"80’lerde Çocuk Olmak" Yayınlandı..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde crt tarafından oluşturulan \"80’lerde Çocuk Olmak\" Yayınlandı.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,822 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı \"80’lerde Çocuk Olmak\" Yayınlandı..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

"80’lerde Çocuk Olmak" yayımlandı..

Aydın insanlara, halk kahramanlarına, üniversite gençliğine ve 80’lerde doğup kaybettiğimiz tüm çocuklara ithaf edilen..
"80’lerde Çocuk Olmak", genç şiirin ve edebiyatın sesi olmak iddiasıyla 2006’da kurulan Yitik Ülke Yayınları tarafından yayımlandı.

Askerlik nöbeti tutarken tasarladığı kitapta, aynı dönemden 90 kişiyi bir araya getiren şair-yazar-yayıncı Kadir Aydemir, oyuncaksız bir kuşağın yaratıcı çocuklarına saygı duruşunda bulunurken;
"Bir de Mastika Çalsana" başlıklı yazısıyla Fazıl Say’dan 80’lerde metalci olmaya, o günlerin müziği, her gece İstiklal Marşı ile kapanan necefli maşrapalı siyah beyaz televizyondan pembe dizilere o günlerin görsel kültürü, on dakikalık teneffüslerde kola kutusuyla yapılan maçlardan atariye o günlerin oyunları, anneanne evlerinden darbe sürgünlüklerine o günlerin anıları-acıları sayfalarda buluşup toplumsal belleğe ekleniyor.

Genç Türk şiirinden Onur Behramoğlu, Erol Özyiğit, Göksel Bekmezci, Mustafa Atapay, Gökçenur Ç., Yaprak Öz, Erkut Tokman; edebiyatın genç kalemlerinden Barış Müstecaplıoğlu, Ahmet Büke, Yiğit Değer Bengi, Figen Alkaç, Sine Ergün; genç oyuncular Gürgen Öz, Bülent Çolak ve daha nice isim kitapta bir araya gelerek “Yaşasın 80’lerde çocuk olmak!”diyorlar.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Çocuktuk o zamanlar .. Ne bilgisayarımız ne de ceptelefonumuz vardı.
Çoğu şeyden bi'haberiz ve TRT ne sunarsa onu izliyor öğreniyoruz.
 Kırmızı boyalarla sokak duvarlarına yazı yazmayı devrimcilik ,ülkücülük olarak görüyor siyaseti böyle yapılır zannediyorduk..!
Oysa ülkede grevler , eylemler , olaylar devam ediyordu.
Ve bir gece ansızın tanklar zaptediverdi meydanları.
Derken ATATÜRK 'e benzemek isteyenlerin sayısında bir hayli artış oldu.
Deseniz ki 1980 den buyana değişen ne var? Kocanman bir hiç diyorum ..!
Hep yarınlarımızdan endişe duyduk.Susturulduk ve hala korkularımızı bi'taraf edemedik.
Sadece yığınla çözülememiş sorunlar katlanıp duruyor..
Anlayacağınız farkeden pek bi'şey yok sadece gelen gideni aratıyor o kadar..
Yine de umutsuzlarınız kırılmasın..
Güzel Günler Göreceksiniz Çocuklar..

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
80'lerde çocuktum,
teknolojiden yoksundum
ama yinede küçücük dünyamda mutluydum ::)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Ebru' Alıntı:
80'lerde çocuktum,
teknolojiden yoksundum
ama yinede küçücük dünyamda mutluydum ::)
 Ebru:) Haklısın canım..
Belki şimdi anne- babalar daha bilinçli ..
Çocuklara sunulan  olanaklar çok daha fazla ancak çocuklar doyumsuz.. Hatta  mutluluğun ölçüsüni artık telefonlarına yüklenen kontürler belirliyor:)