3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,659 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan asukaki
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC) 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, "Uluslararası basın kuruluşlarının verilerinde Türkiye'nin basın özgürlüğüne saygı açısından 175 ülke arasında 127. sırada gösterilmesi ülke adına üzüntü vericidir" ifadesine vurgu yapıldı.

Açıklamada, iktidarın demokratikleşme açılımlarına karşın, uygulamada, halkın doğru ve yansız bilgi edinme hakkını sağlamada, düşünce ve ifade özgürlüğünü genişletmede, basın sektöründe sendikal örgütlenme çalışmalarında geçen bir yıldan bu yana hiçbir ilerleme kaydedilmediği görüşüne yer verildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

"3 Mayıs'ı bu yıl da basın özgürlüğünün önündeki engeller ve gazetecilerin giderek büyüyen sorunları ile karşılamanın burukluğu içindeyiz. Demokrasi açılımına soyunan siyasilerin bu durumdan ders çıkaracaklarını ummak istiyoruz. Yaşadığımız zamana göz attığımızda basın sektörü için tablo iç açıcı değildir. Salt mesleğini yaptığı ve düşüncelerini özgürce ifade etmeye çalıştığı için öldürülen ya da tutuklu yargılanan meslektaşlarımızla ilgili soruşturma ve kovuşturmalar uzamakta ama saydamlaşmamaktadır.

Büyük risk taşıyan meslekler arasında sayılan gazetecilerin yıpranma hakları ellerinden alınmıştır. Ekonomik kriz gerekçe gösterilerek işten çıkarmalara hız verilmiştir. Siyaset-medya-sermaye ilişkilerinde karşılıklı çıkarlar gözönünde tutularak gazetecinin denetim işlevi baltalanmaya çalışılmış, gazetecileri iş takipçisi ya da tetikçi konumuna indirgeyecek uygulamalara kapı açılmıştır. Sendikal örgütlenmede batı standartları gözetilmemiş, gazetecilerin meslek örgütlerini seçme özgürlüklerine gazete yöneticileri ve patronları tarafından ket vurulmaya başlanmıştır."

Açıklamada, demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleştiği, basın özgürlüğünün ve düşünceyi ifade özgürlüğünün bireylerin en doğal hakkı olarak kabul edildiği bir Türkiye için tüm gazeteciler de mücadeleye davet edildi..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Basın özgürlüğü anasayal hak olmakla beraber,demokrasinin ana temelini oluştururki..
Türkiye'de öldürülen onca aydını faili meçhul kalan cinayetleri, sorgusuz sualsiz tutuklanan gazetecileri düşünüyorumda neyse diyorum !
"Dünya Basın Özgürlüğü Günü" kutlu olsun ..
"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Şahsi görüşüm basın özgürlüğünü sadece özel hayat için kullanıyor. Sağlam olanıda geri planda kalıyor ön plana çıkan sadece söyleneni yapıyor. M.Kemal Atatürk'ünde dediği gibi ülkede 1-yasama 2-yürütme 3-yasama ve 4- basın her zaman özgür olmalıdır.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Gökçe:)
Konuya senden başka yorum yazan olmadı.
Bu çerçekten çok sevindirici ,demekki basın özgürlüğü olan bir ülkeyiz.
Tekrardan kutluyorum bu güzel günü.
Bu arada hayli kabarık bir liste oluşturan basın şehitlerimizide  saygıyla analım istedim ne dersin ?

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Haklısın bence Bir Uğur Mumcu'nun kitaplarını kim okuyor acaba Gençlerden bilen varmı ...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sanmam Sakıncal'dır.(Piyade) :)
Bi şiirim var göndereyim mi?(ama biraz sansürlemem geekecek )

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
O zaman sen gönder özelden bana sansürsüz gönder crt :) du bakam benim varmı benzer bir yazım :)