Ö
rica ederim sadece beni çok etkilemiş bir karenin oluş şeklini paylaşmak istedim kabalık etmedim umarımölüdeniz' Alıntı:crnkcclr açıklayıcı yorumun için teşekkürler
Kabalıkta ne demek efendim paylaşım kadar güzel bir şey varmı TEŞEKKÜRLERcrnkcclr' Alıntı:rica ederim sadece beni çok etkilemiş bir karenin oluş şeklini paylaşmak istedim kabalık etmedim umarımölüdeniz' Alıntı:crnkcclr açıklayıcı yorumun için teşekkürler
paylaşımın için teşekkürler crn 3. resim hakkında açıklama için de...Bu fotoğraf 1994 yılında Sudan’daki kıtlık zamanında çekildi.
Resimdeki çocuk yaklaşık 1 km. ötedeki BM yemek kampına emekleyerek ulaşmaya çalışıyor, akbaba ise onun ölmesini bekliyordu.
Fotoğrafı çeken Kevin Carter bu fotoğraf sayesinde Pulitzer ödülü aldı. Ancak fotoğrafı çektikten sonra çocuğa yardım edip onu kurtarmayı unutmuş(!)tu. Carter bu fotoğrafı çektikten 3 ay sonra intihar etti.
Bu trajik hikaye çok konuşuldu. Konuşulan Carter’in durumu idi. Ancak burada dikkatten kaçan bir husus var ki; Carter’in hareketi ortalama bir Avrupalı davranışı idi. Farklı olan kendi iç çelişkisini kendisinin fotoğraflamış olması ve bu fotoğrafla hergün yüzleşmek zorunda kalmasıydı.
Adına “İnsanlık” denilen haslet Batı insanının üzerinde iğreti duruyor, ufak bir rüzgârda, küçük bir çıkar söz konusu olduğunda hemen düşüyor. Çünkü iç dünyaları barbar ve faşist bir tarihi alt yapının mirasını taşıyor
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim teşekkürler :-[Kristal' Alıntı:Kelimelerin aciz kaldığı anlardan biri.
evet bu fotografı ve bu hikayeyi duymuştum çok etkileyici çok üzücü bunlar SUNFLOVERS 'a katılıyorum hiçbirşeyi beğenmeme lüksümüz yoktur!!! :'( :'(crnkcclr' Alıntı:Bu fotoğraf 1994 yılında Sudan’daki kıtlık zamanında çekildi.
Resimdeki çocuk yaklaşık 1 km. ötedeki BM yemek kampına emekleyerek ulaşmaya çalışıyor, akbaba ise onun ölmesini bekliyordu.
Fotoğrafı çeken Kevin Carter bu fotoğraf sayesinde Pulitzer ödülü aldı. Ancak fotoğrafı çektikten sonra çocuğa yardım edip onu kurtarmayı unutmuş(!)tu. Carter bu fotoğrafı çektikten 3 ay sonra intihar etti.
Bu trajik hikaye çok konuşuldu. Konuşulan Carter’in durumu idi. Ancak burada dikkatten kaçan bir husus var ki; Carter’in hareketi ortalama bir Avrupalı davranışı idi. Farklı olan kendi iç çelişkisini kendisinin fotoğraflamış olması ve bu fotoğrafla hergün yüzleşmek zorunda kalmasıydı.
Adına “İnsanlık” denilen haslet Batı insanının üzerinde iğreti duruyor, ufak bir rüzgârda, küçük bir çıkar söz konusu olduğunda hemen düşüyor. Çünkü iç dünyaları barbar ve faşist bir tarihi alt yapının mirasını taşıyor.
Bırakınız kendi yaşadığımız ortamı..ibrahimcaca' Alıntı:şu fotoğrafları gördükten sonra sonra halimize şükredlim ve allahın bunlara yardımcı olması için dua edelim