90/10 Sirrini kesfedin

  • Konbuyu başlatan okyanusya
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde okyanusya tarafından oluşturulan 90\/10 Sirrini kesfedin başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,156 kez görüntülenmiş, 40 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı 90\/10 Sirrini kesfedin
Konbuyu başlatan okyanusya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
90/10 Sirrini kesfedin
Bu keşif hayatinizi etkileyecek belkide degistirecek.
Bir ornek verelim.
  Ailenizle kahvalti yapiyorsunuz. Kiziniz, kahve fincanina carpiyor ve bir fincan kahve gomleginizin uzerine dokuluyor. Biraz once olan olay uzerinde hic bir kontrolunuz yok. Sonradan olacaklar ise sizin davranisiniza gore belirlenecek.Lanet ediyorsunuz. Kahveyi uzerinize doktugu icin kaba bir sekilde kizinizi azarliyorsunuz. Kiziniz uzuluyor ve aglamaya basliyor. Kizinizi azarladiktan sonra esinize donuyor ve kahve fincanini masanin kenarina cok yakin koydugu icin elestiriyorsunuz. Bunu kisa bir sozlu tartisma takip ediyor. Ofkeyle ust kata cikiyor ve gomleginizi degistiriyorsunuz. Asagiya indiginizde kizinizi, aglamaktan dolayi kahvaltisini bitirememis ve okul icin hazirlanamamis bir halde buluyorsunuz. Kiziniz otobusu kaciriyor. Esinizin ise gitmek icin hemen cikmasi gerekiyor. Hemen aceleyle arabaniza kosuyorsunuz ve kizinizi okula birakmak uzere hareket ediyorsunuz. Gec kaldiginiz icin, saatte 50 kml hiz sinirlamasi olmasina ragmen saatte 80 km hizla gidiyorsunuz.15 dakikalik gecikmeden ve hiz limitini astiginiz icin odediginiz 120 YTL trafik cezasindan sonra okula ulasiyorsunuz. Kiziniz size "Hoscakal" demeden binaya kosuyor. Ofise 20 dakika gecikmeyle geliyorsunuz ve evrak cantasini evde unuttugunuzu anliyorsunuz. Gununuz korkunc bir sekilde basladi!  Devam ettikce, kotulesiyor, daha da kotulesiyor saniyorsunuz Eve gitmeyi dort gozle bekliyorsunuz. Eve ulastiginizda esiniz ve kizinizla olan iliskilerinizde araya sIkistiginizi saniyorsunuz.
Neden?
Sabahleyin nasil tepki verdiginize bagli olarak!
Neden kotu bir gun gecirdiniz?
A) Kahve sebep oldu
B) Kiziniz >sebep oldu
C) Polis sebep oldu
D) Siz sebep oldunuz
Cevap "D" şıkkı. Kahvenin dokulmesinde sizin bir kontrolunuz yoktu. Sizin gununuzun kotu gecmesine o 5 saniye icindeki davranislariniz sebep oldu. Olabilecek ve olmasi gereken ise soyleydi.
  Uzerinize kahve sicradi.Kiziniz aglamak uzere. Siz nazikce "Tamam tatlim,bir dahaki sefere biraz daha dikkatli olman gerek"diyorsunuz. Havluyu kaptiginiz gibi ust kata cikiyorsunuz. Gomleginizi degistirip,evrak cantasini aldiktan sonra asagiya iniyorsunuz ve ayni anda pencereden kizinizin otobuse bindigini goruyorsunuz. Kiziniz geri donup el salliyor.  Siz ve esiniz ise gitmek icin birlikte cikmadan önce öpusuyorsunuz. 5 dakika once ise geliyorsunuz ve calisma arkadaslariniza neseli bir sekilde selam veriyorsunuz. Patronunuz ne kadar guzel bir gunde oldugunuz hakkinda konusuyor.
Farka bakin!
Iki farkli senaryo. Ikisi de ayni basladi. Ikisi de farkli bitti.
Neden?
90/10 sirri inanilmazdir!
Cok azimiz bunun farkindadir.
Sonuc?
Pek cok insan gereksiz yere stresten, dertlerden, problemlerden ve basagrisindan aci cekmektedir.
Bu sir nedir?
Hayatin 10'u, sizin basiniza gelenlerden olusur.Hayatin diger 90'ina ise sizin bu basiniza gelenlere nasil davrandiginizla karar verilir. Insanlar anlamsiz seyler soyler ve yaparlar. İnsanlar hasta olurlar. Arabalar bozulurlar.Ucaklar gec kalir ve butun planlarimizi alt ust ederler. Trafikte bir surucu canimizi sIkabilir v.s. Bu 10'luk kisim tamamen bizim kontrolumuz disinda gerceklesir Diger 90'lik kisim farklidir. Diger 90'lik kisimi siz belirlersiniz. Nasil?
Olaylara yaklasiminizla!Nasil tepki verdiginize bagli olarak .Gercekten olanlarin 10'unda hic bir kontrolunuz yok.> Diger 90'i ise sizin tepkinizle belirlenir.Bir nevi kelebek etkisi..!
 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
Okyanusya cok güsel bi yazı teşekkürler..bundan sonra dhaa dikkatli oluruz inş...sevgilerr.... :D
 
