Açlık sınırı

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Açlık sınırı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,380 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Açlık sınırı
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan deli
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

TURK-İŞ ( Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ) 'den yapılan yazılı açıklama ile;

''Açlık-Yoksulluk Sınırını''  şöyle;

• Türk-İş, 2011 Ocak ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 870, yoksulluk sınırını ise 2 bin 835 TL olarak hesapladı.
  • Türk-İş, 2011 Şubat ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 890, yoksulluk sınırını ise 2 bin 898 lira olarak hesapladı.
  • Türk-İş, 2011 Mart ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 871 TL, yoksulluk sınırını ise 2834 TL olarak hesapladı.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Açlık sınırı ne durumda bilemeyeceğim ben duyduğuma değil yaşadığıma gördüğüme inanırım.  Oysa çöp konteynerinin başında hele de çocukları görmek kahrediyor insanı.
Hoş bizi yönetenlere sorarsanız herşey yolunda(ymış). Neyse..

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Türk-İş, Mayıs ayında dört kişilik ailenin açlık sınırını 881 lira, yoksulluk sınırını 2 bin 871 lira olarak hesapladı.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasının 2011 Mayıs ayı sonuçlarına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken gıda harcama tutarının (açlık sınırı) 881,51 lira, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarının (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 871,38 lira olarak hesaplandığı bildirildi.

Yürürlükte olan asgari ücretin 629,95 lira olduğu, bu tutarın dört kişilik bir ailenin mutfak harcamasını ancak 21 gün karşılayabildiği belirtilen açıklamada, asgari ücretin sadece 6,5 gün ''insan onuruna yaraşır bir yaşam imkanı" sağladığı vurgulandı.

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Açlığın ve yoksulluğun sınırı yok ki..

Nankör tüketiciler oldukça bu memlekette,ekmekten çok çöp konteynırı üretmek zorunda kalırız.

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Türk-İş, 2011 Nisan ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 870, yoksulluk sınırını ise 2 bin 833TL olarak hesapladı.

SEÇİM SÜRECİNDE MUTFAK ENFLASYONU YAVAŞLADI
SEÇİM BİLDİRGELERİNDE “YOKSULLUKLA MÜCADELE” YE VURGU…

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
deli' Alıntı:
Açlığın ve yoksulluğun sınırı yok ki..

Nankör tüketiciler oldukça bu memlekette,ekmekten çok çöp konteynırı üretmek zorunda kalırız.
“insan onuruna yaraşır yaşam” ne yazık ki çoğumuz için hayal oldu  :-X

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Hiç birine inanmıyorum verilerinede cartlarınada curtlarınada  kimsenin aklına gelmiyor seçimden önce seçim zamanı herkesin aklına yıldan yıla artan bir tablo nedense zengin zengin oluyor fakir fakir oluyor ne iş bu iş olmaz böyle şey yoksa rüyamı :)

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Ünlüler kurtulcak ...
ünsüzler fıstıkçı şahap fıstıkçı şahap efe paşa çok hasta  kalacak :)

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
sahi ben bişeyleri karıştırdım ama neyi .. tövbeee fıstıkçı şahap efe paşa.. bunlar nerden geldi aklım be..

Ben diyorum ki,yazık... yazık..