duruyor, ufak bir rüzgârda, küçük bir çıkar söz konusu olduğunda hemen düşüyor. Çünkü iç dünyaları barbar ve faşist bir tarihi alt yapının mirasını taşıyor

paylaşımın için teşekkürler crn 3. resim hakkında açıklama için de...
açıklamayı yapmasaydın bunu Angelina Jolie'nin başrolunde oynadığı filmden zannedecektim o filmde de böyle bir kare vardı beni şimdiye kadar en çok etkileyen film karesiydi ne yazık ki gerçekte yaşanmış film karesiyle sınırlı değilmiş...
Bunlar için diyecek fazla bir söz bulamıyorum maalesef, diyecek olsam da gerçeği değiştirmeyecek...

:'( :'( :'( çocuk ve akbaba ikiside karnını doyurma telaşında.çok düşündürücü kareler tıkanıp kaldım.

Çoçuk her yerde çoçuktur ve diğer çoçuklar gibi en iyisini hakediyor.. :(

Paylaşımın için teşekkür ederim ölüdeniz... :-[

crnkcclr' Alıntı:
Adına “İnsanlık” denilen haslet Batı insanının üzerinde iğreti duruyor, ufak bir rüzgârda, küçük bir çıkar söz konusu olduğunda hemen düşüyor. Çünkü iç dünyaları barbar ve faşist bir tarihi alt yapının mirasını taşıyor.
evet bu fotografı ve bu hikayeyi duymuştum çok etkileyici çok üzücü bunlar SUNFLOVERS 'a katılıyorum hiçbirşeyi beğenmeme lüksümüz yoktur!!! :'( :'(
        teşekkürler....

Pozitif olun pozitif.
En azından haberdar oldunuz.
Her şeyin çözümü var, yeterki isteyin. güç içinizde.
Neyse..

ibrahimcaca' Alıntı:
şu fotoğrafları gördükten sonra sonra halimize şükredlim ve allahın bunlara yardımcı olması için dua edelim ;)

Bırakınız kendi yaşadığımız ortamı..
Dünyanın her köşesinde ,fakirliği yaşayan ,açlıktan özlen bunca insan hele de o masum çocuklar varken ...
Halinize nasıl şütredecek ... Nasıl mutlu olacaksınız?
Neyazık  cehaleti, yoksulluğu ezmek yaşanası  cennet bir dünya yaratmak hayal oldu !

66611.jpg

Geri