25 MİLYON YTL'LİK TUVALET

• Konbuyu başlatan Paradoks
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde Paradoks tarafından oluşturulan 25 MİLYON YTL'LİK TUVALET başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,072 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı 25 MİLYON YTL'LİK TUVALET
Konbuyu başlatan Paradoks
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
P

Paradoks

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'na Rus yapımı yeni bir tuvalet kurdurmak için 19 milyon dolar (yaklaşık 25 milyon YTL)ayırdı. Bu anlaşmanın, sistemi kendilerinin inşa etmesinden daha hesaplı olduğunu belirten NASA sözcüsü, uzayda kurulacak sistem için ayrılan bütçeyle dünyada bir belediyenin kanalizasyon sistemi kurabileceğini söyledi.

Tuvaletin bir benzeri uzay istasyonunda önceden de kullanılıyordu ancak yeni sistemde idrar içme suyuna dönüştürülebilecek.

İstasyonun ABD tarafına kurulacak tuvalet, astronotun bacaklarını ve kalçasını sabitleyen destek parçaları dışında, şeklen bilinen tuvaletlere benziyor. Ekibe verilecek özel huniler sayesinde, idrar direkt olarak atık su tankına taşınıyor. Eski sistemde idrarlar, istasyondan atıldıktan sonra dünyanın atmosferinde yakıldığı transfer tanklarına taşınmak zorundaydı.

A

ayben

Tuvaletin bir benzeri uzay istasyonunda önceden de kullanılıyordu ancak yeni sistemde idrar içme suyuna dönüştürülebilecek.

Aslında başarılı bir çalışma ama ben bunu bile bile o suyu içemezdim yaa :-\

B

bıldırcın

Aslında başarılı bir çalışma ama ben bunu bile bile o suyu içemezdim yaa Kararsız
kesinlikle

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Ayben' Alıntı:

O kadar para verilmiş tabi içecekler..  ;D  ;D

R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Feveran Estomp' Alıntı:
Ayben' Alıntı:

O kadar para verilmiş tabi içecekler..  ;D  ;D
:D  :-\  ;D 

tigerlook21

tigerlook21

Kullanıcı
3 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
"pilot " yüzünden kendimi çok kötü hissediyorum.. ASTRONOT.. diye değiştirsem hocam!!?

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Haydaaa, ne diye o kadar masraf edionuz, salıverin evrene gitsin :d nasısa bi yıldıza çarpar :d
Valla yav şu işe bah sanki onları izlicez :d