2014-2015 KYK YURTKUR Yedek Yerleştirme Sonuçları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Web
www.kendinigelistir.com
KYK Yedek Yurt ve Burs Başvuru Sonucu Sorgulama

KYK yani Kredi Yurtlar Kurumu yedek yerleştirme listelerini açıklarken, KYK yedek yurt ve burs başvurusu listelerini açıkladı. KYK Yurtkur ve başbakanlık bursu gibi burs ve yurt başvurularının da yedek yerleştirme sonuçları açıklanacak. KYK Yurtkur yurt ve burs başvuruları ile ilgili tüm detaylar yazımızda...

2014-2015 ÖĞRETİM YILI 1.YEDEK LİSTEDEN YURTLARA KAYIT HAKKI KAZANANLAR SORGULAMA

KYK 2014-2015 YILI BURS BAŞVURULARI BAŞLADIĞI ANDA BURADA OLACAK

2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA ASİL LİSTEDEN YURTLARA KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT SÜRESİ SONA ERMİŞTİR.

1.YEDEK LİSTEDEN YURTLARA KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Kayıtlar 08 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014 (saat:17.00 ) tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybedeceklerdir.

YURTLARA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER
Önceliği olanlar için öncelik belgesi
Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor
Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu (Yurttan temin edilecektir.)
18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi
Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi (Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

Detaylı bilgi için 03125516640-41 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

2014-2015 ÖĞRENİM YILINDA YURTLARA KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DİKKATİNE
Kayıtlar 1 - 5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybedeceklerdir.

YURTLARA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER
Önceliği olanlar için öncelik belgesi
Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor
Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu
18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi
Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

2. Sınıf İhtiyaç Listesi MEB 2014 2015 Eğitim Yılı
119 bin 59 öğrenci yerleşti Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2014-2015 eğitim öğretim yılı için 119 bin 59 öğrencinin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı 384 yurda yerleştiğini açıkladı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı için 385 bin 326 geçerli yurt başvurusu olduğunu aktaran Kılıç, 119 bin 59 öğrencinin 384 yurda yerleştirme işleminin yapıldığını belirtti. Yurda yerleşemeyen tüm öğrencilere yedek sırası verildiğini ifade eden Kılıç, yurtlar için kayıt işlemlerinin 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Bakan Kılıç, özel yetenek sınavıyla yüksek öğretim kurumlarına girecek öğrenciler, artık yıl öğrencileri, lisans üstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler ile yurt içi ve yurt dışı eğitim programlarına katılacak öğrencilerin başvurularının 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında kabul edileceğini ve yerleştirme işlemi yapılacağını söyledi.
Ek kontenjan ile bir yüksek öğretim programına yerleştirilecek öğrenciler için ise 25-29 Eylül 2014 tarihleri arasında başvuru kabul edileceğini ve yerleştirme yapılacağını belirten Kılıç, 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

KYK BURS MİKTARI 2014-2015 YILI İÇİN NE OLACAK?
2013-2014 Yılı için KYK Kredi ücretleri 300 TL'ydi. Bu yıl 2014 KYK Kredi miktarı 320 TL olarak belirlendi.

KYK YURT YEMEK ÜCRETLERİ
Öğrenciler yemek ücretlerini kendileri ödemektedirler fakat devlet her sabah kahvaltısı için 2.20 Türk Lirası ve her akşam yemeği için 4.50 Türk Lirası
burs vermektedir.

KYK YURT TÜRLERİ NELERDİR?
Öncelikle KYK Yurtlarına bağlı 3 tür yurt bulunmaktadır. Genel Yurtlar, Yarı özel yurtlar ve özel yurtlar. Özel yurtların fiyatları şehirlere göre değişmektedir ve devlet yurtlarının fiyatlarının en az 3-4 katı fiyatlara sahiplerdir.
Genel yurtlar ve ücretleri 111 Türk Lirası olarak bilinmektedir. Genel Yurtlar fiyat olarak düşük fiyata sahip olmaları tabi ki daha düşük bir hizmete sahip olmalarından kaynaklıdır. Aşağıdaki resim temsili olup genel yurtları ithaf etmektedir.
Yarı Özel Yurtlar, yarı özel yurtlar genel yurtlara nazaran biraz daha nitelikli yurtlardır. Bu yurtların aylık ücretleri ise 180 Türk Lirası civarıdır.
Özel yurtların fiyatları bulundukları yere göre değişmektedir. Fakat en düşük özel fiyatlı yurdun fiyatı dahi devlet yurtları fiyatlarının 3 katı kadardır.

Kaynak : Medya365

Geri