2010 yazı, en çok satan 50 kitap

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde Codex tarafından oluşturulan 2010 yazı, en çok satan 50 kitap başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,011 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı 2010 yazı, en çok satan 50 kitap
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nil_92
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Türkiye nin büyük online kitap sitelerinden biri olan idefix.com, son 2 ayın en çok satılan kitaplarını listelemiş.

Ahmet Ümit son kitabı "İstanbul Hatırası" ile 2010 yazının en çok satan kitabı olurken, onu "Ölü Ruhlar Ormanı" ile Jean-Christophe Grange, "Otostopçunun Galaksi Rehberi" ile Douglas Adams, "Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer" ile Thomas Cathert ve "On iki" ile Jasper Kent takip ediyor.

"2010 Yazı, En Çok Satan 50 Kitap" listesinde sadece 12 Türk yazarının eserleriyle yer aldığı görülüyor.

idefix.com, son iki aylık dönemde en çok satan 50 kitabı açıkladı. Ahmet Ümit'in son kitabı "İstanbul Hatırası" ile 2010 yazına damgasını vurduğu görülen listede, geçtiğimiz yılın yaz döneminin en çok satan kitabı olan "Aşk"ın hala listede bulunması da dikkat çekti. Elif Şafak'ın pembe kapaklı Aşk'ı 47'inci sırayla halen en çok satanlarda yer alıyor.

"2010 Yazı, En Çok Satan 50 Kitap" listesinde Ahmet Ümit'i, "Ölü Ruhlar Ormanı" ile Jean-Christophe Grange, "Otostopçunun Galaksi Rehberi" ile Douglas Adams, "Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer" ile Thomas Cathert ve "On iki" ile Jasper Kent takip ediyor.

"En Çok Satan 50 Kitap" listesine giren kitapların 12 tanesi ise Ahmet Ümit başta olmak üzere, İpek Çalışlar, İhsan Oktay Anar, Falih Rıfkı Atay, Oğuz Atay, Elif Şafak, Ertuğrul Özkök, Ece Temelkuran, Vahdettin Engin, Gürkan Hacır, Sabiha Paktuna Keskin, Sadun Boro ve Y. Akın Öngör gibi Türk yazarların eserlerine ait.

39 edebiyat eserinin listede olduğu görülen "2010 Yazı, En Çok Satan 50 Kitap" listesinde yer alan ilk 25 kitap şöyle:
1 İstanbul Hatırası Ahmet Ümit Everest Yayınları
2 Ölü Ruhlar Ormanı Jean-Christophe Grange Doğan Kitapçılık
3 Otostopçunun Galaksi Rehberi Beşibiryerde (Ciltli) Douglas Adams Kabalcı Yayınevi
4 Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer Thomas Cathert Aylak Kitap
5 Oniki Jasper Kent Can Yayınları
6 Halide Edib İpek Çalışlar Everest Yayınları
7 Dünya Tarihi Kolektif NTV Yayınları
8 Sherlock Holmes Baskerville Laneti Conan Doyle NTV Yayınları
9 Brida Paulo Coelho Can Yayınları
10 Pazarlık Vahdettin Engin Yeditepe Yayınevi
11 Çavdar Tarlasında Çocuklar Jerome David Salinger Yapı Kredi Yayınları
12 Ateşle Oynayan Kız Stieg Larsson Pegasus Yayınları
13 Sineklerin Tanrısı Sir William Gerald Golding Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
14 Dorian Gray’in Portresi Oscar Wilde NTV Yayınları
15 Hayat Kitabı: Zamanımızın Büyük Bilimcileriyle Söyleşiler Eduardo Punset NTV Yayınları
16 Küçük Aptalın Büyük Dünyası Pucca Günlük Pucca Okuyan Us Yayın
17 Ejderha Dövmeli Kız Stieg Larsson Pegasus Yayınları
18 Şark Ekspresi’nde Cinayet – Gizli Düşman Agatha Christie NTV Yayınları
19 Satranç Stefan Zweig Can Yayınları
20 Yabancı Albert Camus Can Yayınları
21 Görünmeyen Paul Auster Can Yayınları
22 Savaş ve Barış Lev Nikolayeviç Tolstoy NTV Yayınları
23 Küçük Arı Chris Cleave Pegasus Yayınları
24 Bizim Hep İnanmamızı İstediler (Ma’Amin) Gürkan Hacır Destek Yayınları
25 Her Şey Aydınlandı Jonathan Safran Foer Siren Yayınları

İstanbul Hatırası ile Ahmet Ümit çok çalıştı gerçekten, kitabını konuşturdu pazarlama kısmı çok başarılıydı.

Küçük Aptalın Büyük Dünyası Pucca Günlük de internet üzerinden çok iyi satış rakamlarına ulaştığı görülüyor.

Ben de valla tatil de 5 kitap satın aldım, 2 kitap okudum kendime hayret ettim, bu yaz ki kitap satışı istatistiklerine benim de etkim olur vallahi internetle uğraşmamak bana yaradı.

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Öncelikle teşekkürler :) Sen hangilerini okuyosun peki ?? Ayy ben hiç birini okumadım burdakı kitaplardan :-\

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
M' Alıntı:
  Ayy ben hiç birini okumadım burdakı kitaplardan :-\
bende:) yalnız değilsin yani ;D

teşekkürler paylaşım için