K

kartalx8

Kullanıcı
19 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
Batman
evet mükemmel okya, hep düşünüp bazen uygulayabildiğim bi durum bu. özellikle öğretmenlikte öğrenciler bi çok hata yapmakta ve bizler en az hasarla olaydan sıyrılabilmeliyiz,tekrar teşekkürlr
 
P

Paradoks

Ben hümanistim arkadaslar ve bu durumdan memmunun bazen bu duygunun dısına cıksamda özümde hümanistim.. :D Paylasım icin tesekkürler okyanusya..
 
Y

yarence

Kullanıcı
28 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
teşekkürler gerçekten çok güzel okyanusyacım sağol :)
benim başımada geliyor bunlar bende bazen böyle sinirleniorum aynı adamın başaına gelenler geliyor başıma  :(
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
okyanusya paylaşımın için teşekkürler. anlatılmak istenileni çok iyi anladım fakat kelebek etkisi ile bağdaştıramadım.

Çabuk sinirleniyorsak bunu yenmeniz dileklerimle..
 
P

prenses_o6

Kullanıcı
5 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
hım..harika bir paylaşım olmuş okyanusyacığım,çok güzel hayatımızda yaşadığımız olayların büyük bir kısmını değiştirmek bizim elimizde gerçekten.Küçük bir hata nelere yol açıyor ve ufak bir sabırlı davranış nasıl güzel bir etki bırakıyor hayatımızda.Bence mutlu olmak isteyen herkes böyle davranırsa bunu yakalayabilir.Hepimizin küçük şeylerden kazandığı küçük mutluluklar elbet birgün birikecek ve bizi bulacaktır eminim.. ;)
 
R

rüya

Kullanıcı
14 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
ankara
çok güzel bir paylaşım okyanusya emeğine sağlık
bu hikaye bana
'öfke ile kalkan zararla oturur.' sözünü hatırlattı
insanın özeleştiri yapması için böyle hikayelere ihtiyacı oluyor çoğu zaman
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
hayatımız bizim olaylara verdiğimiz tepkilerle iyi yada kötü bi yön buluyo..geçen yıl katıldığım bi seminerde geçen bişey geldi aklıma.birini suçlarken işaret parmağımızla onu gösteririz.işaret parmağımızla birini gösterirken bakın bakalım ne oluyo..sadece işaret parmağınız bi başkasını gösteriyo diğer kalan 4 parmağınız bizi gösteriyo..yani aslında yaptığımız herşeyden BİZ sorumluyuz...hayatımızda kötü giden bişey ler varsa mazeret bulup başkalarını suşlamamalıyız bunun sebebini kendimizde aramalıyız..


gerçekten çok güzel bi yazı..teşekkürler okyanusya...
 
D

diloş

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
bunu daha önce okumuştum ama hatırlamam iyi oldu paylaşım için teşekkür ederim okyanusya..... gerçekten çağımızın hastalığı stres ama stresi yaratan bizim olaylara bakış açımız aslında başka birşey değil bunun farkına varsak keşke
 
Üst