Acronis İle Yedek Alma ve Kurtarma Resimli Anlatımı sözümü tutuyorum...

• Konbuyu başlatan hanedeyim
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde hanedeyim tarafından oluşturulan Acronis İle Yedek Alma ve Kurtarma Resimli Anlatımı sözümü tutuyorum... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11,370 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı Acronis İle Yedek Alma ve Kurtarma Resimli Anlatımı sözümü tutuyorum...
Konbuyu başlatan hanedeyim
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hanedeyim
H

hanedeyim

ARKADAŞLAR Bİ KAÇ GÜN ÖNCE KONUSU AÇILMIŞTI ORDA RESİMLİ ANLATIMINI EKLİCEM DİYE SÖZ VERMİŞTİM SÖZÜMÜ TUTUYORUM  >:D

Acronis True Image Home programı tıpkı norton ghost gibi bilgisayarın tamamının ya da istediğiniz disk bölümlerinin hatta sadece belirleyeceğiniz klasörlerin yedeğinin almanızı sağlayan, ileride sorun yaşadığınızda ya da işletim sisteminiz çöktüğünde sisteminizi kurtarmaya yarayan bir yazılım. Bildiğim kadarıyla bu işte en iyi program bu.

Bu konuda acemi olan, bilgisayarına format atmayı seven ancak saatlerce beklemekten bıkan, program yüklemekten usanan ya da format işlemini bilmeyen ve sistemi çöktükçe bilgisayarcıya para vermekten bıkan arkadaşlar için acronis ile yedek alma ve sistemi kurtarmayı resimlerle açıklamak istedim.

WİNDOWS'U KURDUNUZ TÜM OLMASINI İSTEDİĞİNİZ YAZILIMLARIDA TÜM AYARLAMALARINIDA KENDİNİZE GÖRE YAPTINIZ ŞİMDİ EN TEMİZ HALİYLE YEDEĞİNİ (İMAJINI) ALICAZ
1-YEDEK ALMA İŞLEMİ

Acronis true image bilgisayara kurulur. Çalıştırlır.
Kurulum zaten basittir ileri ileri diyip kurucaksınız önemli olan kısma geliyoruz  >:D >:D >:D >:D >:D

Yedekleme işlemi bu kadar kolay. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir nokta; yedek asla C sürücüsüne alınmamalı. Varsa D sürücüne ya da usb diske ya da dvd yazıcıya alınabilir. dvd'ye yedekleme alınacaksa 6 numarada DVD yazıcıyı seçmelisiniz.

2-BİLGİSAYAR ÇÖKTÜĞÜNDE YEDEĞİ YÜKLEYEBİLMEK İÇİN
Başlangıç cd'si ya da usb diski hazırlama:(çöken bilgisayarı acronis ile kurtarmak için bu disk ya da cd'yi mutlaka hazırlamış olmalıyız. aslında toplamda yaklaşık 40 MB'lık birkaç dosya hazırlayıp cd'ye yazıyor.

3-YEDEĞİ GERİ ALMAK YENİ KURULMUŞ WİNDOWSUNUZ İLK HALİNE (EN TEMİZ HALİNE) TEKRAR KAVUŞMAK :)
yedeği geri aktarmada eğer bilgisayar çöktüyse 2.adımda olurtuşduğunuz başlangıç cdsi yada flash diskiyle eğer bilgisayar çökmediyse ama bazı sorunlar görüyorsanız windowsu açtıktan sonra programı çalıştırarak aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz

Arkadşalar bunları görüşte gözünüz korkmasın normalde bukadar alengirli değildir. birkere yaptınızmı ondan sonra hiç zorlanmazsınız artık ama ilk yaptığınızda baya dikkat gerekli,
dikkat etmeniz gereken en önemli nokta
WİNDOWS'UN YEDEĞİNİ ALMAK İSTEDİĞİMİZ İÇİN VE WİNDOWS C DE OLDUĞU İÇİN İMAJI YA D,E,F GİBİ BAŞKA BİR BÖLÜME YADA DVD YE FLASH BELLEĞE ALMAK BUNUN İÇİNDE İLK YAPIŞINIZDA BENİM ÖNERİM İKİNCİ BİR BÖLÜMÜNÜZ VARSA ORAYI KULLANIN
_____________________________________________________________________________________
Takıldığınız sormak istediğiniz birşey olursa her daim yardımcı olurum birebir yardımcıda olurum  bilmiyenlere hatırlatıyorum (Perim duy sonra ben duymadım deme bidaha  ;D ) ben Bilgisayarcıyım bunu yüzlerce kez yaptım takıldığınız ne olursa yardımcı olurum

H

hanedeyim

elifin işine yarar bence elif bir görsün bakalım bu konuyu

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Benim daha çok işime yarayacak,format atmayı biliyorum ama uğraşmak zoruma gidiyor.."Ghos"t programını kurmayı bu yüzden istiyordum,ona benzer bir proğram ilk format attıgımda aynen uygulayayım da hanedeyim sorun şu ki,resimleri yan yana eklemişsin bir taraftakine bakarken,diğer tarafı takip etmek zor oldu,alta inip çubugu kaydır tekrar yukarı çık,tekrar alta in saga geç vs..Mümkünse resimleri alt altta ekleyebilirsen,soracağım şeyler olacak...

Teşekkürler  :)

H

hanedeyim

bence bu sayfayı bilgisayarına indir resimleri kayd et bilgisayrına bu şekilde takıldığın yerde hemen bakarsın hatim edersin :)
yeterki yararım dokunsun söylemen yeterli ;)

E

Emre Y

Su Perisi' Alıntı:
Benim daha çok işime yarayacak,format atmayı biliyorum ama uğraşmak zoruma gidiyor.."Ghos"t programını kurmayı bu yüzden istiyordum,ona benzer bir proğram ilk format attıgımda aynen uygulayayım da hanedeyim sorun şu ki,resimleri yan yana eklemişsin bir taraftakine bakarken,diğer tarafı takip etmek zor oldu,alta inip çubugu kaydır tekrar yukarı çık,tekrar alta in saga geç vs..Mümkünse resimleri alt altta ekleyebilirsen,soracağım şeyler olacak...

Teşekkürler  :)
kıza bak birşeyde beğenmiyor ha  ;D :p

hanedeyim' Alıntı:
bence bu sayfayı bilgisayarına indir resimleri kayd et bilgisayrına bu şekilde takıldığın yerde hemen bakarsın hatim edersin :)
yeterki yararım dokunsun söylemen yeterli ;)
sana birşey söyliim mi ben şunu çözdüm.Sen ne yaparsan yap aha bu Su Perisi cadısına yaranamazsın :p

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Resimler alt alta eklensin o zman beğenimi söyleyeceğim.. ::)

Hanedeyim sesimi duyuyor musun? Halen alt altta eklememişsin,sorularım olacak bu konuyla ilgili düzgün takip edebilirsem şayet beni zorlama  ::)

H

hanedeyim

kusura bakma perim o anlatımla alakalı resimleri bilgisayardan sildim malesef ::)
daha öncede söylediğim gibi elimden gelen ne istersen  ::)