2009'da en çok onların kitapları sattı

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan 2009'da en çok onların kitapları sattı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,844 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı 2009'da en çok onların kitapları sattı
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Forbes dergisi,Türkiye'nin en çok kazanan yazarları ve kitaplarını gündeme taşıdı. En çok satan 20 eserin toplam satışı 2 milyon adet.

Forbes ekonomi dergisi, bugün piyasaya çıkan yeni sayısında Türkiye'nin En Çok Kazanan Yazarları konusunu kapağına taşıdı. Özer Turan'ın Forbes için hazırladığı özel dosyaya göre, Türkiye'de 2008 Ocak - 2009 Ağustos döneminde Türkiye'de en çok satan 20 yerli kitabın toplam satışı 2 milyon adet oldu. Yapıtları en çok satan 20 yazar, toplamda 42 milyon liralık ciro yarattı.

7.3 MİLYON TL CİRO

Bu ciro karşılığında en çok kazanan 20 yazarın toplam geliri ise, 7.3 milyon TL'yi buldu. Aşk romanı 300 bin adet basılan Elif Şafak, diğer kitaplarının satışlarıyla birlikte 400 binlik satış rakamına yaklaştı ve kitaplarından 1.5 milyon TL'lik gelir elde etti.

Turan'ın yazısına bakılırsa, Kültür Bakanlığı'ndan alınan ve kitapların "kimlik nosu" sayılan ISBN numarasına göre, 2007'de 14 bin 566 kitap basılırken, bu sayı 2008'de 31 bin 783'e çıktı. Kitap sayısındaki artışa karşın, baskı adedi, yüzde 30 düşüşle krizden etkilendi.

Bu durum kitap satışlarında bir azalma olduğunu gösterse de, 2008 ve 2009 yılında Aşk, Diriliş, Masumiyet Müzesi, Bab-ı Esrar, Siz Kimi Kandırıyorsunuz, Veda ve Umut gibi 'flaş' kitapların 100 bin sınırını aşması - hatta bazılarının bu sınırı katlaması- sayesinde en çok satan 20 kitabın toplam satış rakamı bir önceki yıla göre iki katına çıkmış oldu.

Buna bağlı olarak da, kitapları en çok ciro yapan beş yazarın - Elif Şafak, Turgut Özakman, Ayşe Kulin, Orhan Pamuk ve Canan Tantoplam ciroları 27,5 milyon liraya ulaştı. Derginin "en çok ciro yapan 20 yazar" listesinde yer alan yazarların yarattığı büyüklük ise 41,8 milyon lira. Bu yönüyle, yedi kitabıyla ulaştığı 393 bin adetlik satış rakamının yarattığı 7,6 milyon liralık toplam ciro, Şafak'ı listenin zirvesine oturtmuş durumda.

İnternet haber

O

ovulkayaalp

Kullanıcı
28 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
elif Şafak'ın kitaplarından hiç okumadım daha...
Nedense bir önyargım var ve birtürlü alıp başlayamıyorum..
ama Ayşe kulin in gerçekten çok akıcı eserleri var...

rsloztrk

rsloztrk

Kullanıcı
29 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
ovulkayaalp' Alıntı:
elif Şafak'ın kitaplarından hiç okumadım daha...
Nedense bir önyargım var ve birtürlü alıp başlayamıyorum..
ama Ayşe kulin in gerçekten çok akıcı eserleri var...
elif şafak a olan ön yargılarından kurtulup " aşk " kitabını kesnlikle okumalısın bana teşekkürediceksin sonra :p

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
ovulkayaalp' Alıntı:
elif şafak a olan ön yargılarından kurtulup " aşk " kitabını kesnlikle okumalısın bana teşekkürediceksin sonra :p
Elif Şafak'ın "Aşk" romanının  (ve diğerlerinin bu denli sansasyon yaratması)
Bu kadar çok konuşulması ve çok satması nedendir?
Bu kadar çok okunduğuna göre topluma verdiği önemli kazanımlar nelerdir?
Kitabı okuduğumuzda neden teşekkür etmemiz gerekiyor gibi sorulara takılmış durumdayım ..

ilyas

ilyas

Kullanıcı
14 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
aşağıdaki içerik yeterince yardımcı olur sanırım.

Ya ortasındasındır AŞK’ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde.. Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır. Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte “sorunsuz” bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir. Ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella’yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır. Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller… Aşk… kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası… Aşk… Elif Şafak’tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
bencede elif şafağınson aşk kitabı harika bende okudum çok beğendim öneririm

M

mcelik

Kullanıcı
1 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Elif Şafak iyi bir yazar değil ama AŞK kitabı okunmalı...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
mcelik' Alıntı:
'İyi bir yazar değil ' demeyelim ama,işini  bilen reklamını  iyi yapan medyatik bir kişi desek daha doğru olur..
Evet ya 2009 (mavi-pembe) Aşk 'ın ylı oldu..Ne kadar çok konuşuldu ne kadar çok okundu ..
Kimbilir okurlara belkide esas dertleri unutturuldu?

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
mcelik' Alıntı:
Yorumunuz bile çelişkide iken nasıl böyle yazabildiğinize ve neye hitaben söylediğinize şaştım!

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sakıncalı ve de sakıncasız diye herhangi bir ayrım yapmaz okurum hepsini..
Ha bu arada hazır yeri gelmişken "Sakıncalı Piyade' nin yazarı Uğur Mumcu'yu da saygıyla anmış olalım..
Henüz Elif Şafak romanlarına başlamadım..
Okuyacağım inşallah nasip olur ise : (