''90 Doğumlu Musun?'' , Bak Bakalım Neleri Kaçırdın...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

ayben

- Özal'ı hatırlamıyorlar

- Renksiz televizyon diye bir şeyin varlığını hatırlamıyorlar

- Uzaktan kumanda hep vardı
- Oyuncak ve kumandası arasında hiçbir zaman kablo olmadı

- Pek çoğu hayatlarında TRT izlemedi

- Onlar için Erovizyon Şarkı Yarışmasında hep öyle böyle başarılıydık(!)

- Kenan Evren her zaman Marmaris'te resim yapan bir amcaydı

- Commodore 64 ve Amiga'nın futbolcu ismi olduğunu düşünenler var

- Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası aldığını hiç görmediler

- VHS ve Beta kaset onlar için birşey ifade etmiyor çünkü onlar hiç kasetten film izlemediler.

- Bakırköy'den Bostancı'ya hep deniz otobüsü ile gittiler

- Michael Jackson'u hep "beyaz" olarak bildiler

- Windows 3.1'i bilmeden 2000 ve XP ile tanıştılar

- Arkadaşlarını ya da sevgililerini hiç jetonlu telefon kulübesinden aramadılar

- Pul kolleksiyonu yapmadılar. mektup yazmadılar. postaneye gidip yurt içi veya yurt dışı pul alıp zarfa yapıştırıp postalamadılar. (yapanlarda var tabi ama çoğu cidden yapmadı.. )

- "TV yayını bitmiştir TV nizi kapatmayı unutmayınız" yazısını görmediler .Akşamüstüne kadar bekleyip Istiklal Marşı ile açılan yayınları izlemediler Perihan abla ve Şevket'in maceralarini bilmiyolar

- Turbo onlar için hız demektir, bizim için ise içinden araba resimleri çıkan sakız.(ahh ahh ne çok severdim o sakızı bir de tipitip vardı tabi)

- Okula giderken hiç siyah önlük giymediler

AY YA PARLEMENT SINEMASIDA IZLEYEMEDI DEMI BU 90 LILAR :) YILDIZ SAVAŞÇILARINI HİÇ GOREMEDILER :) YADA HİÇ LEBLEBI TOZUNU GENIZLERINE KAÇIRMADILR :) VE DAHA NELER NELER..

Ben çok küçükken bir bebek hediye etmişlerdi.
İsmini Turgut koymuştum.
Çocukluk işte..
Hey gidi günler  :)

Michael Jackson'u hep "beyaz" olarak bildiler

He he:) 2000'liler "değişik bir tür" olarak bilecekler de, ne isinm koyacaklar bilemem, töbe töbe ama.

Bülent Ersoy'u da hep kadın olarak biliyorlardır Allah bilir:)

Bir animi paylaşmak istedim sizlerle, gecenin bir saatinde aklıma geliverdi işte, kusura bakmayın.
Bir yakınımın çok afacan oğluyla ilgili bir anı.
Anne Diş Hekimi ve doğal olarak oğlanın bir bakıcısı var, adı Hayriye.
Hayriye Hanım, esmer, ufak tefek, birazda dudaklarının üstünde tüyleri bolca bir hanım. Dünya tatlısı orası ayrı.
Yakınım ve oğlu bir gün akşamüstü mutfakta oturmuşlar, insanları inceleyen bir kitaba bakıyorlar. Konuları insanın gelişimi; temel bilgiler. Oğlan 5 yaşında henüz.
Hayriye Hanım'da aynı anda mutfakta işini yapıyor.
Anne soruyor;
"Hadi bakalımmm benim akıllı oğlum, söyle bana kaça ayrılırmış insanlar?"
Oğlandan yanıt;
"Üçe annecim, kadınlar, erkekler ve Hayriyeler!"

vayyyyyyyy bee neleriii görmememişiiimmmmm  :'( :'( :'( :'( olsunn ama benden sonrakilerde görmiycekkkk  :'( :'( :'( :) :) :) :)

90 lılar hiç üzülmesin bence bizden öncekilerde bizim için aynı şeyleri söyleyeceklerdir onlardan öncekilerde onlar için mesela bizde okula yakmak için hiç odun kömür götürmedik ve daha neler insan hangi yaştaysa onun kıymetini bilsin bence yeter mazi dünde kaldı .......

Ama ben 89 doğumluyum ve bunların,birkaçı hariç,hepsini gördüm.Bir yılla mı kaçırmış yani 90'lılar?  ;D :D

kardeşim süper olmuş eline sağlık turbo sakız olayı varya koptum ya şimdi o yıllarda yım :) ewet ya güzel di ya babam beni kumanda gibi kullanırdı :) bulana teşşekkürler

yaaa çok şey kaçırmışlar gerçekten ;) o sakızların tadı başkaydı biz küçükken sadece tipi tipi okumak için alırdık

Geri